![]() |
On-The-Fly DVD------brzina
dakle,ekipa koja ima razdvojeno po kanalima DVD-przu i DVD-ROM,koja je brzina przenja na x8,(jasno pun DVD-oko 4GB i vise)da li ga zavrsi u normalnom vremenu,je li nest sprije ili...? :rolleyes:
|
Na 8x sigurno nećeš snimat on-the-fly, bit će puno zastajkivanja jer nijedan DVD-ROM/RW ne može tolko brzo čitat medije na početku, možda, ali možda ove originalne koji su snimljeni u "tvornici". Dakle, preporuka je snimanje na 4x, uštedit ćeš si 10-15 min.
|
Citiraj:
jerbo meni po istom kablu spojeni prza i dvd-rom,ne rade razliku.znaci negdje oko cca 15min za x4 a i x8. ne znam kak si mislio onda da cu ustedit 10-15min.za x8 s harda treba negdje oko 7-8 min,cini mi se. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Meni na 4x ide bez beda.
|
takodjer, na 4x, nekih 12-13min.
i vishe nego zadovoljan. |
Kod mene ide on-the-fly na 8x, ali ponekad malo uspori. Međutim, moj snimač prži na 8x za 7.45 min (počinje snimanje na brzini 6x) što je dosta zahtjevno, i DVD koji snimam mora biti čist, neizgreban i kvalitetno snimljen. Osim toga, samo je nekoliko DVD čitača/snimača koji mogu čitati tako brzo (kod mene AOpen 1648AAP Pro kojem podignem brzinu sa Nero DriveSpeed programom). Problem je u početnoj brzini, jer dosta čitača (onih solidnijih) dosegnu 8x negdje na trećini diska, ali moj snimač zahtjeva 8x već na 7-8% diska. Osim Aopena, to mogu ASUS DVD-ROM, BenQ snimači, neki LiteOn čitači/snimači...
p.s. Naravno, bitan je dovoljno brz hard, a ne škodi i dosta memorije i brz proc. |
I na 4X ne ide kako treba. Rijetko koji (da ne kažem ni jedan) DVD rom ne čita 5.4mb od samog početka diska, stoga stajanje (čitaj-slabiji snimak) rezultira duže snimanje.
Stoga prvo na hard... |
Evo ja sam danas kod frenda snimio nekoliko na 8x on the fly. Vrijeme snimanja 7min. i 25-30s, prža Pioneer 110, čitač Pioneer 108.
|
E ovako imam:
LG DVD-ROM (GDR-8163B) LG DVD-RW (GSA-4163B) dodatni kontroler: Silicon Image SiI 0608 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller problem je taj što mi prženje on the fly traje nekih 15 minuta !!! da li je to normalno ?? brzina 8X ! |
Zbog toga jer LG DVD-rom osobito, a i 90% drugih na početku diska čita jako sporo, sporije nego što DVDRW snima. Stoga snimač mora stati da primi podatke pa nastavlja (čitaj lošiji snimak). Stoga, prvo na hard pa na DVD ili 2X-4X on the fly iako neće ići ni na 4X s tim LG DVD romom.
|
Snimaj na 4x, vrijeme će bit isto, al bez prekida snimanja.
|
a kada u neru biram koliko hoću da podesim čitanje dvd kod kopiranja on the fly onda mi pokazuje da čita brzinom 7x !!
ako bi skinuo firmware bez Rip locka dal bi mi brže pržilo ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18. |