![]() |
Matična ne prepoznaje SSD
Pozdrav svima.
U posljednje vrijeme mi se dešava da mi matična ne prepoznaje SSD. Riječ je o Asrock 970 Pro3 R2.0 matičnoj i OCZ Vertex 4 SSD-u. Matična je stara godinu dana, a disk oko 5 godina i na njemu je samo OS, ništa drugo. Kad bios prođe i treba učitati OS baci grešku da OS nije pronađen i da ubacim drugi disk, tak nešto. U biosu SSD uopće nije prepoznat, samo drugi standardni disk i DVD-ROM. Nakon par resetiranja normalno digne windowse. Je li riječ o SSD-u ili o matičnoj? |
SSD prdnuo u fenjer, imao sam sličan problem nekoliko puta. Prvo neće na hladno, onda nakon par restarta podigne OS i malo po malo se počnu pojavljivati bad sectori dok skroz ne odapne.
|
Komunikacijska greška u vezi --> Kontroler na MBO I SSD. Dakle, SSD ti radi problem. Isti problem sam I ja imao, reklamacija SSD-a prošla bez greške. Dobio sam novi...
Možeš za provjeru podić testni OS na nekom drugom SSD/HDD I ako se ne ponavlja greške onda je greška u SSD-u sigurno... Pogotovo kada pričamo o Vertexu.. |
Ja sam imao istih problema, matična zajebavala, ne SSD. Probaj istestirati.
|
Meni je novi bios pomogao za sličnu stvar pred 3 godine
|
Prije 2. Godine isti slucaj, isti disk, prdnio u fenjer, sva sreca gara i dobio novi bez problema u linksu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:41. |