PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Malo čudno pitanje... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=29158)

J@nos_Herc 02.12.2005. 19:37

Malo čudno pitanje...

Neznam jesam li stavio poruku na pravo mjesto...
Može li se kak zabraniti instaliranje igrica na računalo?
Brat mi ima PS2 i na puno igrica, a stalno mi instalira nekakva sranja na komp, pa ih brise, pa onda jos ih ni ne obrise kak spada... za POLUDIT!
A fora je u tome što nesmijem staviti šifru tak da se nemre logirati kao administrator, jer onda bude znao da nest muljam...

Jel ima kakav programcic ili da se nest izmjeni u registru tak za zabranim instaliranje igrica.

...nadam se da ste me skuzili

HVALA

Tooma 03.12.2005. 00:06

kad ga nisi naucija dok je bija manji sad ces puno teze

upozori starce na problem i ako ga oni rijese - dobro, a ako ne jos bolje jer imas legitiman razlog za dobro ga nabaketat

jopps 03.12.2005. 01:20

šta ti je to stariji brat? :D

atha 03.12.2005. 09:54

koliko ja znam samo admiistratorski/guest acount moze riheshiti tvoj problem.
odnosno dobra batina, ako se oglushi na trece "ne" i "nemoj vishe".

J@nos_Herc 03.12.2005. 11:35

Ma brat je mladji 2 god...
Stvar je u tome što je komp jednako njegov kao i što je moj, pa mu nesmijem zabraniti.
a ak ga natucem jos cu ja dobiti kaznu od staraca
:fuming:

...ali ako tko zna neki nacin, molio bih ga da mi pomogne...

tnx

Brain32 03.12.2005. 12:52

Stavi, CD/DVD-ROM(ili kaj vec imas) u Share i pod "Permissions" samo sebi dozvoli pristup...

J@nos_Herc 03.12.2005. 18:23

Citiraj:

Originally posted by Brain32
Stavi, CD/DVD-ROM(ili kaj vec imas) u Share i pod "Permissions" samo sebi dozvoli pristup...

...da ti bum iskren neznam kako jer nemam iskustva s šeranjem...
a jel nebude onda modao ubaciti niti jedan drugi cd(nemora biti igrica)???

domy_os 03.12.2005. 19:24

Citiraj:

Originally posted by J@nos_Herc
...da ti bum iskren neznam kako jer nemam iskustva s šeranjem...
a jel nebude onda modao ubaciti niti jedan drugi cd(nemora biti igrica)???

Onda ne može ništ ubacit.

J@nos_Herc 03.12.2005. 20:44

Citiraj:

Originally posted by domy_os
Onda ne može ništ ubacit.

e onda nist od toga...
bilo bi dobro daa mu izbaciva neka upozorenja ili errore dok ide instalirat...ili tak nest

GoGzS 03.12.2005. 21:00

Napravi si neki folder na disku, i u njega kopiraj kolko god možeš jedan te isti file, dok ne napuniš cijeli disk i staviš pd "Hide"...neće moć ništa instaliravat, a kad tebi treba nešto, staviš si da vidiš skrivene datoteke, obrišeš onolko kolko ti treba, i ko bog :D

Newbie Pro 03.12.2005. 21:46

Citiraj:

Originally posted by GoGzS
Napravi si neki folder na disku, i u njega kopiraj kolko god možeš jedan te isti file, dok ne napuniš cijeli disk i staviš pd "Hide"...neće moć ništa instaliravat, a kad tebi treba nešto, staviš si da vidiš skrivene datoteke, obrišeš onolko kolko ti treba, i ko bog :D
Haha, odlično!!:)

McG 03.12.2005. 22:26

@J@nos_Herc

Skini s neta program Folder Guard.....osim kaj moreš zaključavati foldere moreš i diskove, optiku, itd.

Link: http://www.winability.com/folderguard/

jopps 03.12.2005. 22:49

Citiraj:

nije loša ideja, ali brat će mu sigurno onda pitat zašto nema mjesta je će svaka igra to točno javit, pa ako ima dosta prostora na disku praznog to će bit sumnjvo.
A neznam šta ti toliko ima smetat, natjeraj ga da ako ne igra da makne igre obavezno i napravi mu direktorij poseban za igre na particiji da nije c: i nek tamo instalirava i od tamo pokreće, da nema ikona po desktopu. ako nekakva smeća instalirava objasni mu da to ne stavlja.
Zabranit mu nemožeš bez accounta posebnog

domy_os 03.12.2005. 23:14

Ak ti tolko smeta to "smeće", napravi si dual boot od dva Windowsa XP i svako nek koristi jedan OS.

J@nos_Herc 04.12.2005. 10:36

Citiraj:

da...samo što imam jedan disk od 160gb i jedan od 120gb....i uopce nebu bilo cudno sto je sve puno.
to sam prije napravio na C: particiji tak da mi nemoze tam nist instalirat, ali ovo drugo ???

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:14.