PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Krema za ruke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=290838)

Thermaltake 10.02.2018. 20:46

Krema za ruke

U potražnji sam za kremom za ruke, suhe su mi i svake zime dobim neke male vodene plikiće na prstim i iznad njih od hladnoće, probao sam eucerin kremom nešto mi je pomoglo, ali i dalje nije to to, norvešku onu sam probao od nje ništa. Više ne znam šta da probam pa reko da pitam tu možda netko ima kakvu dobru preporuku.

Gonzo_stari 10.02.2018. 20:49

Jel te ti plikovi svrbe?

bixsy the king 10.02.2018. 20:51

Jesi pokušao sa melem kremom ? Doduše nisam siguran koliko bi pomogla kod vodenih plikova, ali liječi kožu jako brzo i meni se pokazala "full" djelotvorna.

The Exiled 10.02.2018. 20:53

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3161687)
U potražnji sam za kremom za ruke, suhe su mi i svake zime dobim neke male vodene plikiće na prstim. Više ne znam šta da probam pa reko da pitam tu možda netko ima kakvu dobru preporuku.

Elocom i Momecutan su na recept i obavezno dogovori pregled kod dermatologa.

Bepanthen mast, atrix (iz DM-a), nevenovu mast i Dexeryl možeš kupiti u bilo kojoj ljekarni/drogeriji.

fanATIk 10.02.2018. 21:11

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3161687)
U potražnji sam za kremom za ruke, suhe su mi i svake zime dobim neke male vodene plikiće na prstim i iznad njih od hladnoće, probao sam eucerin kremom nešto mi je pomoglo, ali i dalje nije to to, norvešku onu sam probao od nje ništa. Više ne znam šta da probam pa reko da pitam tu možda netko ima kakvu dobru preporuku.

Jesi probao kupit rukavice? :D
Dobro ti čovjek iznad kaže, piči kod dermatologa.

Thermaltake 10.02.2018. 21:22

Citiraj:

Autor Gonzo_stari (Post 3161688)
Jel te ti plikovi svrbe?

Ponekad me svrbe, ali ne uvijek.

Citiraj:

Autor bixsy the king (Post 3161689)
Jesi pokušao sa melem kremom ? Doduše nisam siguran koliko bi pomogla kod vodenih plikova, ali liječi kožu jako brzo i meni se pokazala "full" djelotvorna.

Pokušao sam i melem nije mi pomogao, em što mi je stalno masno kad ga stavim znači ne upija pa mi se raskelji posvuda rukavu, jakni itd :D

Nisu to vodeni plikovi, nego kao mali plikići sitni mali i obično kod njih mi koža popuca i bude suha jako.

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3161690)

Bepanthen mast, atrix (iz DM-a), nevenovu mast i Dexeryl možeš kupiti u bilo kojoj ljekarni/drogeriji.

Bio sam već kod dermatologa, dala mi je neku mast pa sam mazao, ali isto nešto mi pomogne na kratko vrijeme pa se opet vrati. To mi se pojavi znači samo kad vani zahaldi recimo po ljeti skroz nestane.

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3161695)
Jesi probao kupit rukavice? :D

Nosim rukavice normalno i ruke i džepovima držim.

The Exiled 10.02.2018. 21:28

Nađi drugu dermatologinju, jer recept za Elocom ili Momecutan si svakak trebal dobiti.

Ostale kreme/masti koje sam spomenul, možeš kupiti neovisno o dermatologu.

Gonzo_stari 10.02.2018. 21:38

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3161706)
Ponekad me svrbe, ali ne uvijek.

Ako te svrbe to ti je dishidroza i tu nema pomoći, nemoj nositi rukavice i držati ruke u džepovima jer ti se onda još jače znoje.

Juice 10.02.2018. 21:44

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3161709)
Nađi drugu dermatologinju, jer recept za Elocom ili Momecutan si svakak trebal dobiti.

Elocom je kortikosteroid i nije dobar za svakodnevnu uporabu

zalman1 10.02.2018. 21:49

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3161695)

Šta će tamo? Logičnije je pitati dotične stvari na informatičkom forumu.

The Exiled 10.02.2018. 21:59

Citiraj:

Autor Juice (Post 3161717)

Znam, zato sam i spomenul odlazak (boljem) dermatologu, koji bi mu propisal Elocom za početak. U slučaju da nema poboljšanja, prestaje s upotrebom i slijedi novi pregled. Prema njegovom opisu, vrlo vjerojatno je riječ o dermatitisu, ali naravno ovisi od osobe do osobe. Jasno i stres ima svoju ulogu u tome. Uglavnom, i sam sam imal istu situaciju i odlazak dermatologu mu je najbolji potez.

Brko 10.02.2018. 22:00

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3161690)

This...

cro_ryder 10.02.2018. 23:13

http://www.mojaljekarna.hr/6071-thic...astitna-48.jpg

Dobra za sve, moš ić cjepat drva, štihat vrt, što god, samo maži i udri.

Dobar je i Bepanthen, a od nevenove masti još bolja je gavezova.

Thermaltake 10.02.2018. 23:20

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3161709)

Je elocom je sad sam pogledao, ta mi nije baš pomogla.

Citiraj:

Da rekla mi je da je mogu mazat samo tjedan dana i onda moram prestat. A i od nje mi nestane na kratko ali se brzo opet pojavi. Rekli mi su mi tamo kad sam došao da oni isto to imaju i ženska mi pokaže i druga isto kao da treba što guščom masti mazat da se teško riješit tog kad je zima.

Citiraj:

Autor cro_ryder (Post 3161744)
http://www.mojaljekarna.hr/6071-thic...astitna-48.jpg

Dobra za sve, moš ić cjepat drva, štihat vrt, što god, samo maži i udri.

Dobar je i Bepanthen, a od nevenove masti još bolja je gavezova.

Frend mi je reko isto da probam bepanthen, uzmem to sutra pa probam s njom. Ako ni ona ne pomogne idem po drugo mišljenje kod drugog dermatologa.

IcyTexx 10.02.2018. 23:50

Citiraj:

Koristi se kad postoje indikacije na određene bolesti. Ali je dosta slab kortikosteroid i zato se i dosta dugo može kontinuirano primjenjivati (čak i tri tjedna).

Juice 10.02.2018. 23:51

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3161750)
Koristi se kad postoje indikacije na određene bolesti. Ali je dosta slab kortikosteroid i zato se i dosta dugo može kontinuirano primjenjivati (čak i tri tjedna).

Ma da, al njemu treba krema za cijelu zimu. Nece Elocomon mazat cijelu zimu :D jos mutaciju dobije haha

IcyTexx 10.02.2018. 23:52

Citiraj:

Autor Juice (Post 3161753)
Ma da, al njemu treba krema za cijelu zimu. Nece Elocomon mazat cijelu zimu :D jos mutaciju dobije haha

Jasno, jasno. :)

X-Plosiv 11.02.2018. 07:56

Mojoj ženi ti ruke pucaju čim vjetar zapuše, ne treba joj niti pjesma od Thompsona...koristi Adermu za ruke, ili dječju baby kremu Becutan. Imaš Becutan i sa nevenom...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:17.