![]() |
Windows 10 radnom freeze
Pozdrav. Naime, u zadnje vrijeme imam problem da mi se Windowsi random zamrznu, nekad pri startupu a češće random, bilo da su i idle modu ili pokrenuti programi...
Znači da ne mogu ni ctr-alt-delete ni ništa, samo reset pomaže.... Probao sam s neta rješenja, ne pomaže. Jedino što mi preostaje je flash biosa i reinstall windowsa... ne znam, možda je i hardverski problem, ssd ili što već. Drivere sam sve stavio nove i sve... Recimo što je zanimljivo, slušam youtube i kad se zamrzne, glazba još svira neko vrijeme ( što je zanimljivo )... također u idle-u stane sat kad se zamrzne pa se točno vidi kada se to događa... |
memtest ,hdtune -probao?
|
Da, s neta što je ekipa rekla probao sam... najgore mi je što ne znam da sam sredio dok mi ne zašteka, nekad prođe dan cijeli... iritantno do kraja.
|
Probaj ovo za svaki slučaj.
https://www.sevenforums.com/tutorial...hipm-dipm.html Događalo se na novom kompu sa R3 1200. Imao sam radnom freeze svako toliko. Imalo je veze sa power managementom ssd-a i hdd-a. Prošlo mjesec dana od kada sam to napravio i niti jednog freeza do sada. |
Ok, pustio sam opet hdtune, navečer ću memtest... kad stignem s posla, probati ću ovaj tutorial.
|
Memtest probaj svakako po ovoj proceduri:
1. Ubaci DVD s memtestom u optički uređaj. 2. Isključi računalo na naponskom prekidaču. 3. Ostavi desetak minuta isključeno. 4. Uključi i bootaj s DVD-a, pokreni odmah memtest. Nemoj ulaziti u BIOS ili bilo što drugo dirati, ovako ćeš vidjeti imaš li coldboot problem s memorijom. Taj problem je karakterističan da se očitava u memtestu samo po prvom uključivanju računala nakon što odstoji isključeno. |
Provjeri sata kablove od diskova
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
možda je slučaj kao i meni
ssd disk ima grešku baš na dijelu s prozorima, ali je nije još ubacio u SMART to je mene mučilo i zamjenio disk i sve ok probaj prvih 20gb preseliti particiju sa sistemom , ako možeš dakako |
Hdutne pokazuje da je sve super....memtest isto... opet mi se smrzava, sad kad u idle-u... što je zanimljivo, komp ode u sleep mode( ugasi se ) makar je zaštekalo, ako što znači to...
Idem provjeriti kablove sad... @picek, što da prebacim i gdje točno? |
Jesi probao onu foru sa power managementom? Ne košta ništa a vidim da dosta ljudi na netu ima sličnih problema i riješili su sa tom opcijom.
|
Citiraj:
Danas mi dolazi kolega koji je profić pa će mi on flashati bios i što treba već srediti. |
Citiraj:
i meni je i HDtune i svi drugi pisali da je disk 100% dobar, ali se nakon nekog vremena odjednom pojavili obilježeni bad sektori (SSD disk) onda je sve bilo jasno |
Upravo to. SSD-ovi se kvare dosta brže od HDD-ova, jutros su nam dva SanDiska crkla nakon nepune dvije godine laganog rada.
|
Flashao bios, pustio memtest 7 pasova, piše da nema grešaka ( hdtune sam prije ), držim fige da radi sve, ako ne.. ide ovo što kolega kaže pa nakon toga novi windowsi ( vjerojatno osmica ).
|
Citiraj:
|
Pa ne moraš, ali u posljednjih godinu dana sam promijenio više SSD-ova nego HDD-ova. :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:13. |