![]() |
Hardware odpad
Evo pošto se već nekoliko godina bavim kompovima i raznim tech glupostima nakupilo se hardware smeća...Ako neka komponenta crkne? Nemogu je samo u smeće šutnuti:rolleyes: da napomenem, riječ je od Samsung SM 753s monitoru R.I.P. (predprošli tjedan)
|
PCEkspertovci to samo daju na smeće?:p
|
Koji je smisao ovog Topic-a?!:confused: :confused: :confused:
|
Di da bacim stari monitor? :D
|
Čekaj sakupljanje glomaznog otpada... U monitoru ima dota stvari koje bi se mogle reciklirati, al neznam dal netko u HR se bavi time... (mislim da ne)
|
Smisao je O.K. jer raznog krepalog hardwarea ima dosta, a siliciji i germanij nisu baš najbolji prijatelji okolišu. U starijim računalima se korisio silicij-oksid kao zaštita od požara na mb i drugim stvarima, a taj zaštitni sloj se sa vremenom pretvorio u prašinu i otišao ravno u tvoj pluća....
Em Zagađuje+ ne izgleda najljepše. Mislim da postoje reciklažna dvorišta,ali ne znam gdje točno. |
Nije problem tako velik u njihovoj interakciji s okolišem kolko je u njihovoj rijetkosti...
|
|
Citiraj:
ma kakva burza ljudi pa ima negdje neko mjesto di se odlaže kompjuterska krama? :confused: |
Citiraj:
Treba samo potražiti na toj stranici. |
http://ergonomija.zpm.fer.hr/2004/pa...ogucnosti.html
Možeš i ovdje.:D |
Gle, ako ga bacis na krupni otpad doci ce ti ciganka s cekicem i razbit straznji dio i uzeti si cijev. Ja i frend gledali jer smo cekali da se ekran razleti. Ali ispraksana ruka je ispraksana! :D
|
Bio mi je stari tamo u Rijeci kod bolnice ako znate (tam di je ona stara lokomotiva je neki PCshop, nikako da zapamtim imena ulica) tražio neke diskete i usput pitao gdje da švikne monitor i prodavač mu odgovori pa nije valjda da brinete za ekologiju?!?! :D:D:D:(
|
Žalosno.Kaj oni rade?Bacaju u more?Pič.. i. mat.....:grrr:
|
Citiraj:
|
Još gore.Slupam se sa autom,dolazim sutra sa vučnom po njega a ono još dvije olupine sa strane.Pita mene majstor "kojeg čemo"?:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:34. |