koliko ja znam, nitko im nije zelio izdati novi album. no evo i ciotata koji govori nesto vise o tome. (vecernji list)
Citiraj:
"Htjela bi hotele, bogami i otoke da dokažem ti vjernost, ako hoću u tebe. Al vjenčanja kod nas nema, ako nema zastave, a ja ne dam nikom osim Anti da nosi je... E Unio, ovo smisla nema. Meni ništa, tebi sve, ma jebem tebe i sve tvoje žute zvjezdice" - stihovi su pjesme s novog albuma grupe Vatrogasci. Naime, nitko im ne želi izdati album, a glavni krivac je upravo ta pjesma, tvrdi Mario Jurišić Jura, bubnjar i direktor benda.
Obilazio sam Croatiju Records, Kodorcomm i Menart, no svi su odbili, oprali ruke od njega. Rekli su da je album dobar, ali možda neki drugi put objašnjava Jura. Kad smo pokušali na adresama diskografskih kuća dobiti obrazloženje, svi su kao po dogovoru objasnili da su njihovi kapaciteti do kraja godine ispunjeni, te jednostavno fizički ne stignu izdati nešto novo.
Vatrogasci su do sada izdali 11 albuma, a poznati su po svojim provokativnim obradama hrvatskih i stranih pjesama. Ni ovaj album se ne razlikuje puno od prethodnih, osim što imaju pjesmu o Anti Gotovini i EU, i to baš u vrijeme kad se Hrvatska bori za ulazak u Europu. Naše pjesme nastaju tako da kupimo pet litara vina, popijemo, i rijeći same od sebe kreću.
Uvijek su nam zanimljivi aktualni događaji u Hrvatskoj, pa još k tome ako je nešto škakljivo to nam je i zanimljivije. Kada sam predložio da ću sve od svoje plaće financirati, a oni da budu samo izdavači, i to su odbili. Ne želimo izbaciti pjesmu Eunija sa albuma kako bi nam u Hrvatskoj izdali album, nego ćemo sami financirati album i to, nažalost, u nekoj drugoj zemlji kaže Jura.
|
|