![]() |
Tih 8 cm vent
Trebam preporuku za silent 8 cm vent za upuhivanje zraka u kuciste.
|
http://links.hr//photo/big/050.908.104.jpg
ventilator panaflo fba08a12l1bx, 80mm, 21db 78,40kn... |
koliko to ima okretaja?
|
80x80x25 mm
12 Volt 1.900 rpm 40,8 m?/h 21 dBa 50.000 hr Hydro Wave 3 Pin Molex |
Citiraj:
Rated voltage : 12 V (DC) Power consumption : 1.44 W Fan speed : 1000 rpm Airflow : 11.4 CFM Noise level : 8.9 dB(A) Dimensions (mm) : 80 x 80 x 25 Connector : universal 62 kn |
Imam sharkoona takvog, ali 120 mm i što se tišine tiče jedan_od_no. 1
Ali, jadniji protok nisam odavno vidio;) pa ne treba očekivati čuda niti od ovoga 8cm venta. Primarna zadaća je upuhivanje zraka, kako si naveo, a tu bi taj shark mogao podbaciti. Moj 120mm mi služi za hlađenje hardova, a za taj posao je savršen. Taman da malo pomjeri vrući zrak s njih, a ne čuje se stvarno ništa. Ali za upuhivanje svježeg zraka u cijelo kućište je potrebno ipak malo više snage. A tu panaflo ipak prednjači po mom mišljenju, uz pristojnu dozu tišine. Ta kombinacija mislim da je ipak nedostižna za sharka. Na kraju, tvoj izbor. :p |
Citiraj:
airflow u silen modu(1700 RPM)=20,6 CFM 26 kn |
21db ti je glasno a ovih zalmanovih34 te ne smeta:confused:
|
Citiraj:
|
Hm, Zalman izbjegavaj ako ciljaš na tišinu...
|
zalman na visokim okretajima preglasan, na niskim nema protok...
Ovaj sharkoon isto ima jadan protok...al je tih... sve ovisi za kaj ti treba vent, za upuh ili hladjenje diskova... |
Pazi sad :p .
Thermal Take Thunderblade: 12V 2000 rpm 27.8 cfm 21 dB :smoke: 4 pinski konektor 30,000 h lajf tajm http://images.planetamd64.com/picsfo...RKFANTHUMB.JPG Znam da ljudove na ovom forumu smeta buka Thermal Takea,ali meni su performasne na prvom mjestu. Pa tko voli nek izvoli. |
78cfm-a i 21db:D :D
|
Toliko okine 120 mm :), kojeg također imam u kompu...
I mogu reči, kako je buka je prestrašna :) |
inace postoji sharkoon silent eagle 1000 i 2000...
ovaj na 2000 okretaja mislim da ima 17dB a ima dosta veci protok... meni je taj naprijed u kucistu, uopce ga ne cujem, a dobro upuhuje zrak i hladi diskove... :) ja bi ti njega preporucio... imas ga i u linksu... pozdrav |
Ah da, zaboravio sam reči jednu stvar :) .
Možeš kupiti TT Thunderblade sa potenciometrom i smanjiš mu brzinu na 800 rpm i imaš 11.12 cfm, što nije loše za tako malo okretaja i bit će tih.Imaš takvog u HG spotu. |
ma ipak cu ja na najtisu soluciju,protok zraka mi nije tak bitan jer mi je kuciste prozracno,a i napajanje mi ima samo jedan 12cm vent koji vuce topli zrak van,a i hard mi se bar ne zagrijava jako.Bitno mi je samo da vent na kucistu malkice upuhuje friski zrakic:p
|
samo da kažem da obavežno morate imati i vent koji ispuhuje zrak, može biti naj naj običniji vent, samo nek ima protok zraka :)
ispuhni vent povećava učinkovitost ostalih upuhivača zraka, jel stvara ''propuh'', jer se inače zrak zalijeće do sredine case, ali onda tu naglo prestaje njegovo kretanje i postaje relatino statičan. zato je potreban ispuhivač, i poželjno je da je postavlčjen na kontra strani case od dominantnog kulera čiji rad hoćemo da pospješimo. prava linija koja spaja ta dva kontra kulera je linija hlađenja i tom linijom će uglavnom zrak da struji |
Citiraj:
|
Yup :), hvala Taljibanac.
|
to je čista logika, ali dont worry sve je to isprobano kod kuće, i mogu vam reći da ima efekta ;)
|
evo ja sam se snasao.Skinuo sam vent sa starog hladnjaka za proc(Glacialtech) i spojio ga preko FanMate-a.Vent radi na 1300rpm i totalno je necujan a procesor mi napokon ne prelazi 50 stupnjeva,plus to sam dobio nize temperature harda a bogumil i grafe.:clap:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:49. |