PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Tvornički zapakirane komponente (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284576)

Igneos Eructid 05.03.2017. 20:50

Tvornički zapakirane komponente

Izgleda da se nigdje u Hrvatskoj ne može dobiti tvornički zapakirana matična ploča. A nedavno sam dobio ssd iz Švabije s otvorenim pakiranjem. Već sam odlučio da ću idući batch komponenti nabavljat direkt iz tvornice, ali zanima me zašto? Zašto se to otvara i tko je dao naredbu za to?

panasonic 05.03.2017. 21:05

Šta je za tebe tvornički zapakirana matična?
Citiraj:

Autor Igneos Eructid (Post 3032756)
Već sam odlučio da ću idući batch komponenti nabavljat direkt iz tvornice

Je, kako da ne, lol.

maXonja 05.03.2017. 21:11

M&D again? :D

Forace 05.03.2017. 22:18

A valjda misli na matične ili komponente općenito koje imaju onaj seal ili im je vrećica barem zaljepljena :D.

Stvar je do proizvođača i matične ...

tech 05.03.2017. 23:29

Plus, često se ploče vade iz pakiranja prije prodaje radi pregleda socketa. Čisto da ne bi bilo nismo znali kasnije..

The AC 05.03.2017. 23:35

kako to naručiš direkt iz tvornice? Imaju neki webshop ili?

silver_tip 05.03.2017. 23:42

Pa dobro kad je vec otvorena tema...

Uvjek me zanimalo kako zaobici ove smradovske, lopovske cigancine od dobavljaca za RH ?

Mislim si.. pa i Kandit u Osijeku ima maloprodaju, jest da je trgovina velicine vece trafike ali je maloprodaja... tesko mi je vjerovati
da sve te tvornice nemaju nikakav drugi lanac prodaje osim ovim djubradima gore navedenima ?

panasonic 05.03.2017. 23:50

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3032819)

Uvjek me zanimalo kako zaobici ove smradovske, lopovske cigancine od dobavljaca za RH ?

Mislim si.. pa i Kandit u Osijeku ima maloprodaju, jest da je trgovina velicine vece trafike ali je maloprodaja... tesko mi je vjerovati
da sve te tvornice nemaju nikakav drugi lanac prodaje osim ovim djubradima gore navedenima ?

Pa pitaj autora teme, kad bude išao u tvornicu nek i tebi uzme što trebaš.
Iako je i to lutrija i po tvornicama ima svega i svatko "dira" proizvod.

Možda je najbolje otići u razvojni centar proizvođača pa da uzmete komponente tamo iz njihovog laboratorija ako ga tako možemo nazvati, znači prije nego se proizvod pusti u serijsko štancanje.
:facepalm:

silver_tip 06.03.2017. 01:14

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3032822)
Možda je najbolje otići u razvojni centar proizvođača pa da uzmete komponente tamo iz njihovog laboratorija ako ga tako možemo nazvati, znači prije nego se proizvod pusti u serijsko štancanje.
:facepalm:

Ludjak jedan :D

Ne pitam ja radi prckanja i jel kutija open ili ne nego onako... radi cijene !

Eto neki dan bijah u Primi i hebo mu psmtr nisam ormar izabrao od dobavljaca pa da mi ga salon proda i svak sa svojom marzom
nego zenska nazvala direktno proizvodnju i rijesila da vrata budu oderedjene boje.

Jes da se ceka sad 15 dana no zasto se sve IT potrepstine moraju preko dobavljaca cigica pa tek onda webshop ili trgovina kupovati ?

VedranO 06.03.2017. 04:29

A zasto bi se zajebavao sa direktnom prodajom kad mozes jednostavno sve predati distributeru i pustiti nekoga tko vec ima lanac trgovina tehnickom robom da obavi prodaju.

Jer jedan ASUS jedva ceka nekog pisonju iz republjike rvacke da mu posalje emajl "joj ja bi kupijo jednu maticnu plocu od vas po jako niskoj cijeni"

Natrpa kontejener maticnih ploca i posalje distributeru RH pa nek on dalje to prosljeduje ducanima koje to zele prodavati.

Dobro da niste pitali zasto se ne moze kupiti lom tehnicke robe, pa nije to kras.

Brko 06.03.2017. 06:56

OP, sa manjom žlicom grabi.

tomek@vz 06.03.2017. 07:16

S čim se vi zamarate....kakve veze ima jel otvoreno il nije? Radio sam u trgovini 10 godina i nema šanse da prodam Intel MBO bez pregleda prije kupnje direktno pred kupcem. Ljudi tolko često znaju smrdat socket da boli glava. Ovak je čist račun duga ljubav. A imaš i kupaca koji uživo žele vidjet MBO zbog svojih nekih razloga pa možda ne kupe baš tu MBO i ona ostane otvorena. I kaj sad? Pa nije to korišteno a nit dirano (ne vade se iz vrećice jel)....chillaj i uzmi što te volja, ne zamaraj se nepotrebnim stvarima, dok je artikl pod punim jamstvom :chears:

Old Iggy 06.03.2017. 08:41

Citiraj:

Izgleda da se nigdje u Hrvatskoj ne može dobiti tvornički zapakirana matična ploča. A nedavno sam dobio ssd iz Švabije s otvorenim pakiranjem. Već sam odlučio da ću idući batch komponenti nabavljat direkt iz tvornice, ali zanima me zašto? Zašto se to otvara i tko je dao naredbu za to?

Što znači "otvorena"? To što nije zalijepljena / hermetički zatvorena ne znači da je problematično.

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3032819)

Ti bi da tvornice rade maloprodaju? Ono, ozbiljno?
Distribucija ide preko distributera. Tome oni i služe.

Wolverine 06.03.2017. 09:21

Citiraj:

Već sam odlučio da ću idući batch komponenti nabavljat direkt iz tvornice, ali zanima me zašto? Zašto se to otvara i tko je dao naredbu za to?

Vidim dosao novi batch zaba za lizanje, ove jos jace pucaju :lol2:

bertone 06.03.2017. 09:29

Citiraj:

... A nedavno sam dobio ssd iz Švabije s otvorenim pakiranjem...

Ako je i bio zapakiran, otvorili su ga na carini... da ne otvaraju robu koja im dođe, mogao bi tako naručivati pakete bijelog bez posrednika :lol2:

Old Iggy 06.03.2017. 09:32

Citiraj:

Autor bertone (Post 3032886)
Ako je i bio zapakiran, otvorili su ga na carini... da ne otvaraju robu koja im dođe, mogao bi tako naručivati pakete bijelog bez posrednika :lol2:

Na carini teško, ako je stizalo iz EU. A i najčešće ide na pregled bez otvaranja, posebno kad je jasna tehnika u pitanju.

bertone 06.03.2017. 09:44

Zadnje tri naručene stvari ove godine (tipkovnica, baterija, 3G modem - dvije iz Njemačke, jedna iz Mađarske) došle otvorene, a obje zemlje su u EU.

Old Iggy 06.03.2017. 09:57

Citiraj:

Autor bertone (Post 3032895)
Zadnje tri naručene stvari ove godine (tipkovnica, baterija, 3G modem - dvije iz Njemačke, jedna iz Mađarske) došle otvorene, a obje zemlje su u EU.

I vrlo vjerojatno uopće nisu vidjele carinika.

The AC 06.03.2017. 10:13

Igneos, još uvijek čekam da me uputiš kako da naručim. :D

bertone 06.03.2017. 10:19

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 3032901)
I vrlo vjerojatno uopće nisu vidjele carinika.

Ok, kad sve znaš... tko otvara pakete? :D

Old Iggy 06.03.2017. 10:32

Citiraj:

Autor bertone (Post 3032911)
Ok, kad sve znaš... tko otvara pakete? :D

Carina ekstremno rijetko, posebno kad je sve "čisto".
Što znači "otvoreno"?

bertone 06.03.2017. 10:54

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 3032924)
Carina ekstremno rijetko, posebno kad je sve "čisto".
Što znači "otvoreno"?

Znači, ne znaš, ali znaš da nije carina... super :D

Old Iggy 06.03.2017. 11:08

Citiraj:

Autor bertone (Post 3032931)
Znači, ne znaš, ali znaš da nije carina... super :D

Znam, no ne mogu baš ovdje sve u detalje.
Prvo, jako mali broj pošiljaka završi na carinskom pregledu. Iliti, "otvaranju". Posebno kad je polazište u EU (i to EU područje, ne konsignacija).
Drugo, svaki poštanski ured od slanja do primanja može otvoriti (dapače, otvaranje je najčešće kod onog tko šalje).
I opet, što znači "otvoreno"?

Brko 06.03.2017. 11:19

Citiraj:

Autor The AC (Post 3032906)
Igneos, još uvijek čekam da me uputiš kako da naručim. :D

Julian Pedro de la Questa
Kišna šuma u Kolumbiji
Plantaža 17b3c
Broj moba ti pošaljem u Inbox.

bertone 06.03.2017. 12:00

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 3032938)
I opet, što znači "otvoreno"?

Ja sam napisao iz osobnog iskustva i nema ništa "tajno" kod mene... na kraju, na jednom od paketa je bio lupljen štambilj carinjeno pa preko njega drugi da roba ne podliježe carini...
Za mene "otvoreno" znači da je prerezana ona prozirna okrugla naljepnica na najlonu u kojem je proizvod zapakiran kao i sigurnosna naljepnica na kutiji.

https://s20.postimg.org/i3m7atus9/DSC_1706.jpg

Usput, zaboli me da li netko otvara pakete ili ne dok je roba koju naručim ispravna i onakva kakvu sam naručio... a poanta mog posta nije ni bila carina već ovo što je napisao @Drug Burko :)
Ako radiš na carini pa si se našao uvrijeđen postom, mogao si samo napisati: "Mi ne otvaramo pakete" ... i sve pet ;)

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3032941)
Kišna šuma u Kolumbiji
Plantaža 17b3c

:lol2:

xlr 06.03.2017. 12:10

Od nedavnog hardveraja (mis, gamepad, ssd, slusalice, volan), sve kupljeno na amazonu (stizalo iz uk, de i it), sve stiglo neotvoreno znaci neostecena ambalaza i one naljepnice.

Narucio dijelove za komp u uzishopu, oni istu robu narucili od dobavljaca. Sjecam se samo da je maticna bila otvorena (jasno), a sve drugo je bilo sa naljepnicama.

Osobno ocekujem neotvoren paket kada kupujem na daljinu.

JuiceBox 06.03.2017. 12:21

Ne sjecam se da sam ikad dobio ijednu komponentu da je bila otvorena, cak ni maticna iz uzija. Sve je bilo factory sealed.

Pupo 06.03.2017. 12:30

Hrpa uvoznika otvara robu, povremeno mjenjaju tj. stavljaju šuko kablove od adaptera, provjeravaju robu i sl. Recimo laptopi i tipkovnice idu na upis naših slova itd itd.

windfucker 06.03.2017. 13:59

Citiraj:

Autor xulos (Post 3032987)
Ne sjecam se da sam ikad dobio ijednu komponentu da je bila otvorena, cak ni maticna iz uzija. Sve je bilo factory sealed.

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3032941)
Kišna šuma u Kolumbiji
Plantaža 17b3c

aka El Nino :cool:
Šta misliš da je slučajno "shop" nazvao po najboljemu prijatelju?:fiju:
:D

Old Iggy 06.03.2017. 14:17

Citiraj:

Autor bertone (Post 3032974)
Ako radiš na carini pa si se našao uvrijeđen postom, mogao si samo napisati: "Mi ne otvaramo pakete" ... i sve pet ;)

Ne radim na carini (ni pošti). :D
Inače, pošta je ta koja daleko češće otvara pakete. Npr. gotovo obavezno ako dođu zatvoreni na prijem za slanje van države.
Sama carina se previše ne nervira s pošiljkama unutar EU, kao što i dobar dio pošiljaka pregledaju bez otvaranja, a radi se i specifična kalkulacija rizika pa i to odlučuje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:37.