![]() |
AMD Ryzen 7 1800X recenzija
Evo testa AMD Ryzen 7 1800X procesora. Recenzija je još "work in progress" zbog nedostatka vremena pa će biti i nekih nadopuna a i možda isparavaka pokoje gramatičke greške.
|
Prvi!
Prvi dojmovi super, sve prema očekivanom. 10% IPC zaostatka u nekim uvjetima i nije tako strašno, obzirom na cijenu. Prava zvjerčina za uloženo/dobiveno, što je AMD-u uvijek bio adut. |
Zvijer!
Pod pretpostavkom da R7 1700 ne bude puno zaostajao,isplati se dati 3000kn za ovakve performanse.Ako ti trebaju!:D |
Ako nista drugo natjerat ce intel da spusti cijene, pa bi i intelov 8 core uskoro mogao biti ispod 500€. Da ne govorim da je vise vrijeme da 2 core procesori odu u proslost, a 4 core standard u laptopima.Nova linija 4, 6 i 8 core sa i bez hyper jezgri
|
Treba cekati 5 seriju tu ce se prave pare okretati sa vise mhz :D
|
Ako ryzen 1700 hvata 3.9-4.0 Ghz to je to. Netriba gledat 1700x i 1800x
|
Citiraj:
|
Kad budem sklapa drugu kantu, vjerojatno cu ici na R5. Napokon konkurencija Intelu :chears:
|
Samo sitna primjedba testu.
Obzirom da je 1080p trenutno mainstream za igranje, mislim da većini ljudi test ne odražava pravo stanje stvari jer ste korištenjem 1440p težište prebacili na graficku umjesto na procesor. |
Makni iz zaključak "SOLIDAN OC potencijal"
U članku koji sam ja čitao nema OC, neozbiljno |
Zakon proc :) Iako krunu za gaming ne skida ni blizu 7700k. A posto mi komp sluzi istome, ostajem pri plavima. Jos pokoji price cut i mir :)
|
Problem je u SMT kod gayminga.
|
Citiraj:
|
Nije to baš tako. Ovo je test, i treba testirati procesor kako treba, ovako se maskiraju slabije performanse u igrama.
AMD je postavio cijene u mainstream, a 1080p je mainstream, i ovaj test istovremeno pokazuje šta se može očekivati od slabijih modela. Mislim svakako koga zanima, drugi portali su testirali 1080p i može se drugdje informirati. |
Citiraj:
__________________ Sent from my mobile using Tapatalk |
Citiraj:
Nije objektivan. Mene ful smeta "S obzirom na to da nam je kit stigao relativno kasno nismo imali previše vremena za overclocking i istraživanje svih onih finesa koje donose pokoji MHz više. Za početak smo sve jezgre podigli na 4.0 GHz i ostavili napon na automatskom režimu. Jasno, podesili smo sve one vitalne postavke kao i krenuli s testiranjem. Primijetili smo kako se s Noctuom D15 procesor jako zagrijava i kako nam je potrebno nešto moćnije što bi čitavu stvar ustabililo. EKWB-ov je predator taj posao nešto bolje odradio i procesor je prošao sve benchmarke i sve testove stabilnosti na 4.0 GHz na svim jezgrama – naravno. I dalje ćemo se igrati s ovim procesorom (nakon objave članka), pa ćemo u nekim budućim donijeti još malo više informacija o overclockingu ovoga procesora, pogotovo kada se sami, ručno poigramo sa svim naponima – sada vremena jednostavno nije bilo." I kasnije piše kako se grije, iz čega se zaključuje da OC ne postoji, i neće postojat uz svo vrijeme ovog svijeta. A na kraju zaljepi: solidan OC potencijal. |
Citiraj:
Disejblas SMT i imaš rezultate. Proc od 329 dolara je tu nekud sa procom od 1000 dolara |
evo vec ih u Alzi ima u velikim kolicinama na skladistu
AMD RYZEN 7 1700 359 EUR AMD RYZEN 7 1700X 440 EUR AMD RYZEN 7 1800X 550 EUR Napokon AMD, dugo smo te cekali. Moj zadnji AMD procesor je bio Socket 754 AMD643000+ na DFI lan Partyu NF3 chipsetu. Od tada nekoliko Intel generacija sam promjenio i skoro se pomirio da vise AMD-a necu vidjet ali... :) |
Pitam laički, situaciju ne pratim već godinama, niti imam pojma šta je SMT.
__________________ Sent from my mobile using Tapatalk |
Hyperthreading
|
Sve u svemu ovo će dobro prodrmati tržište.
Po meni, treba kupovati 1700 |
Citiraj:
Intel to radi bolje i ide na 4.5 GHz sa 10 jezgri, slazem se, ali ne moze se reci kako ovo nije OC. |
4.5 GHz moze vidjeti na jednoj jezgri.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
No vidim da ekipa tjera i7 6950 na 4,3-4,4 s 1,3V mada to mora onda bit dobar primjerak. |
Citiraj:
1.35 je vec visoko za Intel ;) |
Krešo dal ide taj testni primjerak na prodaju :D
|
Očekujem taj detaljniji manualni OC. Tiny logan iz OC3D veoma ne preporučuje opciju automatskog napona.
|
Ovo s EKWB-om me nažalost ne iznenađuje :(
Ima li kakvih informacija o vrsti paste (TIM-a) korištenog ispod IHS, tj. što bi se dobilo eventualnim delidom? Procesor s 8 jezgri za prihvatljivu cijenu, s dobrim performansama, svaka čast AMD-u! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:44. |