![]() |
Koji hdd?
Pozdrav svima , evo prvi put postam na ovom forumu.Molio bih par savjeta.Matična mi ne podrzava sata diskove a trebam kupit hitno novi hdd , sad me zanima kolika je razlika u performansama izmedju sata i ata diskova jer mislim mozda uzet sata kontroler jer kupujen novi komp za jedno pola godine pa da sa osiguram u vezi sata hdd-a.Posto sata kontroler i nije bas jeftin oko 200kn u oko mi je upao hitachijev 7K250 ata 160gb,7200rpm,8.5ms , ili kojeg segate ili maxtora , ili sata disk+kontroler ako ima znacajno bolje performanse. Ajde napisite preporuku i savjet , stvarno mi je hitno sutra ga moram ujutro kupit!!
Hvala , pozdrav svima!! |
Razliku imeđu PATA i SATA diska nećeš ni osjetit. Po meni se ne isplati uzimat kontroler.
|
Citiraj:
|
Pola SATA diskova su još u stvari PATA diskovi nasiljeni da rade kao SATA odnosno samo imaju drugačiji konektr. Sada da kupiš kontroler to je dodatni problemi, driveri, IRQ, zautet slot i kako u RH obično biva neš uzet neki za puno kuna i eto još problema. A i razlika SATA - PATA je marginalna ... uzmi si stoga veći PATA disk za lovu koju si mislio uzet kontorler i disk.
|
Bilo koji ata od cca 160 -200 Gb ti je sada Best Buy. Pouzdanost današnjih diskova je ionako zbog tehnologije slabija nego nekad, ali Seagate, WD i Hitachi bi bili moji favoriti. Konačan izbor je tvoj.:cool:
Za SAT-a varijantu pričekaj dok budeš kupovao sljedeći komp, ovo jeionako nadogradnja.:burn: |
seagate i wd p-ata su full tihi....za hitachija neznam, jer ga nisam imao...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:09. |