![]() |
Gigabyte Aorus Z270X-Gaming 8 recenzija
Testirali smo Gigabyte Aorus Z270X-Gaming 8 ploču.
|
ma 5 miljona maraka za fakin čaplo :D
|
Ima Gigabyte takve izlete s cijenama, npr. Z170X-Gaming G1 koja je 530 € koštala (i još košta), a sad imaju Gaming 9 za 585 €.
|
Igraju se hajend asusa a nisu hajend asus.
|
Citiraj:
|
simpatična audio sekcija doduše ;)
|
Znači unas 4000 kn. Toliko nebi dao ni za cijelu Điđabajt fabriku :D
Ali ploča kaj je je, je odlična za odlikaše koji si ju mogu priušitit. |
Citiraj:
A i ono, vjera mi ne dopušta Gigabyte, tak da tu svaka priča staje :D |
svaki brand ima pad i uspon.. ja bi se prije kod tebe zabrinio.. msi sa z77 serijom imao fijasko ko nitko.. z77a-gd65 na 4.6 ghz nakon par dana kaboom
|
Tajči je zakon. :D
|
Citiraj:
Naravno da imaju svi uspone i padove, samo se nekima to događa češće nego drugima. I neznam odakle sad z77a-gd65 u priči. A i kad se već dotičeš moje MSI ploče, kupio sam ju samo zbog toga jer je crne boje da mi paše uz ostalo :goood: |
nisam se ja ništa našao prozvan, samo zanimljivo postavim godišnje par stotina ploča i nigdje problema :) nebi klijentelu minja sa GBa nikako.. dok sam prije postavljao asrock bile su sve i zamjenjenje jer bi pokrepavale
|
Citiraj:
Inače što se ove GB ploče tiče, definitivno je cijena previsoka. Razlika u performansama između nje i neke normalne ne opravdava tu cijenu. Makar mirisalo sve na premium :D |
|
Ne izgleda loše, no te cijene su zbilja prenapuhane, pa to je još uvijek fakin LGA 1151 ploča dok im cifre zalaze debelo u LGA 2011-v3 domenu. Bacio malo oko i za 9-ku traže 700+ baksa :roller:
Sjećam se basnoslovnih cifri za X58A-UD9 ali to je barem bila LGA1366 platforma :D Cifre u C$ prije poreza https://s24.postimg.org/hoursa9ol/cifre.jpg Nego mene zanimaju dvije stvari, koliko je efikasan taj blok na VRM-u jer znamo da vodeni blokovi imaju disipaciju cigle ako nisu spojeni na sistem vodenog hlađenja. A opet, ako su u stanju i takvi ohladit regulaciju napona pod kloknutim strojem koja je onda poanta toga (zanemarimo sad wow efekt :p ) Također nakon toliko godina proizvođači i dalje nikluju baze, da znam it's shiny, ali nikal sam po sebi ima groznu toplinsku vodljivost od svega 91 Wm-1K-1 za usporedbu aluminij ima 237 a bakar 401. Druga stvar koja me zanimala, no našao sam već odgovor u manualu, bila je što od utora možeš koristiti u isto vrijeme jer oni su gore digli 2x M.2, 2x U.2 i 6x SATA (plus fizički PCIe utori) a Z270x nudi samo 24 stazice. Pa me zanima jesi li probao kako to diše tj koje su performanse kad se ''sve'' to popuni. Kažem ''sve'' jer ne možeš koristit sve utore u isto vrijeme. https://s24.postimg.org/ceueeqeth/PCIe.jpg |
unti, ovo je stvarno vrh, steta sta ne slazem neku novu masinu :D
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisam imao s cim to sve popuniti :( Ali, ploca ostaje u labu na trajnom maltretiranju pa ce biti prilike vidjet kako se ponasa i hladnjak dugorocno i kako sve radi kad se popuni ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:40. |