![]() |
ABIT nf7 - no sound
Instalirani najnoviji driveri za nforce2, sve super podeseno, masina stabilna 24/7 ali nema zvuka!
Pokrenem winamp, wmedia player sve oke, zastekam sluske ili zvucnike u zvucnu na ploci a zvuka nema. Filmovi, igre, sve se vrti ali zvuk nista |
1 privitaka
Inace iznad zvuka iza na ploci ima jos jedan konektor crni - zna ko za kaj to sluzi ? Vidi sliku ...
|
Citiraj:
Jel ti upaljena zvučna u biosu:confused: I ptobaj reinstalaciju drivera |
Citiraj:
Windowse sam 2 puta stavljao, driveri su ok - u device menageru sve pet |
uzmi 2 jumpera i stavi ih na ploču prema manualu i to je to...:beer:
tamo skroz uz pci slotove, gdje su jumperi za zvuk i to... |
Jel zvučnici valjaju? :D
|
Citiraj:
al opet...vjerujem da je to prva stvar koju je provjerio. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
stavi u cd-r ili dvd audio cd pa vidi jel onda ima zvuka...ako ima, onda ona 2 jumpera nisu kako trebaju biti...:smoke:
ako nema zvuka i dalje, onda spoji cd-r ili dvd sa onom žicom na ploču pa vidi... ako ni to ne pomaže, onda fakat nemam pojma...:rolleyes: |
1 privitaka
Jumperi su slozeni ko na slici i koristim utore iza na ploci
|
hm, ajd provjeri da ti slučajno nije zvuk na mute u windowsima.
Jer po jumperima je sve OK. Osim ako nije krepao southbridge. |
Provijeri taj glupi mute, ja sam jednom imao takav problem i kada sam sve isprobao i izgubio mnogo mnogo svojih živaca skužio da je zvuk na mute MOTHERFUCKER winXP sam od sebe na mute to stavio majkumu ja to nikad nisam ni mjenjao na toj instalaciji Windowsa :grrr: :grrr: :grrr: :D sad mi je smiješno kada gledam na to, ali prije....:fuming: :fuming:
|
Nije mute, provjerio sam par puta. A možda je i neispravna zvučna.
|
Po sigu vidim da ti je procesor klokan. Jesi zaključo AGP/PCI sabirnicu na 66/33 MHz?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ako ti kaj znaci zvuk ne radi niti kad je procesor i sve ostalo na default postavkama |
Citiraj:
|
Ajd napravi clear CMOS, možda se nešto sje.... s IRQ adresama.
Vidi jel ti radi mikrofon/line-in. U Auditionu/Cool Editu ćeš vidjet oscilacije. Ako možeš, ubodi zvučnike/receiver u SPDIF ili optički izlaz. |
Ako ti ekvilajzeri na npr. WMP "skakuču" onda imaš zvuka, problem je negdje drugdje. Nečeš vjerovati i meni je ista stvar pilala živce koju minutu nakon instaliranja ABIT quru programa. Odeš na OC quru dio, soft menu, audioEQ, configure preset-pa naštimaj.
|
Citiraj:
|
pa nema nf7 uguru!
|
Uh, maj bad...nisam gledao.
|
Citiraj:
|
da li koristiš drivera od nvidie 5.10?? nekad može da i najnovija nije baš dobra i dakle probaj stare drivere i ne bi trebalo biti problema
|
a da jednostavno kupiš neku internu zvučnu, najjeftiniju???
|
Citiraj:
Citiraj:
:confused: |
jel bi kupio zvučnu Sound Blaster PCI za 25kn, kad ju već želiš?
|
Citiraj:
btw. hvala na ponudi :) :) |
Citiraj:
Kad bodes zvucnike dal se cuje pucketanje u njima? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:17. |