![]() |
Gainward GTX1060 3GB recenzija
Evo i najavljenog testa Gainward GTX1060 3GB kartice.
|
Odličan članak, i još "odličniji" zaključak ;)
|
Zna se da je Krešo stari ATI fanboj, zaključak je jasan sam po sebi :D
Šalu na stranu, šta je s tim igricama danas? Što će nam za koju godinu trebati više GPU memorije od sistemske? |
Na konzolama ima raspoloživih 8 gb, i to ti je to.
|
Citiraj:
:lol2::lol2::lol2::lol2: Nasmijalo me ovo, morao sam... |
Zaključak je kao i na svakom proper hw portalu :D
Eventualno malo više u rukavicama napišu a ne tako direktno npr. http://www.guru3d.com/articles_pages...review,29.html Ode se naslađivat :D |
Citiraj:
to su mislim najjeftnije 1060 iako ja gledam 6 gb modele.će te imat na testu gainwardov gs? https://www.links.hr/hr/graficka-kar...i-dp-051800084 |
Jel bi to funkcioniralo sa mojim kompom? CPU bottleneck?
|
Funkcioniralo bi, al cpu ti je definitivno bottleneck za takvu grafu...
|
Baš gledam ovaj članak. Napravljen benchmark na i5 750 sa GTX1060 i RX480. Čak i sa bottleneckom od 30-ak % razlika u usporedbi sa mojom HD5850 je dan i noć. Cijenovno mi je prihvatljiva, ali nisam pametan uzet ili ne.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Testirao sam dvije 6GB kartice, ali ako bude vremena uzet cu i tu. |
Citiraj:
Po forumu već vidimo hrpu drivera, patcheva i fixeva, tako da su nadmašili "učitelja" po tom pitanju :D Citiraj:
|
ufuf znači za klokanu karticu još par stupnjeva gore i po ljeti još 10 stupnjeva gore znači ova radi na 90 ljeti,treba ventače ubrzat.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Po mome mišljenju, nije kartica toliko loša, kako po pitanju snage tako i po zagrijavanju, nego problem leži u cjenovnom rangu; definitivno je preskupa za ono što pruža (mislim da to vrijedi za cijelu liniju 1060 sa 3GB).
Pogotovo zato što je na njoj ukinut SLI. Nevidia bi trebala (a vjerojatno s vremenom i bude) korigirati cijenu. |
1 privitaka
Ne znam koliko rastu temperature prilikom overclocka jer sam rucno podigao brzinu ventilatora da to ne bi bio ogranicavajuci faktor. Ventovi su se vrtili na 72% i kao sto se vidi sa slike maks. temperatura je bila 63°C. Naravno, buka je bila visoka pa to nije za 24/7, ali iz iskustva mogu reci da bez dizanja brzine ventova temperatura naraste maksimalno 5°C.
|
Kod OC-a (pod moj komp) i auto fana, temp se podiže do 5°C.
Imam identičnu karticu sa 6gb, od Gainwarda, kod igranja s OC-om temp je oko 68 i ventovi su neprimjetni. Čak i u Valleyu nikad nije prešla 72. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:46. |