![]() |
Kalibracija monitora
Ima li tko da vrsi kalibracije monitora, uz naknadu naravno?
Kupio sam novi Dell monitor i siva je plavicasta ili zelenkasta, osim ako ne stavim na Standard ili ako ne smanjim kontrast ispod 50 (ali onda se bijela ne istice dovoljno). Pokusavao sam sa ICC profilima s TFTCentrala, i njihovim postavkama, ali moj panel je ocito drugaciji. Anyways, htio bi napraviti hardversku kalibraciju, a ako ni to ne pomogne, vracam monitor. |
Znam da su u bivsoj firmi to radili zastupnici za roland i dolazili kalibrirati monitore sa ploterima... al to je bilo davno...
Javi se na PM imam xrite colormunki display http://xritephoto.com/colormunki-display |
Koji monitor???
|
Ja imam dva della... iako je isti panel, boje su dost drugacije. Vise ne znam sta je ispravno... trebao bi ih kalibrirati, ali ono, svi ti uredjaji za kalibraciju su po 100$ i vise.
|
Citiraj:
Zna se na ebayu naci rabljenih. Ja sam kupio novi taj colormunki, imam dva della 1: 34" 2: 24" i sano sam ih jednom uspio izjednaciti. Nakon reinstalacije win nema sanse da ih dobijem iste... Sent from my iPhone using Tapatalk |
Ozbiljno? Kakvo sranje :)
Pa jel ne bi ta hardverska kalibracija trebala biti neovisna o windowsima? |
Ma je neovisna al na prosloj instalaciji mi je za oba monitora on uspio odrediti brightness/contrast i krenuti od nule. A sad vise ne zeli (neznam sto je drugacije)
Kalibtqtoe tj sw ti napravi color profil i nakon nekog vremena se to spojebe. Nisam se neko vrijeme stigao igrati a tim radi posla. Sad preko blagdana cu napraviti reinstall svega pa cu vidjeti... Ugl prvi put "out of the box" sam dobio najbolji rezultat Sent from my iPhone using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:34. |