PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Prijedlozi za ime IT firme (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=281317)

Mr.Black 06.10.2016. 21:03

Prijedlozi za ime IT firme

Pozdrav, uskoro ću mjenjati ime firme, jer hoću da bude u imenu opis djelatnosti, tj.vezena za djelatnost..znači firma se bavi prodajom, servisom, održavanjem IT opreme, mreže, serveri, potrošna elektronika..pa ak ima tko imalo kreativnosti u sebi nek iznese to u javnost..:chears:

webstartm 06.10.2016. 21:07

In IT we trust :D

Ag008 06.10.2016. 21:07

Mističar, Cijenar, Buy more, Best buy, Bibo, Muki... informatika

Kristijan_7 06.10.2016. 21:14

Pa moš onu foru sa slovima tih riječi, tipa:

Prodajom, potrošna ElektroNika, servIsom, održavanjem IT opreme, mreže, Serveri?

Naravno, sa točkama između.

Ja sam osobno uvijek htio registrirati "Informatički sustavi", da se mogu javljati na telefon sa "Isus, izvolite"...

fran123456 06.10.2016. 21:17

PROdaja PISija :D

ili napajanje

Ag008 06.10.2016. 21:27

Akcija ili recimo kupon d.o.o

Kristijan_7 06.10.2016. 21:36

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2975279)
Akcija ili recimo kupon d.o.o

Kolega je napisao da hoće promijeniti naziv u onaj koji sadrži opis djelatnosti. Čitanjem tvojih postova razumijem da te dosta toga asocira na popuste i rasprodaje, ali ovo je sad već klinički slučaj - ako ti mreže i servis asociraju na akcije i kupone... You might want to get that checked.

Mr.Black 06.10.2016. 21:49

Bože..djece..

Ag008 06.10.2016. 21:56

A ti ne shvaćaš šalu Kristijan?
Na sve ove riječi se može dodati ***- informatika d.o.o,
evo prave ideje:
IT POPS (IT prodaja, održavanje, popravci i servisiranje) ili
IT MOPS (IT i mreže- održavanje, prodaja i servisiranje)
i logo onog psa

Po meni bi ful dobro bilo, "Hej Hrvoje, ajmo u POPS po novi hard disk."

Brko 06.10.2016. 22:01

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 2975287)
Bože..djece..

Prve si našo pitat :)

Kristijan_7 06.10.2016. 22:03

Ma ja sam besmrtno ozbiljan. I jedini dao konstruktivne prijedloge covjeku, a vi se sprdate. Da Mops... Zakaj onda ne recimo Zeljko...

Da nebudemo skroz OT, jedan konstruktivni prijedlog besplatno, JA IT d.o.o. - izvrsno za firme sa samo jednim djelatnikom, gastrabajtere povratnike iz Australije, a i puno bolje od svih agentovih prijedloga bar duplo.

Bubba 06.10.2016. 22:59

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 2975267)
Pozdrav, uskoro ću mjenjati ime firme, jer hoću da bude u imenu opis djelatnosti, tj.vezena za djelatnost..znači firma se bavi prodajom, servisom, održavanjem IT opreme, mreže, serveri, potrošna elektronika..pa ak ima tko imalo kreativnosti u sebi nek iznese to u javnost..:chears:

ITebe sam sit kafano d.o.o.

JuiceBox 06.10.2016. 23:03

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2975323)
ITebe sam sit kafano d.o.o.

Sutra otvaram firmu :D

Brko 06.10.2016. 23:04

Hijebemti...dužan si mi tipkušu. Ovo sam ukenjo čokolinom :D

listerstorm 06.10.2016. 23:05

:D

ITata bi sine d.o.o.

Pupo 06.10.2016. 23:22

Uzmi si engleski rijecnik i nadji nesto sto ti se svidja, nebitno koje je znacenje. Nesto ovako iz glave: Vision it, supra it, it lab, lab it, it solutions. Sve ide i bez it, za koje mislim da je danas visak. Mozes ic s necim drugacijim a upecatljivim: kalaš it, pljuga it.
Uvijek ti ostaje da nadjes neku postojecu manjepoznatu firmu, i jednostavno imas naziv kao oni.

Danas je teako bit inovativan.

bokinho 06.10.2016. 23:33

Probaj nešto jednostavno, bez crtica i povlaka, tako sam se ja zeznuo pa sad svaki put kad kupujem moram naglasavati crtica povlaka itd. tlaka :D

ne treba biti sa IT ali eto prvo sam se sjetio ITEH, NETFIX, itd :D

Sinac 06.10.2016. 23:53

Jabuka d.o.o. i staviš logo zagrižene jabuke :D

Kristijan_7 07.10.2016. 00:26

Vidim da su svi omašili fusbal, pa par kontruktivnih prijedloga u skladu sa zadanim smjernicama:

POSRO d.o.o. - prodaja i opremanje te servis računalne opreme d.o.o.

SISIPRKNO d.o.o. - servis informatičkih sustava i prodaja računalnih komponenti, nabava i opremanje d.o.o.

NABALCON IT d.o.o. - not another balkan IT company d.o.o.

KLIT d.o.o. - nemam baš jasnu ideju za KL, ali tu mi IT nekak najbolje paše.

ISUS d.o.o. - informatički sustavi d.o.o.

NEVIFUS IT d.o.o. - ne popravljam više kompjutere u fušu d.o.o.

KOMRAD d.o.o. - kompjutersku opremu i mreže radimo d.o.o.

DILDO IT d.o.o. - nemam ideju za prvo, ali zagarantirana ženska klijentela d.o.o.

SERITO d.o.o. - servis IT opreme d.o.o.

D1viry 07.10.2016. 07:37

TerabIT, da ne zastari ime brzo :D.

Brko 07.10.2016. 08:24

Citiraj:

Autor Kristijan_7 (Post 2975341)
Vidim da su svi omašili fusbal, pa par kontruktivnih prijedloga u skladu sa zadanim smjernicama:

SISIPRKNO d.o.o. - servis informatičkih sustava i prodaja računalnih komponenti, nabava i opremanje d.o.o.

DILDO IT d.o.o. - nemam ideju za prvo, ali zagarantirana ženska klijentela d.o.o.

Ovo ide u PDF "Best of PCE" fajl :D

generic 07.10.2016. 08:32

SpičIT - Špičkovina IT :goood:

CheCola 07.10.2016. 08:32

KLIT je ok, kao skraćeni, puni kompjuter lumen it :D

HCS 07.10.2016. 08:42

Bilo je zaista jednostavno, predvidjeti da će ovo ovako završiti :D

sinisa1989 07.10.2016. 09:03

Prije nego što odabereš ime, razmisli i o domeni, odnosno o sličnim imenima. Zguglaj, pa vidi da li postoji neki brand pod tim imenom. Mi smo nedavno baš imali slučaj s klijentima gdje je trebalo smisliti naziv centra. Nakon dugo mozganja ekipa je smislila ime, napravio se logo, svi vizuali, web itd.. Pustili web live i išli na google nakon mjesec dana "rada". Rezultat je bio na trećoj stranici na dnu. Sad se lagano penje na rezultatima, ali nisam mogao vjerovati koliko ima brandova, organizacija i sl. koji nose isti naziv ili kraticu. :D

Cuky 07.10.2016. 09:25

i pazi prilikom odabira imena da trademark slucajno nije zasticen u europi jer se vrlo lako moze desit da napravis web, ovo ono i onda dobijes mail da moras sve maknut jer koristis tudji trademark bez odobrenja, ovdje mozes provjeriti
https://www.tmdn.org/tmview/welcome

Mr.Black 07.10.2016. 09:28

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2975369)
Prije nego što odabereš ime, razmisli i o domeni, odnosno o sličnim imenima. Zguglaj, pa vidi da li postoji neki brand pod tim imenom. Mi smo nedavno baš imali slučaj s klijentima gdje je trebalo smisliti naziv centra. Nakon dugo mozganja ekipa je smislila ime, napravio se logo, svi vizuali, web itd.. Pustili web live i išli na google nakon mjesec dana "rada". Rezultat je bio na trećoj stranici na dnu. Sad se lagano penje na rezultatima, ali nisam mogao vjerovati koliko ima brandova, organizacija i sl. koji nose isti naziv ili kraticu. :D

To se i kod mene događa..i onda dolazi do nesporazuma, a radimo dosta sa Ministarstvima koji nikak da odvoje jedne od drugih..

DiTech 07.10.2016. 09:31

Citiraj:

Autor Kristijan_7 (Post 2975341)

Isus - Komrad :D:D :care:

Munjara 07.10.2016. 09:33

Kad se futura otvarala bio je sličan brainstorming lobotomiranih pcekspertovaca pa prođi možda ti naleti nesto

RaneZ 07.10.2016. 10:12

Moji prijedlozi:
DrogITerija j.d.o.o.
Herpe sistemi - obrt rađe, d.o.o. nije po feng šuiju.

I slogani:
IT bitak, jer život je plitak ? - misaoni
Moš bez kabla, neš bez stabla - eko fora, to je sad in
Komp za didu, komp za babu, kupi pilu a ne Ladu ? - protiv konkurencije

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:57.