![]() |
(riješeno) Modificiranje BIOS-a na laptopu
Pozdrav ekipa, imam jedan HP 625 kojem je BIOS poblesavio.
Pri paljenju javlja: Product Information Not Valid The Following product information programmed into the system board is missing or invalid. System Board (00A) - Product Name Product Configuration Product Serial Number Product Number Eh sad, niti jedan tattoo alat mi ne prolazi (probao sam 30-ak verzija). Većinom javljaju da nisu za tu platformu, a oni koji rade ne uspijevaju ništa zapisati. Zanima me je li netko probao direktno u bios file nekako ukucati potrebne podatke i natočiti ga preko programatora u ploču? |
http://h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/p...G_I14992_36908
Probaj s ovim, ako nece nemas srece jer HP alati su nedostupni sluzbenim putevima, a vjeruj mi da je postupak urnebesno kompliciran. |
Jesi probao sa AMIDMI ?
|
Citiraj:
Citiraj:
Code:
25.05.2010. 17:48 120.816 AMIDEDOS.exe |
NBDMIFIT
|
Evo ako netko naleti na ovakav problem, simptomi su sljedeći:
-error pri uključivanju vezan za serijske brojeve i slično -ne radi usb -ne radi zvuk -ne radi wlan -prazan boot order u BIOS-u iako normalno diže OS sa diska -nemogućnost spremanja promjena postavki u BIOS-u -ukucavanje P/N, S/N i ostalih stvari putem alata NBDMIFIT, AMIDMI, HP alata i slično ne prolazi Uzrok: -neispravan EEPROM (BIOS), u ovom slučaju čip imenom SST25VF016B Rješenje: -skinuti sa neke druge ploče SST25VF016B i natočiti dump BIOS-a preko programatora -zamijeniti čipove Nakon procedure uredno prihvaća ukucavanje svih podataka putem NBDMIFIT i sve ostalo uredno radi. Hvala svima na pomoći :chears: |
Citiraj:
Da li si možda gledao da ti nije upaljen write protect registar na starom EEPROMu ? Koliko kužim, taj chip ima registar sa flagovima i moguce je da se nekako upalio write protect http://ww1.microchip.com/downloads/e...Doc/25044A.pdf |
Citiraj:
Ne znam kako mogu provjeriti je li u registru nekako zapeo na 1? Sad imam samo goli čip na stolu i programator. |
Citiraj:
Ako ja to dobro kužim, trebao bi imati stanja svih softverskih registara u softveru od programatora kada napraviš "read" eeproma Ali na kraju krajeva, bitno je da si riješio problem... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:03. |