![]() |
MR Servis
ima netko na forumu da radi kod njih?
|
Zašto?
|
Citiraj:
Interesira me vezano za garanciju laptopa i ugradnju dodatnih ramova. |
Okrenes telefonom i pitas sta te interesuje?
|
Citiraj:
|
Samostalnom ugradnjom rama ne gubiš garanciju.
|
To je upitno, ako moraš skinuti cijelu zadnju stranicu jer nema posebnog utora za ram pa prilikom skidanja napraviš oštećenja. Mogu ti onda odbiti garanciju ako se nešto pokvari, pod opravdanjem da je laptop otvaran
|
Citiraj:
@VIP A gle, ako imaš mail od nekoga od njih koji ti kaže da to možeš napraviti, što se brineš. ;) |
Jedan mi je napisao da mogu samostalno ugraditi ali ako nesto pukne garancije ne pokriva.
Drugi mi kaze da ga trebam poslati njima i da je ugradnja 100 kn, to isto su mi rekli decki u webshopu Linksa koji su bili ekstra uljudni, da oni(servis Linksa) to ne rade i da salju u MR servis.. Vise ne znas tko pije tko placa :D @pupo, imam zadnji mail od mr servisa gdje je napisao da mogu sam pa brijem da ce tako i biti. |
MRservis radi sa sve manje brandova, većinu je preuzeo System One. Koji proizvođač je u pitanju?
|
Za pristup ramu ili hardu, kod većine laptopa ima poklopac sa 1 ili 2 križna šarafa. Šta se tu ima pokidati? Zbog toga mnogi proizvođači dozvoljavaju njihovu promjenu od strane kupca bez gubitka garancije.
|
Ako se ram slotu moze pristupiti izvana, otvaraj :)
Ako je pristup iznutra i ako znas sto radis (mozes ga otvoriti bez tragova i ostecenja), otvaraj :) Inace, prije slanja na servis obavezno izvadi tu dodanu ram memoriju ako hoces ostvariti jamstvo jer u suprotnom isto gubis zbog neovlastenog otvaranja uredaja. Takav je zakon. |
Citiraj:
Citiraj:
koliko sam uspio izguglat, ram je ispod tipkovnice. Citiraj:
|
Ima sam nekidan sličnoga (Lenovo Z) u rukama - ne samo da nema nikakvog otvora na doljnjoj strani, nego se ni baterija ne može odvojiti jer je ispod istog poklopca. Ako je takav laptop, obično ima par šarafa kojima oslobađaš tipkovnicu, a ispod nje su slotovi za ram. Tako su imali stari HP NX63xx.
|
Pa odvagaj sta ti je bitnije 100 kn ili izgubljena garancija.
|
Kakvo gubljenje garancije ako odvidavanjem par šarafa i podizanjem tipkovnice dolaziš do slota?
Uostalom, ovo je više za raspravu na temi u vezi garancija. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355 |
Citiraj:
|
Onaj tko je ikad šarafio po kompovima ti to napravi za par minuta i porciju čevapa.
|
Citiraj:
|
I oblije te hladan znoj. :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Zasto se zajebavat kad mozes na internetu nabavit vise rama?
http://downloadmoreram.com/ |
Citiraj:
VIP, aj ti u prvi ovlašteni servis i neka ti to oni ugrade i bok. Platiš to i miran si. Dogovoriš dan i sat kad da doneseš i to je to. |
Citiraj:
a trenutno sam u takvom poslu da ne stignem niti na more koje mi je 200m od kuce. |
Citiraj:
Debelo najgori laptop za šarafljenje kojeg sam imao u rukama je HP ProBook serija (ona serija koja hladni zrak za hlađenje uvlači kroz tipke Q, W, A i S). Da bi došao do CPU coolera morao sam rastaviti 3/4 laptopa. Mrzim ga iz dna duše. |
Citiraj:
Šteta samo šta plstika ispuca nakon nekog vrimena, ali je teski automatizam. |
ne znam koji je točno model laptopa
ali mene na dellu od rama ne dijeli ni jedan šaraf, nego tipkovnica ima 4 "kopče" na feder gore, koje se stisnu malo, digne se tipkovnica i pristup ramu je omogućen, samo pazit da se ne iščupa flex kablo |
MR Servis pouzdan i brz u svim vrstama servisa, samo pohvale :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:41. |