PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Windows 10 ključ (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=279276)

MesS 21.06.2016. 10:46

(riješeno) Windows 10 ključ

Kupio sam kćerki laptop acer aspire e5-571g koji je došao s instaliranim 8.1 windowsima s njemačkim jezikom ,pošto je naručen s njemačkog computeruniverse
Nedavno je dobila update na win 10 ali sad bi napravili čistu instalaciju 10-ke,
kako provjerit windows ključ koji je potreban aktivirati tokom instalacije ?

nino 21.06.2016. 11:07

Sam ce se aktivirati

gin.tonic 21.06.2016. 11:18

Citiraj:

Autor nino (Post 2938239)
Sam ce se aktivirati

+1

Imaš i program koji ti može pokazati serijski broj win 10 :kafa:

MesS 21.06.2016. 11:19

kako misliš sam će se aktivirat ?
Htio bi formatirati i napravit čistu instalaciju win 10.
Šta nije potreban ključ tijekom instalacije ?

Mario92 21.06.2016. 11:23

Ako je Win8.1 ključ embeddan u matičnu, kao što je najvjerojatnije slučaj kod tebe, da, sam će se aktivirati.

Kod čiste instalacije samo izaberi "I don't have product key".

gin.tonic 21.06.2016. 11:25

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2938248)
Ako je Win8.1 ključ embeddan u matičnu, kao što je najvjerojatnije slučaj kod tebe, da, sam će se aktivirati.

Kod čiste instalacije samo izaberi "I don't have product key".

Dobro je kolega rekao, na početku te pita za ključ, klikneš skip i dok se spojiš na wlan automatski se aktivira, vezan je za hardver win 10, instalirao sam curi na laptopu i sebi na PC-u :kafa:

MesS 21.06.2016. 12:52

Hvala na odgovorima. Probam kad dođem doma.
Da li igra ulogu jezik pošto su windowsi bili namjenjeni za DE ako instaliram ENG verziju win 10 ?

MesS 29.06.2016. 22:09

Može lock.
Hvala svim na pomoći , ključ sam dobio uz pomoć ProduKey-a.
:chears::chears:

vcendaki 02.07.2016. 00:37

da samo uskočim na temu

znači mislio sam kupiti orginal KEY za windowse 10 kad i instaliram upišem taj key i sve ok

ne kužim kada recimo da mi taj komp ode i želim te windowse staviti na drugi komp , što opet skinem čistu verziju windowsa 10 i ponovo upišem key ili se key veže za mail pa upišem mail i sl.

i šta me onda spriječava da instaliram te windowse na 2 kompa ako se veže na mail

hvala na obješnjenju

vcendaki 07.07.2016. 18:37

anybody ??

hvala

Black Dragon 07.07.2016. 19:03

Stisni Windows key + X onda Command Prompt (Admin ovlastima). Ukucaš : slmgr.vbs /upk (dakle piše c:\windows\system32\slmgr.vbs /upk)
To je kao deaktivacija, mada nije :) samo će onemogučiti konflikt da se dva kompa jave sa istim ključem. Onda na novom instaliraš win, kažeš nemam ključ sve se pozavrši i onda ukucaš na isti način slmgr.vbs /ipk xxxxx- xxxxx- xxxxx- xxxxx- xxxxx gdje su xxxx ključ i onda ideš na telefon i zoveš Microsoft (Windows key + R i ukucaš: slui.exe 4) te objasniš situaciju, da onaj komp nekad više nije komp taj ili da si zamjenio matičnu ili CPU pa eto moliš reaktivaciju na ovom kompu sada.
Bez brige čim komp ode on line M$ zna da je ključ u upotrebi, kaže šta trenutno doručkuješ a ne samo ključ :)

vcendaki 14.07.2016. 19:04

Citiraj:

Autor Black Dragon (Post 2944088)
Stisni Windows key + X onda Command Prompt (Admin ovlastima). Ukucaš : slmgr.vbs /upk (dakle piše c:\windows\system32\slmgr.vbs /upk)
To je kao deaktivacija, mada nije :) samo će onemogučiti konflikt da se dva kompa jave sa istim ključem. Onda na novom instaliraš win, kažeš nemam ključ sve se pozavrši i onda ukucaš na isti način slmgr.vbs /ipk xxxxx- xxxxx- xxxxx- xxxxx- xxxxx gdje su xxxx ključ i onda ideš na telefon i zoveš Microsoft (Windows key + R i ukucaš: slui.exe 4) te objasniš situaciju, da onaj komp nekad više nije komp taj ili da si zamjenio matičnu ili CPU pa eto moliš reaktivaciju na ovom kompu sada.
Bez brige čim komp ode on line M$ zna da je ključ u upotrebi, kaže šta trenutno doručkuješ a ne samo ključ :)

hvala na pojašnjenju :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:50.