![]() |
Intel i7 6950X test
Testirali smo Intelov novi Broadwell E procesor - i7 6950X.
|
Na nekoliko mjesta u testovima piše i7-9650X umjesto i7-6950X
|
Zasto nema AMD procesora u grafovima (ne zajebavam se, pitam ozbiljno)?
|
Imas u nekima FX-8150 ;)
|
Prva stranica, drugi pasus, spominje se Skylake E platforma, koja koliko znam, zasada ne postoji. Ili sam u krivu?
|
Na nekim testovima ima 4790 a na nekima ne? Why is that?
|
Zato sto je testiran prije dvije godine, a neki su benchmarci noviji.
|
Sunce ti,kakva mrcina.
|
baš sam htio reć... svi komentiraju pravopisne greške i grafove (za koje je buljo tak jasno ovo kaj ti je krešo napisao), ali to što je imamo fakin 20 core procesor pod rukom nikome ništa.
|
Duplo jači od četverojezgrenih intelaca K nomenklature, pa di ćeš više od toga :D
|
Na većem proizvodnom procesu napravili su proc sa 18 jezgri tak da mi s te strane nije nekaj previše napet.
Mislim, jeftiniji je, druga grana i sve to stoji, ali s tehnološke strane mi nije nekaj toliko WOW da bi sad drkao na 10-jezgreni proc. OK, sa još 10 logičkih jezgri. Ionak si ga ne budem niti ne mogu priuštiti :D |
@Mario92
Upravo tako u HEDT imamo skok s 6 jezgri (Sandy Bridge-E) na 10 (Broadwell-E), impresivno ako gledamo mainstream socket(e) gdje je cijelo vrijeme maksimum 4 jezgre. No ono što fascinira u tehnološkom smislu su Xeoni V4 (Broadwell-EP) koji idu do 22 jezgre, dok je su prvi Sandy Bridge-EP Xeoni imali maksimalno 8 jezgri. E to je skok u broju jezgri! Još da se Xeoni mogu klokati, pa nahajcati ovog od 22 jezgre pod LN2. :D |
Odlican CPU, steta sto se nemogu dva takva ubacit na plocu ko nekad Celeroni u Dual plocama od EVGAe :).
|
Kada stižu kod nas?
Usput, koliko vidim na Tom's Hardweru, 6700K ih sve gazi za Adobe... |
Chesus man, za 7 godina će ako Bog da, i AMD doći blizu ovoga s peformansama :D
|
Ufff i tata bi sine :D
|
Citiraj:
http://www.tomshardware.com/reviews/...0k,4587-4.html |
Citiraj:
|
Malo su pretjerali sa cijenom, top modeli su uvijek bili $999.
Za razliku se složi još jedan render-slave sa 6800k i 64GB RAMa. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:06. |