![]() |
Zašto telefon u router
Pozdrav, zanima me postoji li kakva mogućnost da mi i dalje rade telefoni u kući iako nisu spojeni direktno u router nego u telefonsku utičnicu? Znači prebacio sam se na iskon i sad mi radi samo telefon u kući koji je direktno spojen u router, a ostali telefoni u kući (2 komada) koji su spojeni direkt u utičnice ne rade.
Postoji li kakva šema da spojim npr. phone line od routera u utičnicu pa da on preko postojeće kućne mreže da signal telefonima ili tako nekako? |
Sad je sve digitalno i ja sam svojima povukao s rutera do telefona po postojecoj instalaciji. Ako su dva telefona mislim da moze samo jedan po jednome izlazu iz rutera (phone1) a phone2 nisam siguran ni jel radi kad bi se spojio drugi fon...
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk |
gotovo sa "5 telefona" po kući...kad te prebace na digit. centralu i VOIP moš se hebat...pitanje je dali možeš uzet bilo koji drugi modem/ruter s obzirom da ne podržavaju svi VOIP
|
Citiraj:
|
Kratki odgovor bi bio "Nemoze" :)
Sad je sve VOIP |
ukoliko je to opcija mozes uzeti dect telefone pa ih sve upariti na bazu koja je prikljucena u ruter
Poslano sa mog TPC-81203G koristeći Tapatalk |
Pa moze se spojiti 2-3-4-5 telefona na taj jedan izlaz, stara mi ima tako spojeno, ja spajao i sve radi. 3 telefona su u kuci, predsoblje, kuhinja i dnevna soba.
U predsoblju je bezicni sa bazom i u njega ide drito zica iz sx-a a iz njegovog phone out ( bezicni ) ide zica prema kuhinji i u obican vulgaris panasonic neki te opet iz panasonic phone out ide zica na treci nekli ljevi isto obican. Zvonjakaju sva tri ali to njoj pase. :D Posto iz presoblja idu sve zice dalje prema kuhinji i sobama tamo na toj uticnici sam odvojio instalaciju i prikopcao na phone out od bezicnog. U kuhinji ista stvar, sa uticnice odvojio odlaznu instalaciju prema sobama i spojio u phone out od panasonica. Nema interneta ona, samo max tv i telefon. |
Citiraj:
|
Pa isti djavo bili spojeni u router sva 3 ili u uticnicu. Zvonjakaju svi odjednom ko i prije i jedino sto ne rade kada nema struje.
|
malo treba instalaciju prebrikat
dolazni kabel od telekoma do modema.. i tu cvik dalje od modema vučeš na svaku utičnicu i to je to .. opet sve radi kao nekad sad samo trebas info gdje je petlja.. gdje je spajano sve, čvorište eventualno 1 dvožilni kabel povuči natrag |
Ma mene muči što su telefoni razmješteni u kući, jedan na katu i 2 u prizemlju, samo jedan je kraj routera. Ne želim sad razvlačiti kablove po kući od router do telefona nego možda da nekako iskoristim već postojeće žice.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Covjece, nadam se da nisi nastavnik i da nemas namjeru nikad djeci predavati nesto :D Ja kuzim na sta si mislio i znam kako on to moze rijesiti ali bogme ni meni nije sve jasno ovako kako si napisao, pravi gordijski cvor od objasnjenja :roller: |
Read twice. :P
|
Citiraj:
upravo tako... |
Ne mora se nužno imati router ako se samo koristi telefon.
Može se iz centrale pustiti MSAN i na utičnici dobijete tu-tu signal ko starinski sa AXE. Na napon od 40ak V. Samo tražite od telekompanije da neželite router odnosno IAD. Čak jako dobro radi na velikim udaljenostima.... |
Citiraj:
Telefonsku uticnicu koja je najbliza ruteru zamjenis dvostrukom. U jednu uticnicu ustekas telefon a u drugu ruter. (iz one rupe rutera gdje je sad telefon) Ako je prije sve zvonilo trebalo bi i sad ;). Ako iz nekog razloga ne radi popusio si porciju cevapa u najgorem slucaju :D Edit: (ipak je 3 ujutro) radi samo ako su ti telefonske instalacije fizicki odvojene od ADSL linije. Ako nisu moras znat kako je spajano po razvodnim kutijama. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:23. |