![]() |
Hlađenje hard diskova
mnogima mozda glupo, no zaboli me :D
kako je pametnije hladiti (ne SSD) diskove ako su npr 2 ili 3 "stackani" u "hamburger" iliti klasican nacin u kucistu jeli bolje da bude Code:
DISK 1 ? |
Kod mene je bilo mjesto za ventilator na prednjem limu desktopa pa sam ubacio jedan 12cm a diskovi su odmah 1cm do njega i umjesto na 12v spojio na 5v (sa molexa).
Jesu sitne rupice a i mogućnost ima za manji ventilator (8cm) kao što su u power-pack ali hladi sasvim dovoljno za sadašnje temp. a kasnije mogu spojiti na 12 V kad temp. u sobi pređu 35'C :D ps: diskovi su mi razmaknuti za jedno prazno polje. |
mislim da ti je ovako kako si napisao (jedan vent ispred svih) dovoljno, ukoliko taj vent vuče hladan zrak izvana. da imaš po jedan ispod svakog diska, ako su stackani u kavezu, ventovi bi ti vukli topli zrak od diska ispod. Je, bio bi propuh, ali ne bi ohladilo kao ova prethodna solucija.
A o kakvim se diskovima radi uopće, i u kojem kućištu? |
auf midi tower iz 2001 :D
2 diska 3'5 sata vent "ispred" nema cistu rupu iz vana neg onak rupice od kucista ali vidim da jedan disk ocitava 32 C, i iako je hladan ispod i iznad, ali pri kraju gdje je kontroler tamo usijava a naravno nije mi do kupovine diskova svako malo... pa si zelim sve to fino srediti da zivi :P |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:54. |