![]() |
Dugi boot time
Zadnjih 4-5 mjeseci postepeno sam updgradeao konfiguraciju na ovu koja se vidi u potpisu. Krenuo sam sa memorijom, ubacio grafu i CPU i na kraju dodao SSD. Kada sam ubacivao FX-a u komp, fleshao sam novi bios na ploču. Negdje u ubacivaju svega ovoga, došlo je do ovog glupog problema: nakon što upalim komp, prođe dobrih 15 sekundi do bilo kakvih znakova života (čitaj:do beepa matične), i onda tek kreče loadanje windowsa.
Probao sam sa resetiranjem biosa, starom memorijom, starom grafičkom, i ništa nije pomoglo. Jedino što mi pada na pamet je fleshanje biosa za 890 extreme 3 (imam 880g extreme 3 sa naljepnicom), ali ne znam koliko bi mi to pomoglo pošto su biosi izašli u cca isto vrijeme. Prije nego radim gluposti, ima li tko kakav drugi savjet? |
jesi probao istekat stari disk pa vidit kako ce onda ic?
|
Probao sam i to, ali nije pomoglo.
|
Citiraj:
Ako slučajno imaš neki vanjski HDD preko USBa uštekan on ti čini taj problem. Radije ga pregrizi i uzmi si interni SATA HDD. |
Sve ti je u biosima :)
Ja sam imao isti problem, proguglaj malo. |
Citiraj:
Imao si isti problem na istoj ploči? U zadnje vrijeme kada ga palim neki puta totalno zapne i neče se upalit dok ga ne rr. Probati ću danas sve drivere updateat i igrati se opet sa hardware-om. |
A to nije normalno da se neće upaliti.
|
Možda sam se krivo izrazio: on se upali, ali se ne boota. Kada ga rr onda boota nakon ovih famoznih 15 sec.
|
Ja imam matičnu u mom potpisu (Flamel). I imao sam boot time 15 sekundi, kad nisam sve posložio u BIOS-u. To je bilo u 11. mjesecu prošle godine, tako da nemam pojma što sam radio (a nisam doma jedno duže vrijeme). Sad mi se boota za 3-4 sekunde i sve radi normalno.
Ovo da se ne boota, nije normalno svakako. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:17. |