![]() |
ASRock 970A-G/3.1 test
Testirali smo ASRock 970A-G/3.1 ploču.
|
solidna ploca. ako ce i kod nas bit cijena kao u de tada ce to biti dobra kupovina.
|
Lijepo za vidjet da za AM3 i dalje bacaju van nove stvari i drže platformu modernom sa friškim tehnologijama.
|
hm.. slabo je to nekako, samo 4,4 OC
|
Mene i dalje fascinira kako proizvođači izdaju nove matične ploče za procesore iz praktički prošlog desetljeća.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
amda i kad je bio najjaci ljudi nisu kupovali masovno , a sada jos manje :D
|
Ajde ne trolaj bezveze.
Hrpa home usera vrti amd u pc-u. U zadnje vrijeme vidjam masu apu-a i ljudi su sretni. |
čuks je u pravu. Ljudi su počeli bijesne novce trošit kad su se regali na PCE forum :) do tada su im Celeroni i Semproni radili dobro. Mjesec dana kasnije, ako nije i5 - ne valja :D
AMD ima i imat će svoju publiku koja nema para za Intela. Zato i ova ploča je tu. |
I za one koji vrte home servere, a za koje ne zele dat hrpu para za xeon cpu + mbo, a iz nekog razloga im je ECC RAM potreban. :)
Neznam zasto ih Intel i dalje ne podrzava na svojim i3/i5/i7 procesorima, a AMD ih podrzava jos od kad je izasla AM3 platforma. Cak rade i na E350 platformi. :) |
Citiraj:
Citiraj:
Slazem se s bizarnom cinjenicom da pola procesora (ne)podrzava ECC, no Intel je uvijek volio filozofirati, pa takvo nesto nije bilo za neocekivati. |
Citiraj:
http://ark.intel.com/search/advanced...rketSegment=DT valjda su vidjeli da za home servere često ekipa uzima AMD, a nisu htjeli piliti granu Xeonima podrškom i na i5 i i7 |
Citiraj:
Vjerojatno ima nesto u tome, jer realno, osim ECC podrske, na uni-Xeonima ionako nemas nista pretjerano pametno osim par akademskih razlika koje su vrlo cesto nebitne u konacnici. |
Citiraj:
ili jednostavno ne razumjes sta znaci masovno kupovanje.. ..to ti je ono kad dodje novi iphone pa ljudi cekaju u redu da se otvori ducan.. ..toga kod amda ne postoji , nema hypa .. ..daleko od toga da se ne prodaje i nema svoje kupce.. pa bar sam ja jedan od onih ovdje koji nalazim argumente za odredje segmente kad amd ima smisla.. PS i sam sam pored glavnog racunala korisnik e350 platforme za htpc :P |
Oprosti, al tvoj komentar mi je djelovao kao poziv na flame stoga takva reakcija.
|
Citiraj:
|
Po meni bi bilo normalno da se za svaki aktualan cpu može kupiti ploča i za recimo 2-3 godine (ako krepa recimo), u tom kontekstu ovaj "AM3+ revival" sa novim fičrima mi je potpuno normalna stvar. A ne kao one situacije sa 1156 procesorima, da ljudi ne znaju što bi sa njima, da ih dijele za kiki-riki, čak i 1155 zbog nestašice ploča. Ti procesori ne da su još upotrebljivi nego su i zmajevi čak i za današnje standarde (ovi jači naravno). Isto tako ne žele svi kupovati polovne ploče, a brat bratu izbor i nije neki (za 1156 praktično nepostojeći). Jebo me pas ako ove am3+ ploče ne budu duže u ponudi i od 1150. Međutim sve mi nešto pari da će amd sa am4 socketom i novijima intelovim stopama. Tako su i ovi fm1, fm2, fm2+ postali "sezonski" socketi
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:46. |