![]() |
Problem premjestanja sajta u subfolder
Pozdravljam svu raju, zadnji put sam na ovom forumu bio prije 10 godina :) nije to malo :).....
Evo problema, prije par godina sam zapoceo sajt akordi-online.com i doslo je vrijeme da se napravi reorganizacija, da se uradi responsive optimizacija, i mnogo toga je otislo u krivom smijeru, pa sam uradio potpuno novi sajt. Sajt je u radjen u drupalu. Kad sam radio novi sajt radio bio je smjesten u subfolder "akordionline" odnosno pristupao sam sajtu akordi-online.com/akordionline i normalno je sve funkcionisalo , medjutim kad sam zarotirao sajtove ovaj stari sajt se ne prikazuje kako treba. Ako neko zna, moguce da je neka glupost, al ja je ne mogu dokuciti akordi-online.com novi sajt akordi-online.com/akordionline stari sajt volio bih da ga zadrzim i da je funkcionalan. |
meni to izgleda kao da stari sajt ne može pristupit nekom vanjskom css-u.
vjerojatno ti je ostala kriva putanja unutar html -a na staru .css datoteku, koja je možda u rootu?!, provjeri pa editiraj ako treba. |
Kako si "zamijenio" sajtove?
Mislim da ti je problem u linkovima. Npr ako pogledas link "zanimljivosti" tamo desno, source je Ono sto fali ovdje je prefix "akordionline". Imaš takvih primjera više. Tebi se automatski doda document root na početak linka, ali ne znam kako to točno funkcionira sa drupalom, možda ti je lakše napraviti novu subdomenu za staru stranicu. |
Citiraj:
Mislim da je do verzija drupala, neka caka ima... Novi sajt je na drupal 7, a stari drupal 5. Kada je novi sajt bio u fazi izrade svaki link je pocinjao sa npr. akordi-online.com/akordionline/akordiz Kad je sajt prebacen u root folder sa svih linkova je automatski izbaceno akordionline tj. akordi-online.com/akordiz .... To je trebalo isto da se desi i obrnuto, sa starim sajtom kad je prebacen u folder akordionline. Medjutim, desilo se da se samo prva strana prikazuje, a ostali linkovi su invalid, odnosno gubi se akordionline. Cak i kad upisem /akordionline/ nista ne dobijem... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Kod stare stranice, u akordionline folderu, nađi " /sites/default/settings.php" stavi i/ili
drupal .htaccess file Code:
RewriteBase /akordionline |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:30. |