![]() |
umrežavanje 2 routera
Prvi ruter je zyxell P-2601HN-F3,to je ruter od iskona , u funkciji je za internet.
Drugi ruter je t-comov d-link DSL-G684T , povezao bi ih bežično s tim da bi na drugi ruter spojio videosnimač na jedan port. Jedina funcija d-linka bi bila proslijeđivanje videonadzora na prvi ruter. Jeli ovo moguće? |
Jel baš mora bežično ili si "lin" provući Lan kabel ?
Moglo bi funkcionirati ako: 1 - wifi gl. routera podržava WDS 2 - u DSL-G684T fw koji ima WDS, neke verzije su ga imale a neke ne 3 - ispravno podešen DSL-G684T 4 - relativno dobar wifi link između ta dva uređaja, može se unapred snimiti situacija sa inSSIDer - om ili sl. |
al kabel je kabel.. ili pa powerline
sa 2 net provajdera modema se nebudeš previše usrečio da je barem 1 neki AP koji podržava client i to je to.. neki od Asus RT12 grupe recimo |
Poslušaj dadin ili Nikkyev savjet, ako ikako moš kabel, ako ne kupi neki AP. Osobno sam spojio optimin Sagem i t-comov Thompson(onaj crni) al iskreno da ti kažem, živaca, truda i vrimena ne vridi, kad za 150kn moš kupit asus rt-n12 ili neki sličan uređaj koji je skoro plug and play.
Ja sam za ovu dvojicu izgubio cca 16 radnih sati da bi ih upogonio... |
http://diskont24.com/product.php?pro...0&cat=0&page=1
Jel to to? Postoji li mogućnost da me iskonov ruter zeza, nisam mu uspio pronaći wds. Kabel otpada al sam testirao preko powerline adaptera , funkcionira. |
Kažeš da si probao Powerline i da ti tako dobro radi.
Zašto ne bi nastavio tim putem ? Na taj način izbjegavaš ikakve peripetije, probleme sa wifi opčenito a pogotovo kod ovih šroteksa od operatera. WDS kao takav se pomalo izbacuje iz sličnih razloga kao i zaštita WEP tipa. Riješi link preko Powerline a ako se pokaže da ti naknadno trebaš više klijenata ili wifi na drugoj lokaciji lako staviš switch ili ap / router u std. funkciji. |
Powerline isto imaš poprilicno jeftine, i rade za net i IPTV provjereno i dobro :D
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=GO-PLK-200%2FE |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:06. |