![]() |
TCOM Salje razlicite kvalitete slike
Neznam dali sam u dobrom topicu, ali evo da napisem par stvari koje sam danas primjetio.
Tu sam pisao svoje probleme s tcomom: http://forum.pcekspert.com/showthrea...as#post2807162 Rijesili su moj problem tako da su mi smanjili kvalitetu slike. Zamisli, uvalili su mi proizvod i smanjili kvalitetu slike jer najbolju kvalitetu nemogu stabilno prenositi. I nebi ja to ni skuzio da nemam TV od 140cm. I nisam odmah skuzio, slika mi je bila onak malo mutnija, kada bi recimo gledao neki youtube full hd na tve slika je bila odlicna, dok na max tveu nijedan program nije imao cistu sliku onak kristalno cistu kao na youtube. Da bi se sad zeznuli, u ovom trenutku. Jucer mi je istekao sportski paket pa su morali resetirati, uzeti mi taj paket s racuna. Ali nisu vratili staru losu sliku nego mi uvalili novu sliku. Kvalitetnu sliku, i razlika je okom vidljiva, kao da gledam drugi TV. Ali nazalost izgleda da tu kvalitetnu sliku nemogu dogurat do mene jer slika trza, steka i morat cu zvat i reci im da mi posalju slabiju kvalitetu slike? Pa cemu onda 140cm televizor i cemu onda uopce gledati TV? Trazio bi savjet nekoga tko mi moze pomoci sto da sad radim? Jel mogu raskinuti ugovor ako oni meni nemogu poslat najkvalitetniju sliku? Mislim pa necu placat nesto a oni ce meni poslat onu srot sliku. EDIT: ja bi njih trebao tuziti, ja sam pola godine gledao mutnu sliku i placao im!!! Kvario oci i sebi i familiji... |
Ne znam zasto usporedjujes sliku sa MaxTV-a sa HD sadrzajem na youtubeu. MaxTV ne daje HD sliku, osim u HD paketima na HD kanalima. A ako ti normalni kanali ne rade, HD sigurno nece. Usporedi kvalitetu slike na MaxTV-u sa slikom koju dobijes preko dvb-t-a (HRT, nova, rtl).
Moram priznati da dosad nisam cuo da ikome salju video nize rezolucije ako ne prolazi normalni. Meni je prije 5 godina isto maxtv stekao, nisu uspjeli srediti i otkazao sam ga, da bi ga opet uveo kad se stanje popravilo. |
Citiraj:
kako sad odjednom mi salju ultra kvalitetnu sliku? I vjeruj mi vidi se golim okom jer imam malo veci i kvalitetniji TV, slika ona od prije i ova sad koju sam dobio nakon tog reseta je nebo i zemlja. A kladim se da se na manjim TVeima to sigurno ne primjeti. Pa zato vjerujem da oni salju slabije rezolucije slike bez obavjestavanja... |
Nije tocno niti moguce da MaxTv moze biti bolji/losiji glede kvalitete slike. Imaju samo dvije "kvalitete" i to SD i HD. Ako si pretplacen samo na SD programe, oni se salju uvjek i svima u jednakoj kvaliteti.
Ako ti primjecujes neku razliku, onda ti je ili neispravan MaxTv prijemnik, ili tvoj 140 centimetarki tv, ili si greskom ponekad stavis zenine ocale ;) |
Citiraj:
Pola godine sam buljio u mutnu sliku misleci da nemoze biti bolja, da bi se ona na dan ukidanja sportskog paketa, nakon kojeg je vjerujem bio reset mog racuna slika popravila i sad je kristalno jasna. Eto pa dajte to komentirajte,m zar se max tv prijemnik sam od sebe popravio bas u trenutku akd su mi oni iskljucili sportski paket? i kako sad odjednom imam trzavice? iste trzavice koje sam imao na pocetku pa su nesto kao popravili, a u biti mis e cini da su smanjili kvalitetu, ja ovoo govorim ili cak stovise pitam, jel to moguce? Jel mozda netko drugi primjetio slicno? |
PO tom tvojem pisanju, očito da mogu malo enkoder nafrljit pa da reže bitrate i da radi a da ne kocka..
Al opet.. nebitno jel ti imas u paketu 12 kanala ili 120, zna se koliko SD ili HD kanal papa po Kb/s i dal to tvoja žica može izdurat ili nemože. Al u pravilu jest.. viša kvaliteta, više kb/s tj Mbit/s |
Naravno da ne mogu nikakav "enkoder nafrljit" pa ne pisite bedastoce. SVIMA se emitira jednako, tj jednaka rezolucija i jednaka kompresija, bez obzira koju brzinu interneta imaju. Naravno da je i nebitan broj kanala u paketu, jer se gleda samo jedan ;)
Za SD sliku je potrebno je cca 4mbps a za HD je potrebno cca 8mbps. Ako linija ne podrzava stabilno tolike brzine (+ zakupljenu brzinu interneta), onda dolazi do smetnji. Sve drugo je do ne/ispravnosti uredjaja iza routera, a ne do kvalitete emitiranja... |
Mislim da je ono sto je autor htio reci, i sto je jedino bitno, da on ima tv od 140 cm, malo bolji :D
Nije moguće smanjivati kvalitetu |
@buljaka Imas druge forume za trolanje gdje ce ti to prolaziti.
@ostali Dobro, nisam strucnjak sto se tice toga, ali sam zakljucad donio na temelju cinjenica, da mi MAX TV nije stekao od kad su ga navodno popravili (bio je i majstor kod kcue i ensto su kao podesavali na paricama) Od onda mi MAX TV nije stekao, da bi sad nakon resetiranja odnosno iskljucivanja sportskog paketa opet zastekao tu i tamo ponekad MAX TV, onak standardno, zamrzavanje slike, artefacti i tak. I vidno vidljiva bolja kvaliteta slike sada nego prije. Pa sam izracunao 2 sa 2, ako sam prije imao mutnu sliku i nije stekao MAX Tv, znaci da su mi slali manje podataka (slabiju sliku) pa je linija drzala. A sada kada su mi poceli na oko vidljivo bolju sliku slat opet linija zna zastekat. Mislim logicno je zakljucit. Ali ako kazete da nemoze onda dobro. Ali mene samo zanima jel vi to govorite iz iskustva, nekog znanja ili onak napamet: SD je SD HD je HD. jos ejdnom akzem, ne razumijem se u ovo, ali znam da se podaci mogu slat slabiji, jaci, kvalitetniji, manje kvalitetniji, brze, sporije, etc etc. |
Citiraj:
Na kvalitetu slike utjece DSL linija i tvoja terminalna oprema (router, maxtv prijemnik, tv i svi pripadajuci kablovi) te nacini spajanja i podesavanja. Kad ocjenjujes kvalitetu slike na MaxTv-u trebas vodit racuna da se SVI SD kanali kodirani u MPEG2 emitiraju u 576i rezoluciji sa kompresijom od cca 2,6-3,6 Mbps. HD kanali kodirani u MPEG4 se emitiraju u 1080i rezoluciji sa kompresijom 5,2-7,2 Mbps... Gledanje 576i MPEG2 materijala na 140 centimetarskom tv-u je totalno promasena zanimacija, pa se pretplati na MaxTv HD paket, te se tako rijesi lose slike, cuvaj oci i ponosno demonstriraj kvalitetu prikaza na 140cm dijagonali ukucanima i susjedima . |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:42. |