![]() |
pitanje usporedbe
trenutno imam neko MS PRO-550 ATX P4 napajanje, ovi klošari u vacomu oce 250 kn za isto
a vidim da diskont24 ima za 140kn u tom rangu link je ovdje: http://diskont24.com/product.php?pro...cat=395&page=1 pa me zanima za znalce jeli to neki dobar brand ili isto shit neki ? i koje da uzmem izmedju ta 2 na kraju, jer mi ovo trenutno crkava |
Ne znam šta možeš očekivati / tražiti za te nofčeke ?
Pisali smo x puta šta je neki minimum po pitanju cijene i kvalitete. |
Inace, diskont je riknuo pa ti cijene od tamo nisu relevantne. Probaj staviti artikal u kosaricu pa vidi poruku, jos od prosle godine stoji.
|
ah... steta
cu se morat pokolebat ovom debilu sto krade |
ajde nek mi onda netko objasni sta je to
ATX 2.31 ATX 2.2 24-pinski konektor 1,4+4 pin12V 1 24-pinski konektor 1 - ove prve vrednosti ima "550w" napajanje drugu ima "600w" pa me zanima da nebi imao problema sa maticnom ak uzmem od "600" ILI da uzmem ovo: https://www.uzishop.hr/napajanja/498...ator-crno.html za konfiguraciju u opisu "moj komp" |
Citiraj:
edit:definitivno si rađe uzmi taj iz uzishop-a |
nemam alternative u tome i je poanta :(
|
Sigurno ima neš bolje na tržnici u tom price rangeu.
|
xilance redwing je ok napajanje..bolje od ovih no-name sran** za par klasa..ako nemaš više onda uzmi to iz uzija
|
sto je najbolje kuzite ovo
osim ove konfe sto mi je u opisu imam 3 dodatna ventilatora 2 hlade grafulju i to su oni debeli standardni od decimetar i jedan mali onaj sitni, koji mi hladi čipset komp mi se gasio unutar 30 minuta, zbog cega sam i otvorio ovu temu no cim sam odspojio taj mali sitni prdavac, komp mi sad danima radi pod opterecenjem i bez, neovisno... pa jel moguce da taj mali prdavac siše toliko ? meni to nema logike... |
Možda je neispravan pa vuče nešto više struje nego bi trebao + napajanje "na granici" (ne nazivno nego u kakvom je sad stanju) = sada se ne ruši sve skupa.
|
hmm
no to ujedno znaci da i ako ubuduce nakacim bilo koji (jedan) vent da ce se isto sranje desavati (posto sam htio da ljeti bude bolje hladjenje u kucistu) ? takodjer, posto sam zaista neupucen u napajanja, ocito da ovi od 200-300 kn lazu i nedaju realnih ~500 ili 600 W mene zanima ako bi netko otprilike mogao reci koliko moja konfa vuce pa ako budem slucajno trazio polovno kvalitetno, da znam koje da uzmem, eto imam 1 obican ATA disk i DVD rekorder i to je sve, mozda da se jedino uzme u obzir ubuduce neki SATA disk, nemam pojima dali to nest jace vuce od ovog,,, eto bio bi zahvalan |
za tvoju konfu ti treba bilo koje brandname napajanje od 400w i manje, ta tvoja konfa niti ne povuče više od 200w.Seasonic,Corsair,XFX su neka od boljih napajanja da ne nabrajam sad sve,a i ono Xilance koje si linkal je ok za tvoju konfu ako hoćeš čim jeftinije proći.
|
a taj xilance jel daje realnu vrednost wataze ili isto ko i ovi MS neki slab ?
|
Daje 384W za CPU, GPU i još neke sitnice(12V*32A) i od ostatka railova ponešto.
|
znaci xilence od 500W ustvari daje pravih 400W
a kazete da moja konfa maximalno trosi 200-250 realnih W jeli to finalni zakljucak ? :D jer ak je, onda mi ide i xilence od 400W (300realnih) za kupiti ne ? |
Joj kolko ćeš škrtariti na napajanju :lol2:
Kupi 500W i bok, poslužit će ti i za nadogradnju ako imaš nešto u planu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:38. |