![]() |
Asus p5b deluxe, kondenzatori?
Danas sam uzeo da ocistim komp, pa primjetim da 2 kondenzatora imaju nesto po sebi, kao da su naprsnuli :/
Inace komp radi, ali je problem kod paljenja, nekad se upali i samo ventilatori pusu ko blesavi i nis drugo se nedesava, ali nakon par min i nekoliko restartanja se podigne sve i radi ok... Ak je do tih kondica problem, jel se to moze zamjeniti a da nije preveliki trosak ? http://s21.postimg.org/5opj1tryv/125...99346987_o.jpg |
Na slici vidim četiri napuhnuta kondenzatora, moguće da ih na ploči ima još.
Može ih se zamijeniti. Kondenzatori s niskom impendancijom koštaju koju kunu po komadu. S tim da trebate nokog tko ima iskustva s lemljenjem, a ima i malo bolju lemilicu ili jednostavno otić u neki RTV servis da prelemi. Po nekoj mojoj slobodnoj procjeni usluga bi koštala nekih pedesetak kuna. |
Ovaj kondic sto ti se naslonio na PCI-E utor prstom malo savini od utora jer ako ti kiselina udje u isti ode mbo kvragu ili bude zgorio PCI-E utor.
Kada ga odmaknes, malo alkohola i stapic za usi ili kist pa pocisti gdje je bio naslonjen. |
Ok fala decki, jel mi mozete preporucit neki ok servisic u ZG? Ono da mogu samo odnjet da mi se prelemi to, jer ja nemam takvu lemilicu, a i bojim se malo da se igram sa tim jer trenutno nemam para da kupujem nove komponente.
i jos pitanje, jel svejedno cije kondice stavim, samo da su brojke ok ? Moze mi netko reci zbog cega su se napuhali? |
kondiće uzmi u elmatisu (ja naručivao neke za monitor) vrijednost nek bude ista, a bilo tko sa lemilicom i malo mirnih ruku ti to napravi za pivu...servis (bilo koji) će te oderat bar 200 kn
napuhali su od starosti - rada - i ne-kvalitete |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:25. |