![]() |
Nizak fps u nelosom PC-u
Pozdrav momci, do nedavno sam zamjenio gpu pod moj komp gts250 u gtx950 te stavio ssd i novi psu.
Igre koje najvise igram trenutno su Dota2 i Crysis 2. Dok Crysis 2 na FHD mi radi 50+ na ultra detaljima, dota 2 i strider losije rade nego na gts250. U full fight dota 2 i Strider ne prelaze zauzece gpu vise od 35%, dok cpu zna potegnuti na 70% ne ide vise od toga. Odradio sam full reinstall steam i igara izmjenio 3-4 verzije drivera. Samo nisam reinstall OS, ako neko ima ideju neka podijeli jer je ovo bezveze ipak bi trebao osjetiti razliku izmedju ove dvije graficke. |
Pa kako si stavio ssd bez instalacije OS-a? Klonirao?
Instaliraj sve na novo pa onda provjeri opet. |
Posto kolega bas ima problema sa igrom zvanom DOTA 2, nista cudnoga, dota bez ikakve logike radi lose na jacim pc-ima i nitko nezna razloga, ja imam taj problem na dobrom laptopu i cura na dobrom racunalu, u kojeg sam cak stavio testno GTX 460 da vidim da li je do GPU-a problem.
|
Nije nista klonirano, mislio sam nisam reinstall OS kako sam ubacio novi GPU.
Na staroj gts250 radi isto kao i na novoj gtx, malo smijesno, ali evo kao sto rece kolega iznad nadati se da ovaj source 2 se nekada u buducnosti ispegla :D. |
Citiraj:
Skineš DDU i driver i piči. Ako moja single GTX980 nepali ventove u Dota 2 na 1440p sve max postavke i zakucanih 144FPS mislim da ni GTX950 nebi trebao na rezoluciji koja je ispod 1080p. Ovo mi više smrdi na pregrijavanje. Si gledao temp procesora? Citiraj:
|
Kakvo pregrijavanje :D toga nemam, cpu je ispod 60C, a gpu ispod 50C (nejse logicno kada ne ide preko 35%).
Ugasen vsync forsane max postavke u nvidia cpanelu no i dalje mi je fps slabasnih 45fps (koji pada nekada na 30fps), nije mi samo jasno zasto (cak i na low detaljima ne mogu probiti 60fps sto je stara gts250 bez problema radila). |
Proc ti je na 4ghz?
|
Kada radim jedino, dok se game vratim na 3.5ghz (opterecenje 70% temp 58C max).
No dok igram dotu ne prelazi zauzece 40% igra plus pozadinci 15%. |
Daj digni na 4GHz i opali dotu pa vidi ima li razlike u fps-u. Dota vise trazi jači proc nego jaču grafu...
|
Kad stignem kuci odradim, no cudi me sto ga onda ne zakuca na 3.5ghz (razlika u fps izmedju stock i 3.5ghz je mislim svega 4-5fpsa) no izmjerim danas detaljno stock mid oc i max koji uspijem izvuc.
|
Citiraj:
|
Nista koristio sam jedno vrijeme MSI AB za gpu monitor da pratim usage i temp.
Kasnije presao na HWinfo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ontopic @seno, ako nemas nis previse komplicirano za postelavati , odradi clean install OSa i to je to. |
Citiraj:
Ontopic:nevidim razlog clean installa.Vidi dali ima što u postavkama Dote što limitira FPS |
Onda mozes ostaviti i na balanced i opet imas istu stvar. :)
Sto se njega tice, ako ima vremena a vidim da se vec 3 dana maltretira oko ovog, reinstalla bi ga sigurno rjesio muka al ako mu se da nek istrazuje i dalje. |
Probaj ovo, u library-u desni klik na dotu, set launch options i upisi -dx11
Javi ako je stogod bolje. |
Vidim napisalo se svega, pa da krenemo isprobao hira radi high/balanced isto je.
Vezano za clean install trenuntno ne mogu, ovo mi je i pc za work znaci silu gluposti nastelovati. Pokusao i sa dx11 i openGL (dx11 manji fps za 10, openGL isto kao i dx9). OC nista nije doprineo 3.5/4ghz skok od 1-2 fps-a. Dok crysis 2 uredno skalira i dosta je fluidnije (manji fps drop na explosion), dota2 ne benda ni 5%. Sto vise resursa imam ona manje trosi (gpu jos nije presao usage od pisljivih 35%, nekada se desi da ode na 70% i dobijem fps of 90 no brzo se vrati na 35-40% usage). |
|
Citiraj:
Jer iskreno ja nemam problema sa Dotom. EDIT 1 Evo moj Screenshot od nedavne partije Dote. Ovo je na 1440P http://i.imgur.com/QqD1eXl.jpg EDIT 2 Evo ti bez SLI sa single GTX 980 http://i.imgur.com/804rDja.jpg Zakucanih 120FPS (da jer je engine zaključan na 120FPS). Mislim da imaš uključen VSync u igri i/ili u nvidia control panelu. Daj nam jednu sliku AFBurnera kao što sam ja. |
Danas postam dota 2 sa msiaf ss.
No u medjuvremenu isprobao World of Warcraft i GPU usage je 40% isto O.o. Ovdje fakat nest nije uredu, znam da i3 nije record breaker, ali da na 4.0 ne moze potjerati WoW da iskoristi gtx950 preko 40%, nest ovdje ne stima... |
Citiraj:
I daj nam rezoluciju koju treba da GPU pumpa. Napravi si MSI AF kao i ovaj. Da se vidi usage CPUa i GPUa https://www.youtube.com/watch?v=9njazjVaLXc |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:32. |