![]() |
Idiot proof zastita od virusa/reansomwera odredjenog direktorija
Dakle imam problem sa par kompova koje odrzavam, naime idioti stalno idu na net i cackaju po glupim stranicama i malo malo neki virus poberu, zadnji puta ransomware...
E sad, ja njima ne mogu zabraniti net jer se ne slazu sa time ali da sebi olaksam zivot htio bih da se samo taj direktorijh gdje je program , tj par njih, i gdje se baza sprema nekako zastiti, da ako i poberu neki k da ne bude nista podatcima. Moze li se to kako? Razmisljam napraviti novu instalaciju windowsa pa kad surfaju u privatne svrhe da pale te druge win ali ako popuse opet ransomware svejedno ce zaraziti sve diskove tj particije... Svakodnevni backup se radi ali je i taj jedan dan puno za izgubiti ako dodje do sranja pa molim nekakav savjet |
Stavi antivirus non free i zakljucaj profil da ga ne mogu disablati.
|
za trojane i reansomwera nikakav av ne pomogne
pogotovo ak je korisnik glup ko stup Nafrlji im linux i neka sa time surfaju.. manja mogučnost pizdarija |
Dobra cifra usluge je lijek za sve. :D
|
Šta ne pomaže dobar AV dnas me nod32 gnjavio za pdfcreator da ima potencijlno neželjenu aplikaciju. Sve ovisi kako se konfigurira AV. Ili ninov savjet :D.
|
deep freeze https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_Freeze_(software)
|
Spominje se baza, izgubljeni vazni podaci... dakle, to se desava na radnom mjestu? Ako je tako onda je pristup problemu pogresan. Mislim, moze se to rijesiti, sve se moze rijesiti. Ali sustinski problem nije tehnicki nego kadrovski.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
daj na pp info..
koliko je to i kako ide.. ugovor po intervenciji ili mjesecno Imam i ja neke za održavat, al za sada se uvijek cjenkamo nakon odrađenog posla |
Kreiraš si sam cijenu koliko su spremni platit vs koliko tebi treba i pripaziš da se ne dovedeš u gore navedenu situaciju :).
Kako je prošlo kroz nod32 - koja verzija i os? I kak je podešen da odmah čisti ili pita usera i jesu uključene potencijalno neželjene aplikacije? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Reci ti tom šefu jesu njemu bitniji sigurnost poslovanja ili surfanje/nerad djelatnika
|
Moguća opcija je da im staviš da se browseri pokreću u sandboxu bilo koje vrste.
Meni je u sjećanju ostao Sandboxie da je bio besplatan, međutim očito to nije više. Ima sigurno besplatnih alternativa. Ako poberu nešto obrišeš sandbox folder i to je to :) |
Nema lijeka protiv ljudske gluposti. Jedan moj klijent imao je čak i PC bez pristupa internetu i pokupio je kugu i koleru preko kartice iz digitalne kamere :D
Sreća nije bilo ništa zahtjevno, manifestiralo se da su Windowsi stalno prijavljivali da se ne može pokrenuti neki *.exe kad god se prikopčalo bilo što na USB. |
Najbolja opcija mu je hardverski firewall plus nod32 sto vec ima, ali po opisu sam skuzio da nema firma bas love. Tako da nema smisla to predlagati.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:50. |