![]() |
batch file koji bi automatski brisao .bmp slike
koristim 1 program koji mi automatski stvara .bmp slike na sistemskom disku. može li se napraviti batch skripta s kojom bi se automatski kad se slike i stvore na disku, da se odmah i obrišu?
našao sam po netu kako da se napravi da se datoteke obrišu za recimo 7, 5, 3 dana, itd., ali trebala bi mi skripta da se datoteke odmah obrišu pri stvaranju. nisam neki maher za to, pa ako me može ko prosvjetlit :D |
Citiraj:
|
slike se ne stvaraju u posebnoj mapi, nego direktno na C disku. da, ako je moguće?
|
Ja osobno od kad sam otkrio AutoIt njega koristim za svu automatizaciju na računalu. Ovako bi izgledala najosnovnija skripta za brisanje bmp sa C:
Code:
#RequireAdmin |
iz te skripte napravim normalan .bat file u notepadu? nakon koliko će vremena obrisati slike?
|
Ne mislio sam da skineš program AutoIt i koritiš njegove skripte umjesto bat. AutoIt je nešto kao bat na steroidima. Evo jedna baš bat skripta koja briše svakih 5 sekundi. Pokreni je kao admin.
Code:
@echo off |
hvala!
znači bit je u tome da prozor od cmd-a ostane otvoren da automatski briše slike.. zanimljivo :D |
Pa zato sam predložio AutoIt umjesto bat. bat ne možeš sakrit bez nekog dodatnog programa. Autoit možeš u skripti odredit da nema ni prozor ni taskbar ni tray ikone. Potpuno nevidljiv.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:38. |