![]() |
E gradjani Hzzo notifikacija
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12...1b735761ec.jpg
Pozdrav. Ima li tko da koristi egradjani i mpretinac pa da dobiva ovake obavijesti od hzzo a svaki dan? Ne kuzim u čemu je fora niti oni na telefonu hzzo-A znaju, dakle plaća se redovito sa trajnog naloga, da li ovo znači da sam dužan, da nije sjela uplata ili da jednostavno nisam koristio policu? Sorry ako je offtopic |
Sve ti je OK. Meni jučer došlo 2 puta da sam u preplati. Vjerojatno imaju neku grešku u sustavu pa par puta poruke dođu.
|
fora ti je u tomu da oni svaki mjesec skidaju 70kn koliko ti i uplatiš i opet si na 0
jedan mjesec uplati duplo, pa nebudu stizale poruke. |
Svejedno bude mu stizalo da je u preplati, bar meni stiže.
|
Kako se koristi sustav e gradani?
Izvadio sam novu osobnu iskaznicu i dobio s njome papir s nekim informacijama ali nisam previse obracao paznju i mislim da mi je zapelo za oko da je potreban neki citac ili se varam? Gdje naci informacije o tome? |
Fina
|
Za login sa novom osobnom ti treba čitač. Ako imaš netbanking od zabe možeš se bez problema logirati putem tokena od zabe.
|
Citiraj:
Prvo trebaš aktivirati novu osobnu da bi ju mogao koristiti kao pass za e-građani. Samo slijedi upute i sve 5.:chears: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Hvala na info!
|
Meni već tri dana dolazi ista obavijest za dopunsko. Vjerojatno neka greška u sustavu i nadam se da će ju riješit što prije
|
Meni isto , zato ne i zbunilo
|
da ne otvaram temu
svi bruje o izdavanju vozačke preko e građani pa reko ajde idem i ja tu zapnem http://i.imgur.com/fshrsdG.jpg trebam čitač nekakve kartice ili nečeg za ovu eOI? |
jest čitač, a "certifikate" tj osobnu si morao unutar cca mjeseca ako ne griješim aktivirati s dobivenim podacima po podizanju osobne da bi ju mogao koristiti putem ovoga
|
Cijeli taj sustav je toliko zakompliciran i ne nudi nikakva objašnjenja što ti točno treba da je jednostavnije otići direktno na lokaciju i riješiti sve što trebaš.
|
Pogotovo ako manje od jednom godisnje vadis neki dokument. Davno sam napravio taj eoi, koristio za nesto (ne sjecam se) i evo par godina nista. Ovo za vozacku me zaintrigiralo ali jbni citac moras kupiti itd, gluposti.
|
A šta je tu komplicirano ?
http://www.fina.hr/Default.aspx?sec=1724 Još i fina nudi i čitač ... ? Mislim radi se obično instaliranje fina certifikata i programske podrške slično bilo kojem internet bankarstvu koje funkcionira sa certifikatima i karticama/tokenima ..... Inače taj e-Građani općenito nije loš ima unutra svačega, a može se ući sa tokenom od banke, a prije sam ulazio sa aai@edu identitetom :D. |
sad mi je još kompliciranije
možda sam jednostavno preglup za to :D ko ga jebe neću ta sranja radit ionako, pogotovo ako nešto treba kupovat |
Citiraj:
Jedva radi, dosta puta ne radi, ali se ne zna zašto, i da, radi isključivo na IE i windowsima. Pretpostavljam da se isti sustav koristi i za osobne. |
Citiraj:
Meni se ne cini komplicirano. Kad dobijes novu osobnu odes na link naveden u uputama, instaliras drivere, poklikas sve po uputama za manje od 3 minute i sve radi. Ok, moras kupiti citac kartica, al moras i komp kupiti:kafa: |
Baš sam jučer podnio zahtjev (uspješno :D) za novu vozačku...
Ne možete s tokenom od banke, ne nudi razinu sigurnosti 4 koja je potrebna za izdavanje dokumenta, između ostalog i vozačke. To ide samo s ovom novom osobnom - kad je dobijete, morate je aktivirati (imate onaj papir s uputama, inicijalnim PIN-om i svime ostalim). Nakon toga nabavite čitač, pravac egrađanin i tamo radite ostalo. Nije previše komplicirano, pogotovo ne nekome tko se bavio eporeznom, efinom i sličnim veseljima, no vjerujem da bi nekom tko nije tehnički pismen to sve skupa bilo priličan zahvat nažalost :( Trebalo je to sve jednostavnije biti, ovako neki prosječan korisnik kompa, penziće i sličnu škvadru da ne spominjem, teško će se solo snaći. |
Diže mi se kosa na glavi od fininih kartica, bankovnih kartica, stickova, certifikata, NF 3,51 sp1 i ostalih gluparija koje moraš izvesti da bi to sve radilo :D.
Znači ovo bi mi bilo ok, onda za izvaditi vozačku? Normalnije od ecarine, eporezne, eostalih? |
Citiraj:
:hitthewal: |
Jel' se treba ići na liječnički pregled da bi se produžila vozačka? Ističe mi slijedeći mjesec.
|
Citiraj:
primjera radi mene je stara zvala kad je dobila taj papir za aktivaciju osobne i da joj ništa to nije jasno, a nije inf (totalno) nepismena i sad ti objasni čitač, instalaciju... nema šanse. |
Citiraj:
|
da ja nadopunim pitanje od iznad, što ako nosim naočale? i dalje ih nosim, al svejedno moram na pregled prije produženja?
|
Imao sam davno nekih problema sa zdravljem. Onda mi je izdano rješenje da ih više nemam, ali u MUP-u ga nitko ne *ebe pa moram produžavati vozačku svakih 10g.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Za liječnički i ostalo nemam pojma iskreno, nije mi trebalo, ali za divno čudo na pitanja@mup.hr ekšuli možeš dobiti smislene odgovore, odgovaraju isti dan etc, pa probajte. |
@coconut - ja sam 2005. izgubio vozačku i kad su mi izdavali novu bila je na 10 godina jer je tad već bio promijenjen zakon, tako da je to standard, nije da te netko jebe i ignorira rješenje.
@mamutarka - nisam 100% siguran, ali mislim da moraš. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:25. |