![]() |
toshiba majka li joj jadna
dakle imam toshibu satelit c55-c... nemam pojma šta i kupljena bez win, sada treba staviti gore win7 i naravno da nije jednostavno.
ako idem na uefi boot i sa rufus-om napravim stick - sve je super dok nakon loading win files ne dođe do win logo animacije i jednostavno se smrzne u neko doba. ako idem na csm boot ne nalazi mi uopće stick. POMOČ!!! :D probao sve govnarije sa neta, ali jednostavno nemam rješenja... se tko susreo s time? |
Citiraj:
|
Flash biosa?
Kod nekih notebooka je nemoguce staviti 7cu, dok kod drugih se treba malo pomuciti oko podesavanja. |
ma vidio sam i savjete za flash i vidim već da ću morat malo debelo dublje uletit u problematiku jer vražja stvar jednostavno odbija raditi sa w7.
|
Kak si napravil boot stick u Rufusu, MBR ili GPT?
|
probao uefi boot sa svim opcijama rufusa - freeze screen.
isto probao sa csm modom - no boot device. probao i ono uefi x64 sa sevenforumsa foru - freeze. |
Prvo nađi u Biosu i ugasi smetje od Secure Boot, ako je opcija sakrivena onda traži po netu koja verzija Biosa za taj lap ima to otkriveno.
Kad to riješiš trebaš viditi jel HDD "složen" sa GPT ili stari dobri MBR, to ti je bitno ovisno koju / kakvu veziju W7 imaš, neke imaju a neke nemaju podršku za GPT particije. Treća baza je hoće li ti proći install preko UEFI ili trebaš stari dobri CSM. Last, but not least, ako zeza USB koristi DVD za install, vidi koji je USB 2.0 port jer 3.0 najčešće ne radi bez drajvera, znači ćorak za Boot igrokaz. Nakon šta se os digne, svaka asocijacija na ono je namjerna, ide igrokaz ganjanja drajvera ako ih nema na support stranici. A ti mislio sad ću ja to uz dva pifa, e nećeš razbojniče :) PS: Koji model / Part No precizno ? |
drivere možeš riješit u 5 min preko drp.su
Obavezno pazi na ovo šta je nikica rekao sa USB portovima itd.. btw nekad zna zajebavat i stik.. ovisi valjda kontroler koji koristi.. dvd majka |
Nije kontroler taj koji zajebava nego ekipa sredi u biosu da samo s određenih USB portova moš bootat.
Moj iz potpisa - sve 4 usb porta su 3.0, samo s ljevih može instalacija vindoza, ako krenem s desnih baci mi "No cd-rom drivers" :D |
Citiraj:
nemam nikakav partition tool sada koji radi sa uefi lapom, ali vidim da ću i to morat probat. ne prolazi ni jedan. upoznat sam sa usb3 problemom, eto jedino da probam optiku. drajveri su najmanji problem (valjda). Citiraj:
|
Ti vjerojatno jesi daleko od secure boot-a, samo ne znamo u kom pravcu, unazad ili unapred :D
|
dižem w8 da probam ubit fast startup jer očito i to je dio komemoracije :D
|
Usput i to može zezati, neopisivo je to zlo deal - a M$ i proizzvođača ...
Možda tada dođeš do opcija kao ovaj primjer za C55-A5105 > http://www.youtube.com/watch?v=RNq3zA2AD6A Pitao sam već ranije, napiši precizno model / Part No da vidimo šta se da naći. |
Citiraj:
|
Win7 je imperativ ili? Ak to delaš joži kaj živi prek puta onda mu odma metni cenera jer kak stvari stoje ionako će ga win update tjerat na desetku dok ne završi u grobu (laptop ili vlasnik) :D
|
Neće ga "tjerati na 10. gofno" ako se propisno ubije.
Još čekam da odgovori koji model precizno i koja je verzija Biosa sada u lapu Za primjer ovaj info > http://forums.toshiba.com/t5/Other-S...FI/td-p/534501 za C55 seriju treba ubaciti Bios 1.30 sa CSM opcijom. Inače se nalazi > "Select advanced, then system configuration, ( then boot mode ) That's where its hiding! select CSM or legacy for windows 7". |
ovi usb bootable programi također svaki svoj cirkus i klaune imaju, za w7 je dost napravit aktivnu ntfs particiju na sticku sa diskpartom i kopirat sadržaj iso-a. ako tad neće onda je do konfiguracije.
|
@niki... c55-c-10m, ali imam csm opciju ;)
@back... da, to je idući korak svakako. |
Citiraj:
Mislim da je onomad reka da za 200-300kn po uri ne ustaje iz kreveta, evo samo citat... Citiraj:
|
ma ovo sada više nije pitanje novaca, ovo je pitanje borbe!!! :D
|
Ahahahha veštačko - demagogijsko - politička - floskula pfffffffffffffffffff
:care: |
Link je vjerojatno privremeni pa požuri > http://www.toshiba.eu/innovation/win...age=13&search=
na supportu čini se ima sve šta treba za Win7 x64, napomena Win7 x64, ta verzija ima (trebala bi imati), UEFI igrokaz ... |
dvd za install izgleda prolazi... samo nemam jebeni dvd u kući jer je so 2000 and late :D
idem kopat po furdi, fala svima, a pogotovo tebi splićo ;) |
Novčane donacije primam bez pardona :D
|
našao sam sirotanovića koji ima dvd-rw i imam jedan takav medij - pa neka igre započnu :D
|
Citiraj:
Ostavit ćemo temu zasada aktivnu, ako slični fušeri budu imali takovih problema :p Citiraj:
|
ama kako si samo zasluge preuzeo to je čudo jedno :D
|
Mora sam, jer je UKRALOOOO!!!!! :D
|
pa UKRALO od mene vremena!!! :D
jebote pas da je optika rješenje skupa naravno sa bios drkarijama na super-duper uefi-ju... ama ubit nekoga ima bez grižnje savjesti. |
Citiraj:
Enivej, sisa ovo moraš bar dvesta maraka naplatit. Količina stresa koju si doživio ova dva sata je jednostavno previše. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:47. |