PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   ASus m5a78l-m-lx3 unlock (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=274508)

emilblomsky 25.11.2015. 16:57

ASus m5a78l-m-lx3 unlock

Ej ekipa.Jel ima tko,ili je imao ploču Asus m5a78l-m-lx3?

Naime ,ploča ima core unlocker,i kako sam skužio samo treba stisnuti tipku nakon paljenja bez ulaska u bios.Na mojoj staroj asusici bio je to broj 4,ali ovdje kod paljenja ništa se ne događa,niti imam obavijest stisni nešto za unlock!
Glupo mi je sada da nemam 4 jezgru kad je već moguće,a ploča ima unlocker.Bios je zadnji gore,pa ako tko zna?
Jel treba nešto u biosu upaliti,mada mi se to čini glupo jer piše na kutiji
"simply unlock hidden cores by pressing button without entering bios"
Da ,i sad pazite ,niti na kutiji ,niti u manualu,niti na njihovim stranicama nigdje ne spominju proceduru niti koje dugme stisnuti.Blamaža!
Svaki savjet je dobrodošao!

Los Sam 25.11.2015. 17:42

Moras umjesto najnovijeg staviti stariji bios, najvjerojatnije 0803. Imas na portugalskom i ruskom o tome :D
Vjerojatno se obila o glavu ta opcija ljudima koji su otkljucavali procesore na 125W pa su ploce rikavale...

emilblomsky 25.11.2015. 17:54

Citiraj:

Autor Los Sam (Post 2858126)
Moras umjesto najnovijeg staviti stariji bios, najvjerojatnije 0803. Imas na portugalskom i ruskom o tome :D
Vjerojatno se obila o glavu ta opcija ljudima koji su otkljucavali procesore na 125W pa su ploce rikavale...

stariji bios mi nema smisla,ne može na kutiji pisati core unlock,a ploča ga ne podržava.Nije to!

veve 25.11.2015. 19:47

Udes u bios -> Advanced -> CPU configuration -> Advanced Clock Calibration

Manual, na stranici 2-12

emilblomsky 25.11.2015. 20:03

Citiraj:

Autor veve (Post 2858199)
Udes u bios -> Advanced -> CPU configuration -> Advanced Clock Calibration

Manual, na stranici 2-12

Ma to sam prvo probao,ali nista ,nema opcije unlock,samo aktivacija pojedinih jezgri.
Nesto je drugo posrijedi. Ipak hvala.
Ma imao sam tonu ploca,i na svakoj je unlock bio jednostavan. Ovdje ti niti proizvodac ne napise kako,sramota.

veve 25.11.2015. 21:20

Mozda se samo treba malo pogirati s tim, a sad moguce je kao sto je Los Sam rekao da su to onemogucili.
Jer recimo moja maticna iz siga je R2.0 i opcenito sve R2.0 verzije imaju onemoguceni unlock, ali opcija svejedno postoji u biosu.

emilblomsky 25.11.2015. 21:31

Citiraj:

Autor veve (Post 2858253)
Mozda se samo treba malo pogirati s tim, a sad moguce je kao sto je Los Sam rekao da su to onemogucili.
Jer recimo moja maticna iz siga je R2.0 i opcenito sve R2.0 verzije imaju onemoguceni unlock, ali opcija svejedno postoji u biosu.

Ma ok,nije tragedija.Ionako budem piknuo uskoro fx-a 6300,tako da necu plakati.Hvala,veve!
Ali mi nema smisla staviti unlock na kutiju,a da ne radi?

emilblomsky 25.11.2015. 22:57

Evo dečki ,riješio.Gledam Real i sjetim se da je na nekim pločama trebalo uključiti unleashed funkciju uz ucc u biosu.Eneblao i kod restarta odmah x4,ajd super!
Hvala svima na savjetima.Ali zbilja mi asus nije jasan da ne može u manual staviti proceduru ,nego niti riječi o tome.Nego ti mozgaj doma!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:49.