![]() |
Raptor ili raid ?
Pozdrav ekipo, long time no see :beer:
Naime zanima me jedna stvar, ali gledana i s prakticne strane, ne samo s strane brzine.... Naime IDE disk na kojem su mu WIN je zadnje vrijeme poceo prilicno kasljati, i to mi usporava cijeli komp, pa sam ga odlucio umioviti i uzeti novi disk, koji će služiti isključivo za WIN i popratne programe... Što vi mislite dali mi se više isplati uzeti ovog Raptora 36GB (900kn) ili mi se više isplati uzeti dva s-ata diska i staviti ih u raid... Dakle gledano iz više aspekta, a ne samo brzine.... p.s: Koliko se u realnom svijetu vidi razlika u svakodnevnom rada, između običnpg 7200rpm diska i raptora? Hvala i Pozdrav! |
Direktnu usporedbu brzine između dva diska u RAID-u i Raptora ne znam, al zato je sam Raptor prebučan za moj ukus pa sam se zato odlučio za RAID.
|
Re: Raptor ili raid ?
Citiraj:
|
Kao što sam rekao, uopće me ne zanima četvrt terabajta, 20GB recimo bi mi bilo sasvim OK, jer imam pola terabajta na drugim diskovima, a ovaj bi mi služio samo za WIN particiju tj. cijeli disk.....
Dakle čim veća brzina, i sve ostalo što bi mi smanjilo slučajno uzrokovano zaštucavanje windowsa, access time je uračunat.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
A ti izgleda stvarno imaš uši ko šišmiš!!!:clap: |
Citiraj:
Odakle si to pokupio? Pogledaj malo po netu. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:53. |