![]() |
Intel Compute Stick – doslovno džepni PC
Hrvoje je isprobao Intel Compute Stick.
|
Sjajna recenzija! Ja je ne bih bolje napisao (sic!).
|
|
|
Probao, i razočarao se. Osim dimenzija, sve ostalo je pomalo razočaralo. Fali snage.
Iako, htio bih isprobat win konfiguraciju na nekom lajt linuxu kako bi se ponašala. |
Vrlo zanimljivo, ako se može instalirat npr. xUbuntu ili Core xUbuntu (još ''lakši'' od xUbuntu i Ubuntu) onda bi to letilo. Samo da je oko €150 max, za sada treba malo pričekat' pa vidjet kad padne cijena i kad dođe sljedeća verzija (bolja verzija)...
|
Kakvo smece... Za 1100 kn uzmes polovni laptop koji omete pod s ovm toplomjerom.
|
Ja sam pljuvao po njemu bifor it voz kul!
|
A ja mislio uzet klincu da multitaska čitanje lektire, GTA San Andreas, Messi golovi, youtube freestyle/parkhour, i p0rn (kasnije).
ah well...:D |
Neiskusan promatrac rekao bi da se radi o AMD/ATI proizvodu.
Moja pretpostavka jest da je problem isti kao i kod RBP-a - ti uredjaji su radjeni da u sustini budu dedicirani nekoj konkretnoj zadaci ili u najgorem slucaju vrte RTOS. Imajuci general purpose OS na njima poput W8 (pa cak i modernog *nixa) je jednostavno suludo zbog koncepta sabirnice i periferije s kojom raspolazu i to jednostavno ne moze raditi kako spada. |
A IMO nema logičnog pojašnjenja osim da ni intel nije imun na "male dimenzije - fina marža" dobro dođe koliko god (ne)upotrebljivo bilo.
|
Žao mi je što ga niste isprobali s W10.
Ok, ne treba očekivati čuda, no W8 na tome ne radi nikako, kao što je rečeno u recenziji. Imao sam sto problema, najraznijih mogućih. W10 osjetno popravlja brzinu i kvalitetu rada. |
Nije problem u snazi proca koliko u tome da sve sto je na usb busu ili bluetooth busu "umre" cim se cpu optereti i ima nekakvog citanja s "diska", koji je ustvari nabrijana sd kartica 😄. Kao da imas jedan usb 2.0 na koji si nakalemio hub, a gore wifi mrezna, bluetooth receiver, stick sa kojeg si digao os i jos nesto periferije... Normalno da propusnost tog malog busa nije dovoljna, nazalost nisam se sjetio na vrijeme ovo gore detaljnije provjeriti, ali pretpostavka je na mjestu...
|
Citiraj:
|
Bilo bi zanimljivo usporediti performanse sa nekim win media playerom tipa Pipo X7 koji ima praktički istu hardversku osnovu i sličnu cijenu.
|
Citiraj:
Zanimljivo bi bilo da ove suge dolaze s Androidom. Pari mi da bi bolje sljakalo jer je u rangu mobitela to. :kafa: |
80% ? 4/5 ? Vrlo dobar ?
Skala za ocjenjivanje na PCE ide od 80 - 100% ili sam nesto propustio? |
Za 1300kn dobiješ PC koji stane u đep s Win 8.1 licencom, koliko god sam ga popljuvao, protiv ove dvije stavke je teško bilo što negativno reći.
|
Baš kako kolega Guls kaže. S Win 10 (i to svježa instalacija, ne upgrade s Win 8.1) radi puno, puno bolje, nevjerojatna razlika. Najveći problem kod tog sticka jest eMMC memorija koja je unutra, jednostavno je prespora. To su mi i Kingstonov i Intelov inženjer posebno napomenuli. :D
|
eMMC ovdje nije problem, u tome je poanta. Je spor ali nije on taj koji degradira user experience.
|
Pa ovo je gore od prvih verzija SMaRT TV-a... 80% --> internetskim žargonom LOLčina
Hvala na reviewu, al ne hvala. Bolje kupiti stari laptop i montirat ga na VESA straga, ogoliti ga da bude ultra tanak i GG :) |
Citiraj:
|
Najavljeni Gen2 stikovi
http://www.engadget.com/2016/01/06/i...ck-core-m3-m5/ navodno s core m3 i m5 procesorima. Naravno da to neće biti u rangu desktop il laptop procesora, al ovo izgleda nešto bolje nego Gen1. Pogotovo ako riješe problem mem propusnosti. http://i.imgur.com/Q8wYt45.jpg |
Citiraj:
a stick kao prvo: -wifi je OCAJAN, radi jedino na pola metra od routera. -sucelje je sporo ocajno, i to pod win10 -evo po novome se smrzao na login prozoru i to je to. Napravio sam bio reset jer je bacao error nekakav u win gdje bi se komplet smrznuo, pa sam napravio windows reset mogucnost, i sada se smrzne na login screenu gdje trebam napraviti usera i to je to. -nosim ga danas u trgovinu gdje sam ga uzeo i uopce ne znam sto da im kazem. Smece, a tako dobar koncept. |
Citiraj:
|
Isplivalo je van da krepavaju na sve strane, možda je bolje uzeti od nekog drugog proizvođača, nije Intel jedini koji drži u ponudi taj form factor.
|
Nama je krepao naš jedini, ista stvar, samo smo ga našli ujutro, smrznutog, bez ikakve mogućnosti recoveryja. Po mome, krepao je storage.
Dobili novi, s Win10 out of the box, zasad radi, no pitanje je dokad. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:05. |