![]() |
jQuery DatePicker - lokalizacija (hr)?
Treba mi datepicker na hrvatskom - a ne znam kako točno "ubaciti" prijevod.
Ovo su upute: A ovdje i prijevod: https://github.com/jquery/jquery-ui/tree/master/ui/i18n Jedan WP plugin koristi datepicker koji ima dane i format datuma engleske. Ako mi netko može pojasniti gdje trebam dodati taj prijevod i inicijalizirati ga, bio bih zahvalan :chears: |
Kopiraj sve iza znaka jednakosti datepicker.regional.hr (pazi da kopiraš obje zagrade) i zalijepi unutar .datepicker() zagrada.
Na mobu sam, pa mi je možda nešto promaklo, ali mislim da je to to. |
možda sa
Code:
$( selector ).datepicker( $.datepicker.regional[ "hr" ] ); Code:
$.datepicker.setDefaults( $.datepicker.regional[ "hr" ] ); |
@rodney
E to me zanima, ali gdje to upisujem? Ovaj hrvatski prijevod spremim u js folder plugina - odvojeno? Ako napravim ovo sto je rekao sinisa1989, vjerojatno bi radilo, ali htio bih da ostane opcija da mogu birati ili dodavati kasnije i druge prijevode. |
Tako je, spremi to u drugi fajl i pozovi datepicker na ovaj način kako ti jer rodney pokazao. Ako imaš višejezičnu stranicu, oznaku jezika moraš dinamički proslijediti.
|
Citiraj:
može malo detaljnija uputa kako ovo napraviti? Imam isti slučaj kao i Flajpan, ali ne znam kako to točno napraviti...:hitthewal: Pomoć...:care: |
Evo primjer:
HTML:
<!doctype html> |
Citiraj:
Probao sam ovaj html da vidim rezultat, no međutim i ovdje dobivam isti kalendar kao i na svojoj stranici, s engleskim imenima mjeseci i dana, jedino je format datuma drukčiji. Moram priznat da sam plavuša što se tiče JavaScripta. Radim site u Wordpressu i Woocommercu i do sada sam uspješno rješavao sve prijevode, ali na ovome sam zapeo i tučem glavom od zid. Kužim princip, ali nikako ga ne mogu primjeniti na rješavanje problema hrvatskog prijevoda JQuery datepicker kalendara u Wordpressu. Naime, koristim plugin inserta polja za rok isporuke na stranici Woocommerca za plaćanje, a plugin koristi Jquery datepicker koji instaliran s Wordpressom. Kada odaberem neki datum, npr. 25.09.15 dobijem u polju ovo: September 25, 2015. Skužio sam da se imena mjeseca, dana, format i sl. povlače iz JavaScript datoteke datepicker.min.js koja se nalazi u folderu /wp-includes/js/jquery/ui Kužim da bi u php stranici s plaćanjem u Woocommercu trebao pozvati Javascript datoteku s hrvatskim prijevodom. Na webu upućuju neki da se poziv stavi u datoteku functions.php ( http://www.remicorson.com/localizing...picker-fields/), ali kada paste-am kod sa gornjeg linka u functions.php, site se ruši.... Negdje sam našao da bi poziv trebao staviti u datoteku footer.php, uglavnom kužim da bi trebao pozvati prvo glavnu datoteku s Jquery datepickerom (to je već obavljeno po defaultu), a zatim bi trebao učitati prijevod (valjda zato preporučuju footer.php da se to obavi na kraju). E sad, koji točno kod i gdje ga ubaciti da dobijem kalendar na hrvatskom, ne znam, truba sam... Pitao sam u PM i Flajpana koji je pokrenuo temu da li je uspio šta, ali ni on ne zna kako točno ovo napraviti. Kako nas je već dvoje s istim problemom, pliz pomozite... Kad gledaš Wordpress cijeli preveden, a onda imena dana i mjeseci na kalendaru budu na engleskom i izmjena toga nije za baš za prosječnog Wordpress korisnika. Vidim da se i na forumima vani muče s lokalizacijom na svoje jezike.... |
Meni ovaj kôd koji sam stavio gore radi.
S obzirom da radiš u Wordpress-u, da li si probao prevesti plugin uz pomoć WPML string translatora (zanemari ovo ako se radi o jednojezičnom webu)? Ako stringovi nisu registrirani, ovo neće raditi kao i bilo koji drugi plugin koji radi prijevodima (Loco Translate). Citiraj:
Ako ništa drugo ne prođe, probaj ovo: PHP kod:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dečki, evo probao sam dvije varijante: Donje kodove ubacio sam u header.php prije taga Lang stranice je hr. Naziv polja gdje bi se trebao pojaviti hrvatski kalendar je "e_deliverydate". I dalje mi kalendar stoji na engleskom... Varijanta 1: Varijanta 2: Sada sam pogledao source stranice i pri kraju se pojavljuju pozivi na skripte koji izgleda i dalje vuku kalendar na engleski (poziva se skripta datepicker.min.js s podacima za kalendar i inicijalizira se kalendar s obzirom na trenutni datum sa initialize-datepicker.js): Izgleda da smještanje skripte u header.php prije taga neće ići kako su neki na webu savjetovali, jer se skripte za kalendar i inicijalizaciju pozivaju kasnije, dakle trebalo bi to sve ipak ići u footer.php. Moram pronaći koja php datoteka poziva skripte kalendara, dali od plugina ili od woocomerca... |
Flajpan i dečki,
riješio sam problem! U stvari, riješio sam problem 99%, fali mi još samo format. Kad odaberem datum, daje mi datum u formatu mm dd yy umjesto dd.mm.yy kako je navedeno u donjem kodu. Mislim da ću i to riješiti. Kod sam ubacio u header.php prije taga. Radi sve, bez greške. Hvala na pomoći Siniša i Rodney! Code:
|
Haj neka, baš mi je drago, ako ništa drugo, zbog Marushe!!
|
Citiraj:
Nestala mi je funkcija izračuna cijena u Woocmercu prilikom odabira varijanti proizvoda. Testirao sam, kada maknem gornji kod prijevoda Jquery kalendara na hrvatski iz headera.php, sve funkcionira normalno. Ubacit ću gornji kod u footer.php pa ću vidjeti da li će raditi... |
Metijo u footer.php i radi izračun cijena opet, a u redu je i hrvatski prijevod kalendara...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:53. |