![]() |
Gainward 4800 Ti SE
Imam gore navedenu karticu - ali na zalost ne radi; tj., nesto ne stima. Ima napon, vrti vent ali slike i boot-a nema. Imam epox-icu sa i865 c. i northwooda 2.4. Probao sam je na jos 2 kompa i opet mrtvilo - zanima me da li mozda kartica jos uvijek moze proraditi, da li je sj*** BIOS ili je zakljucana - u cemu je kvaka; ili je jednostavno prdnula a ja tenkre kupio macka u vreci od covjeka koji se kune da je kod njega odlicno radila ...... smrc.smrc..........:smoke:
|
Pa nađi negdje pci grafu pa probaj preflesat bios, al cisto sumljam da ce to proradit:smoke:
|
Citiraj:
P.S. Dao sam je i na njuzgrupu i frajer me pita posto prodajem doticnu - pa si mislim u cemu je kvaka, sto ce mu kartica ako zna da je neispravna. Ili zna nacin kak' je reanimirat'........ |
Kolko si platio tu karticu?
|
Citiraj:
Nisam je provjeravao jer je covjek iz Pleternice (kod Pozege) a transakciju sam obavio preko sogora iz Pozege. Covjek kaze da je radila kod njega i kune se .... hebi ga, u svakom slucaju pusiona. Mozda ju je skurio sa statickim, ili je bila klokana pa kad sam je ja stavljao povukla vise struje.....ne znam, nisam pametan. Mozda je flash-an BIOS, ali skeptican sam - jer ok kaze da je jod njega radila super. Ako ima netko jos kakav savjet, slusam... |
pci grafa i udri po flashanju, kako stvari stoje, nemas sta izgubiti.
|
Isti simptomi, kartica ozivila nakon flashanja, evo vidi...
http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=27097 |
Citiraj:
|
Vidi po serialu na samoj kartici, po modelu memorije itd,..sretno!
|
Dal to ova grafa?
http://img486.imageshack.us/img486/1...ika24hy.th.jpg Inace je to Gainward GF4 Ti4800SE Ultra/750-8X XP Golden Sample Mislim da je mema na njoj 3,3ns samsung. Ak je to ta, mogu ti poslat bios mailom. P.S. Kak napravit save bios na komp? Ima neki program? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nema probema, daj mi samo reci jel ima neki program da napravim save biosa ali bez flasha biosa,tj. samo kopiju da napravi?
|
Citiraj:
|
Joooj dečki.... Upravo stigoh doma.
Evo novosti !! Nije BIOS, nije zaključana, nije do flashanja. Bio sam kod frenda u Linksu po neki vent. i objasnio sam mu problem a on me pošalje u njihov servis. Tamo dotični gosp. Ante (hvala Ti, Ante, svaka čast) je gledao karticu - nema nikakvih vidljivih oštećenja, nema mirisa po pregorjelosti, skida kuler, proc. izgleda OK. I već, kad ono, mi pričamo o mogućnosti flashanja BIOS-a, gotovo već na odlasku, on opipom osjeti da nešto ne štima. Jedan čip, mali 3-4 mm/2, sa 6 nožica (3+3) se jedva drži i odjednom mu ostane ma dlanu. V i d i vraga :mad: otkrismo 99%tni kvar. Ali sad, što ćemo, oni kao ne mogu to zalemit jer čip je stvarno mali. Veli mi da odem u neki RTV servis gdje imaju lupu i mikro lemilicu. Puno zahvale i odoh ja (sad bar znam na čemu sam).......... i sjetim se frenda u jednom PC servisu. Dođem, frendu objsnim sve i on bez problema preuzme karticu i veli da bi se moglo to srediti, ali da ću pričekati koji dan - zbog praznika. Evo dragi forumaši, to vam je moja današnja kronika glede kartice. Ne moš' vjerovat da je kvaka u čipiću, da se nekako polomio ili što već. Daj bože samo da je ispravan i da ga može tak sitnog zalotat. Čim bude novosti, javim se - lijepi pozdrav. Goran. |
Sve rijeseno, kartica je zalemljena i radi ko beba.
Hvala na podršci, pozdrav svima !! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:46. |