PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Seasonic Platinum 1200W test (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=272673)

krešo 12.09.2015. 09:27

Seasonic Platinum 1200W test

Testirali smo Seasonic Platinum 1200W.

Bravo 13.09.2015. 15:09

Proljev dobim od vaših testova. (doduše u zadnjih godinu-dvije nisam nijednog pročitao, osim naslova) Kad ste zadnji put testirali nešto što si može večina priuštiti?

Drift_King 13.09.2015. 15:12

Citiraj:

Autor Bravo (Post 2827130)
Proljev dobim od vaših testova. (doduše u zadnjih godinu-dvije nisam nijednog pročitao, osim naslova) Kad ste zadnji put testirali nešto što si može večina priuštiti?

Nebi da su testirali 458 GTB. :kafa:

krešo 13.09.2015. 15:50

Citiraj:

Kad ste zadnji put testirali nešto što si može večina priuštiti?

Prije 24 dana - Seasonic M12 II Bronze Evo Edition 520W? Ili je i to preskupo? :stoopid:

Alvin 13.09.2015. 15:56

Citiraj:

Evo neki dan sam dovršio test pristupačnog napajanja koji će biti objavljen uskoro, a na mojim stranicama ću ga usporediti s konkurencijom iz istog cijenovnog razreda, do 400kn.
Da si kojim slučajem pročitao članak koji komentiraš(osim naslova, jel:D) vjerovatno bi vidio da je posljednja tri testa Seasonic napajanja ipak po nečemu razlikuju od predhodnih.
Mada se i ja nekako nadam roudup-u pristupačnih napajanja, ipak to ne ovisi o meni a mislim ni o Kreši. No ako ti imaš posebnu želju testa nekog napajanja slobodno pošalji na moju adresu, napravim testiranje samo za tebe, nije problem:fiju:

Bravo 13.09.2015. 16:04

Nije stvar u napajanjima, nego opčenito sve neke ekskluzivne komponente..:kafa:

Alvin 13.09.2015. 16:26

Citiraj:

Autor Bravo (Post 2827151)
Nije stvar u napajanjima, nego opčenito sve neke ekskluzivne komponente..:kafa:

Naslov teme je;"Seasonic Platinum 1200W test"
S obzirom da smo tek počeli s testiranjem napajanja mjesta za kritku ima. Toga sam u popunosti svijestan i iskreno, čudim se što ih nema više. S vremenom ćemo zatvarati te propuste i samim time mjesta za utemeljenu kritiku.
Ipak, kritički osvrt na osnovu naslova pojedinog članka meni je osobno zvuči pomalo neozbiljno.... Posebice jer je PCekspert jedini IT news portal u HR koji se odmakao od površnih testova napajanja (tipa: vidi kako je lijepo, ima i bogat bundle) kakvi su uobičajni za i puno veće i financijski jače portale.
I ponavljam, već je napravljen test napajanja iz najnižeg cijenovnog razreda koji će biti objavljen uskoro. :chears:

Blue Spirit 13.09.2015. 21:47

Citiraj:

Autor Alvin (Post 2827145)
Mada se i ja nekako nadam roudup-u pristupačnih napajanja, ipak to ne ovisi o meni a mislim ni o Kreši. No ako ti imaš posebnu želju testa nekog napajanja slobodno pošalji na moju adresu, napravim testiranje samo za tebe, nije problem:fiju:

Ako sam dobro shvatio forumasi koji su voljni, mogu poslat svoj-e/a napajanj-e/a kod vas na testiranje ?

Na adresu :
Globići 20
Saršoni, Viškovo, Rijeka
Viškovo, Rijeka
51216
Paket da se oslovi na : ITelektronika ili Alvin Lučić ?

Dal mogu poslati svoja napajanja na testiranje kod vas ?

1) Seasonic SS-620GM

2) XFX 450 PRO

EDIT:

Siguran sam da vecina forumasa ima barem 2 racunala.

Zar se nebi mogao napravit neki popis napajanja koja bi forumasi dali na testiranje Alvinu ?

Trosak slanja i vracanja paketa bio bi koliki , 40 kn max ili ?

Da se u dogovoru sa Alvinom napravi redoslijed / popis slanja napajanja.

Npr. da se u jednom tjednu testira 1 napajanje.

Da se izabere npr 12 popularnih napajanja.

Od 4 renomirana proizvođaća, snage 450 , 550 , 650 W

Npr. popis / raspored testiranja pojedinih napajanja ...

Seasonic 420 / 450 W model xy , forumas Pero Peric , poslano na testiranje od 21 do 25.09.2015

Seasonic 550 W

Seasonic 650 W

XFX 420 / 450 W

XFX 550 W

XFX 650 W

OCZ 420 / 450 W

OCZ 550 W

OCZ 650 W

Corsair 420 / 450 W

Corsair 550 W

Corsair 650 W

Okvirno do kraja godine imali bi to što forumaši žele, a to je test napajanja koje bi kupili i ugradili u svoje racunalo.

Alvin 13.09.2015. 22:23

Citiraj:

Autor Blue Spirit (Post 2827224)
Ako sam dobro shvatio forumasi koji su voljni, mogu poslat svoj-e/a napajanj-e/a kod vas na testiranje ?

Može, dapače....
Napajanja bi trebala biti nova jer test napajanja starog nekoliko godina koje je radilo u nepoznatim uvijetima nije za usporedbu s novim napajanjima. Na napajanje se gubi jamstvo jer da bi dobio točne rezultate trebam rastavljati, eventualno modularna ne. Mislim da ima i otvorena tema pa se rezultati mogu tamo staviti. Test radim kada ulovim vremena. Obično jedno napajanje po tjednu u subotu poslije radnog vremena u kasne sate. Ne odgovaram za ovakve slučajeve.
Za poštrinu provjeri s dostavnim službama.
Očekujem navalu napajanja već u utorak ujutro:roller:

Thermaltake 03.10.2015. 00:15

Ne znam jeste vidjeli na seasonic page-u na FB-u su objavili kako je hrvatski forum PCE objavio full review njihovog napajanja i ocjenio ga sa Editor's Choice Award. Kolko vidim ima i ostalih testova od alvina :D

malo odskrolajte prema dole na page-u
https://www.facebook.com/Seasonic

Alvin 03.10.2015. 10:27

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 2835100)
Ne znam jeste vidjeli na seasonic page-u na FB-u su objavili kako je hrvatski forum PCE objavio full review njihovog napajanja i ocjenio ga sa Editor's Choice Award. Kolko vidim ima i ostalih testova od alvina :D

malo odskrolajte prema dole na page-u
https://www.facebook.com/Seasonic

:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:06.