![]() |
program za formule
trebi bi program za pisati formule,ima neki pack il sva vec koji se nekak stavi u word pa se mogu pisat mat. formule al ja to nemam a neznam ni di to mogu nac...
ak neko zna nek napise |
Microsoft Equation.
Imas ga u Wordu (ako si ga odabrao prilikom instalacije Officea) |
Pa imaš u Wordu onaj Equation Editor i njim možeš radit.
|
MathType.........integrira se u Word i ideš. Meni najbolji program za formule.
|
Re: program za formule
Citiraj:
|
stara tema, da znam.
da ne otvaram novu - kako u MathTypeu prekrižiti neki broj? npr. kada želim skratiti razlomak pa prekrižiti brojeve? :stoopid: |
itko? :stoopid:
stvarno bi mi trebalo, mislim ima načina da ja to napišem u MathTypeu - ubacim u Photoshop, tam prekrižim i vratim nazad kao sliku. ali nije to to. em puno posla em ako želim nešto (direktno) izmijeniti - ne mogu. |
Čini se da u MathType 6 postoji nešto zvano Strike-through (bottom-left to upper-right).
|
Pošto imam peticu odmah sam napravio upgrade na 6. I sada našao ja na netu keyboard shortcuts za MathType i piše:
Strike-through (Ctrl+^,X) Strike-through (bottom-left to upper-right) (Ctrl+^,/) Strike-through (top-left to bottom-right) (Ctrl+^,\) Kako dobiti ovu kombinaciju? -> Ctrl+^,/ mislim što se treba pritisnuti? :stoopid: (mislim taj znak se nalazi pod brojem 3 (^^) ali to se pak dobije pomoću Alt+3) |
Citiraj:
Također ga ima i u Symbol Palettes. Citiraj:
|
i dalje ne kužim kako to dobiti :stoopid: možeš ti meni step by step? tebi to radi? ja bih trebao označiti dio neke formule (npr. a na kvadrat) pristinuti to "nešto" i da onda dobijem a na kvadrat ali prekriženo.
znači ja trebam dobiti ovako nešto http://img.tzrus.com/images/0ycn8a2ljrjunz5etxyr.jpg ali ja kad to označim i kad stisnem Crtl+desni Alt+3 i onda Ctrl+7 - dobijem ^^/ :D |
Zašto se mora baš shortcut-om?:stoopid:
U Underbar and overbar templates palette se odabere odgovarajući. |
a tu se to sve nalazi :) zahvaljujem :beer:
|
http://img.tzrus.com/images/vltzockluhsq1dvl3mtm.jpg
Kako mogu ovu crtu desno "/" povećati tj. da bude kroz cijelu formulu/razlomak? (*crta kada se cijela jednadžba dijeli/množi/... s nekim brojem) |
Čini se da je i ovo izvedivo pošto postoji Slash fraction(procedura umetanja slična gornjoj).
EDIT: Sad je ustanovljeno da to baš i nije ta(odnosno Full-size diagonal fraction)…:stoopid: |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:37. |