![]() |
Spajanje printera sa paralelnim na usb port
Pozdrav,
imam stari printer HP 710C i pokusavam ga spojiti na laptop, win 8.Kako printer ima paralelni 25 pin port nabavio sam adapter za USB. Ja to spojim normalno instaliram u device manageru pise da je printer ok, ali kada dam test page na printanje jednostavno ne printa, kao da nema komunikacije.. Ima netko neki prijedlog, savjet hvala |
Imao sličan problem sa HP 6L, ali sam imao kabel LPT->usb. Probao na više kompova, sa različitim OS-ovima. 0 bodova. Na kraju sam si kupio novi printer.
Ako laptop ima PCMCIA utor, nabavi karticu sa LPT konektorom. Osobno mislim da bi ti najjednostavnije bilo nabaviti novi printer. |
Prije kupovine novog printera (šta bi proizvođači i trgovci htjeli) trebaš provjeriti / probati par stvari, da ne kažem kako i idiotski W8 winsi mogu zagorčavati sve skupa.
Prvo treba provjeriti taj USB - LPT adapter jer neki rade ok a drugi su koma ... trebaš viditi pod kojim virtual portom je taj adapter a potom jeli na njega vezan odg. drajver za printer, kada je sve "povezano" onda bi print trebao proći. Eventualno angažiraj nekog sa više iskustva da ti pomogne. |
Treba vidjeti jel odabran ispravni LPT port za printer (u device manageru vidjeti pod Ports koji LPT je na adapteru).
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Zavisi kakve je pameti taj "adapter", nekad se prijavi kao LPTx a nekad kao virtual usb port,
potom instaliraš odg. drajver za printer, odradiš manualno ako ga PnP ne prepozna, na kraju u postavkama drajvera printera odabereš da koristi gore "otkriveni" port. |
Citiraj:
|
Pa eto si sam odgovorio, sad odradi 2. i 3. korak.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:23. |