PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Pisači i skeneri (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Spajanje printera sa paralelnim na usb port (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=272118)

tudum12 19.08.2015. 18:26

Spajanje printera sa paralelnim na usb port

Pozdrav,
imam stari printer HP 710C i pokusavam ga spojiti na laptop, win 8.Kako printer ima paralelni 25 pin port nabavio sam adapter za USB. Ja to spojim normalno instaliram u device manageru pise da je printer ok, ali kada dam test page na printanje jednostavno ne printa, kao da nema komunikacije.. Ima netko neki prijedlog, savjet hvala

coconut 20.08.2015. 08:25

Imao sličan problem sa HP 6L, ali sam imao kabel LPT->usb. Probao na više kompova, sa različitim OS-ovima. 0 bodova. Na kraju sam si kupio novi printer.
Ako laptop ima PCMCIA utor, nabavi karticu sa LPT konektorom.
Osobno mislim da bi ti najjednostavnije bilo nabaviti novi printer.

Nikky 20.08.2015. 12:59

Prije kupovine novog printera (šta bi proizvođači i trgovci htjeli) trebaš provjeriti / probati par stvari, da ne kažem kako i idiotski W8 winsi mogu zagorčavati sve skupa.
Prvo treba provjeriti taj USB - LPT adapter jer neki rade ok a drugi su koma ...
trebaš viditi pod kojim virtual portom je taj adapter a potom jeli na njega vezan odg. drajver za printer,
kada je sve "povezano" onda bi print trebao proći.
Eventualno angažiraj nekog sa više iskustva da ti pomogne.

FitzTN 20.08.2015. 14:42

Treba vidjeti jel odabran ispravni LPT port za printer (u device manageru vidjeti pod Ports koji LPT je na adapteru).

tudum12 26.08.2015. 14:04

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2817498)
Prije kupovine novog printera (šta bi proizvođači i trgovci htjeli) trebaš provjeriti / probati par stvari, da ne kažem kako i idiotski W8 winsi mogu zagorčavati sve skupa.
Prvo treba provjeriti taj USB - LPT adapter jer neki rade ok a drugi su koma ...
trebaš viditi pod kojim virtual portom je taj adapter a potom jeli na njega vezan odg. drajver za printer,
kada je sve "povezano" onda bi print trebao proći.
Eventualno angažiraj nekog sa više iskustva da ti pomogne.

Da li mogu na neki način drugi provjeriti da li je taj adapter ok? Kako da saznam da li ga trebam promijeniti..

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 2817556)
Treba vidjeti jel odabran ispravni LPT port za printer (u device manageru vidjeti pod Ports koji LPT je na adapteru).

Ček, u device manageru nije LPT port.. prepozna jedino adapter, a onda se stvori virtual usb port preko kojeg bi trebalo printati?

Nikky 26.08.2015. 14:10

Zavisi kakve je pameti taj "adapter", nekad se prijavi kao LPTx a nekad kao virtual usb port,
potom instaliraš odg. drajver za printer, odradiš manualno ako ga PnP ne prepozna,
na kraju u postavkama drajvera printera odabereš da koristi gore "otkriveni" port.

tudum12 26.08.2015. 15:14

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2820046)
Zavisi kakve je pameti taj "adapter", nekad se prijavi kao LPTx a nekad kao virtual usb port,
potom instaliraš odg. drajver za printer, odradiš manualno ako ga PnP ne prepozna,
na kraju u postavkama drajvera printera odabereš da koristi gore "otkriveni" port.

očito ja nešto krivo radim. Ja kada ukopčam adapter i printer na laptop, on sam prepozna drivere i podesi na način da stvori taj virtual port i podesi postavke. Ne znam na što točno ti misliš kad kažeš "nekad se prijavi kao virtual port".

Nikky 26.08.2015. 15:36

Pa eto si sam odgovorio, sad odradi 2. i 3. korak.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:23.