![]() |
Maticna za fx 8350
Pozdrav,
Koja su najbolji izbori do 700 kn za 8350 imajuci na umu da ce se eventualno clockati? Hvala unaprijed |
Citiraj:
|
Tocno ta koju ti je kolega Hawker preporucio. Sa time si miran, mozes clockat i sve.
|
Hvala na odgovoru! :)
|
HAHAHAHA AMD :D :D: :D
|
gle ovog spammera, ko je tebe zval ovdje :D
A taman sam se nadal čudu - da će AMD tema proći normalno :D |
nema šanse :D
|
Citiraj:
|
:( :( :(
:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
EVO je bolja ploča za OC pošto ima dosta bolju regulaciju napona za proc. "Klasična" M5A97 ima 6 faza što je ok za nekakav blagi OC za 24/7/365 i da ploča ne vrisne kroz par mjeseci. |
Citiraj:
|
Citiraj:
EVO ce se moc dosta bolje clockat dok god je hladjenje adekvatno. |
Citiraj:
Pretjerivao sam kad sam spalio 2 P35-DS3 (6 faza) i 2 EP45-DS3 (6 faza) ploče sa OC-anjem Q8400 :P Kad sam dobio u ruke EP45-DQ6 (12 faza) s druge strane...Vjeruj mi kod ovakvih stvari ne pretjerujem. Naravno pričam o OC-u 4.5GHz+ i da ploča ne krepa nakon prve godine. Ak OC-am OC-am dokle ide a ne "da ga malo dignem" (LOL). :lol2: Za blagi OC je M5A97 odlična ploča. |
Slazem se sa tobom, ako se OC-a onda se ide do kraja, ovo dizanje za 500MHz mi nema smisla, nevezano za platformu, samo sta na Intelu jos manje ima smisla takvo dizanje takta reda radi, zbog puno vece cijene proca.
|
Ja sam dignuo svoj sa 3,5 na 4GHz, zapravo da mu Turbo frekvencija bude base frekvencija.
Zakaj? Jer je 4.0 veće od 3.5 i zato jer mogu. Kakve su sad to gluposti za OC, ili idi do kraja ili ostani na stocku? :roller: I overclock od 100MHz jer OC, yebote odjednom će i OC biti elitistička opcija i nova kategorija mjerenja virtualnog pimpeka. |
Zato jer:
Zašto bih dizao proc na 4,7 GHz ako mi radi dobro na 4,4? Drugo je ako ti je u krvi da kituješ okolo pa moraš imati više gigaherca iako će ti to IRL donijeti ~1% više performansi. |
Citiraj:
Jer je na 4.7 bolje i jer možeš (ako možeš) ;) Simple as that. Kad sam imao Phenom II X2 550 samo je 30 sekundi bio na stocku...ostatak života proveo je kao X4 B50@4GHz...Besplatne performanse nikad nisu na odmet :kafa: |
Daleko od toga da su ti dodatni gigaherci besplatne performanse, no dobro.
|
Citiraj:
|
Dodatni mhz dobro dođu pogotovo u situacijama kao npr Wot....,enkodiranju i sl.
Barem što se FXa tiče. Ja sam našao sweet spot 4,7ghz/4,9 i tako je 24/7. |
U gamingu nemoras sta se tice OC-a dobiti niti jedan fps, u obradama ce uvijek biti viđen neki pomak.
|
Citiraj:
|
Znam, kazem da ima naslova u kojima ne dobijes ni jedan fps
|
Citiraj:
Kod ostalih naslova CPU može bit underclockan i undervoltan. |
Citiraj:
Doduše, sad ova zadnja verzija počela nešto izmišljat, pa mi se čini kao da su i ostale jezgre opterećene, što mi se muchas sviđa. Ali definitivno da će se vidjeti pomak OC-a u nekim stvarima gdje je potrebno. Ne znam zašto je to uopće diskusija. :P |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:54. |