![]() |
boot disk
Nekako sam sa Hirens boot cd-om obrisao bootabilni disk i ne mogu ni dignuti postojeće ni instalirati nove windowse.Računalo mi prepoznaje disk i obadvije particije ali ni jedna nije bootabilna.Kako i s čim da to vratim?
|
stavi particiju gdje su ti win na aktivnu.
|
ali kako i s čim.sve sam probao
|
Dotični Hirens Boot CD ima tu mogućnost.
|
znam,ali ne znam s kojim programom
|
Otvori na Hirensu grupu programa "Partition Tools", tamo imaš programe kojima možeš takve stvari raditi. Probaj "Partition Wizard Home Edition", mislim da je on jedan od jednostavnijih.
Edit: Otišao sam provjerit. 1. Digni Mini Windows XP 2. Pokreni HBCD Menu 3. Otvori "Programs" i u njemu "Partition/Boot/MBR", tamo "Partition Wizard Home Edition" 4. Odaberi particiju klikom na nju i u lijevom izborniku "Set Active" |
Sve sam to uspio napraviti,ali mi sada neće bootati sa dvd-a iako je u biosu označen.Šta sad?
|
DVD stavi da bude prvi na BOOT listi
|
Pa i je prvi na listi...:-(
|
Imaš neki drugi stroj da isprobaš jel disk boota ili ne?
|
Imam ali morao bih skinuti naljepnicu koja je osiguranje za garanciju,a ako nosim na servis reći će da to ne spada pod garanciju(što i ja mislim jer je stvar samo u nekim postavkama).Čak mi je jedan kolega rekao da moram disableati UEFI postavke u biosu ali ja to u biosu ne mogu naći.Našao sam UEFI ali ne i disable...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:20. |