![]() |
PC Igraona
Ovako imo bi jednu pitanje veznao za PC igraonu odnosno software tocnije. Zanima me dali moram imati recimo za svaki PC orginal windowse i orginal igre (recimo da ima 8 kompova) ili je dovoljno da imam jedne windowse i po jednu igru za sve kompove. Evo samo to me zanima. Zasad ;)
|
za svaki PC zasebnu licencu za Windowse. To je Microsoft jasno rekao i there's no doubt about it. Za igre? pročitaj na stranicama pojedinog proizvođača, ali većina licenci inzistira 1licenca=1komp.
|
Znaci to bi ispalo veoma skupo tj cirka 25k kuna samo za cd-e (ak ima 8 kompova). Skup sport nema sta :D
|
pa gle ako kupujes vise igara u trgovini obicno dobivas veci popust i jos ak uzimas preko firme onda te jedna igra neispaden cirka 400kn vec oko 300 mozda i manje sve zaviis kako se dogovoris sa trgovinom ;)
a sto se tice windowsa pa fino odes u microsoft hrvatska i uzmes win za malu tvrtku i platis ziher jeftinije nego 8 licenci :) |
Baš me zanima koliko igraonica radi legalno...jebiga ide se linijom manjeg otpora :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
mislim, ok je to bilo prije par godina otvort igraonicu, al sad, kad svi imaju kompove, kad se wireless siri, kad su lanovi sve cesci ( bar tu kodmene ), totalno je glup potez otvarat igraonicu... |
A mogu i kupiti od nekog orginal bez kutije i icega samo mi treba cd-e i cd-key, tak i windowse (sad neznam dali se licenca smije prodava dalje mislim da moze). Ok slazem se da wireless polako takes over control, ali po meni kad ti vidis s kim si igro, malo popricas sa njim dva na dva, pa ovo pa ono, je puno bolje nego sjedit za svojim kompom i tipkat u chat channel gg, wd ovo je naravno moje misljenje. Zapravo cilj te igraone bi bio da se sto vise ljudi upozna bilo to kroz igru ili kroz zajebanciju nakon nje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:02. |