PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Šalabahteri (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=27164)

kony 25.10.2005. 20:21

Šalabahteri

Pošto ima na forumu dosta studenata i učenika bilo bi dobro kada bi se razmjenjivale ideje o vrstama šalabahterima di,kako,kak je najbolje,kak prepisat itd.itd. pa da vas vidim ko je največi prepisivač?

GoGzS 25.10.2005. 20:36

Ljeti:
Dečki: na nogavicu kratkih hlača zaljepit s unutarnje strane skroz naprijed, kad hoćeš prepisat samo mali izvrneš prednju stranu nogavice, ako te skuže, nema beda, opet vratiš nogavicu, a ako ti hoće rukom pod hlače, počmeš vrištat, isrtčiš van, odeš do ravnatelja i kažeš da te htjela zlostavit :) imaš cijeli razred kao svijedoke da ti je pokišala ruku uvuć u hlače :D
Cure:Ista stvar samo sa minicom, pogotovo ako su profesori muškarci, onda kod ravnatelja par puta kažeš pedofil, paničariš, bla, bla...i prolazi 100% :D
Zimi:
Ovu metodu sam isfuro, pali 100%:
Snimiš se čitajući sve što ti treba za test, lekciju po lekciju, sjedneš kraj otvorenog prozora, kažeš da ti je zima, obučeš jaknu i kapu, slušalice se neće vidjet ispod kape, i samo staviš na repeat.....hehe....
Cure s dužom kosom ovo mogu koristit cijele godine, njima kapa netreba....
Sva godišnja doba:
-napišeš sat prije na klupu ili kraj klupe na zid (ako sjediš do zida).....
-dogovoriš se s frendom da jedan polovicu nauči i drugi polovicu....kad napišete što ste znali, zamjenite se za testove i kasnije ih vratite....ne radit ako rukopisi nisu slični....

Eto, tako ja radim, većinu metoda sam sam pokušo, i uspjelo je, samo nikad nisam moro vrištat i govorit da je profesor pedofil :D

Sam Fischer 25.10.2005. 20:43

Najjednostavnije...Staviš šalić ispod testa.
I koristiš trenutke nepažnje profesora. Malo ga izvučeš i pogledaš što ti treba...:)

GoGzS 25.10.2005. 20:49

E da je tako išlo nebi ja one gore metode koristio, nema tog boga da imaš takav šalabahter ni kod 10% mojih ex-profresora....ove u srednoj moram još upoznat :)

4444josip4444 25.10.2005. 20:59

Kupite onaj papr u roli za pc kase i na njega sitno isprintate ono što trebate, te pomalo rolate :D

Renesis 25.10.2005. 21:13

Šalić zalijepljen na čarapu, to sam danas imao :)

Na jednoj nozi formule, na drugoj teorija :)

Inače odlična fora za formule je imat to u tehničkoj:

Znači tehnička od nutarnjeg i vanjskog dijela. na nutarnji se zalijepi šalić, a na vanjskom dijelu izreže se "prozor" i onda samo vrtiš dok ne dođeš do formule koja ti treba...

buljo 25.10.2005. 21:21

a kaj s onima koji idu na fax, vas iz srednje boli neš jer ak dobijete sulju možete ispravit, mi baš i ne....:D

Dawar 25.10.2005. 21:24

Moj frend je prije imao neki sat kao mai kompjuter zapisao je salic na njemu i gledao.

SniperWolf 25.10.2005. 21:26

Ak je neki profa on-line gotovi ste :D
Budem probao ono s hlačama.... ali nebum vrištao dammit :D

Vuco 25.10.2005. 22:04

Ja u srednjoj uvijek delal salice da ih vidim kad ga stavim na bedro (:D)...kad profa prolazi onda ga nogama bacis u medjunozje i kasnije ga opet po potrebi stavis na bedro...
naravno kad citas, rukama pridrzavas glavu i tak da ti se ne vidi kad ti oci gledaju...

A i bilo je fora sa treger hlacama, otkopcas tregere (ko ih uopce danas nosi!?:D) i s unutarnje strane naljepis salic, moze biti poprilicno velik...

A inace, ja sam uvijek i malo ucio makar sam imao salic i nikad me nisu uvatili...
ponos mi je bio salic iz kemije...niti jednom nisam dobil manje od 5 iz testa...eh ta srednja, sad na faxu jos nisam imal prilike probat al brijem da niti necu pokusavat...

thunderbird 25.10.2005. 22:43

evo jedan dobar za predmete gdi možete koristiti kalkulatore na testu, samo trebate imati kalkulator sa poklopcem: samo si napišete šalić i naljepite ga na unutranju stranu poklopca od kalkulatoea, 100% radi, iskušano:beer:

giga 25.10.2005. 22:48

Citiraj:

Originally posted by Sam Fischer
Najjednostavnije...Staviš šalić ispod testa.
I koristiš trenutke nepažnje profesora. Malo ga izvučeš i pogledaš što ti treba...:)

Greska pogotovo na faxu,nikada ne stavljati salic tako da ga nemas ti staviti on ti digne papiur i gle cuda,salic...
Fora je to sa prozirnom tehnickom,to prolazi bez beda-ispobao.
Zatim ljepljenje salica na carapu na nozi isto pali.
I ako se ide na tehnicki fax onda je najcesce klupa puna dijagrama,pomocnih formula,strojarskih i svsta pa samo ubacis veliki papir A4(ne salic da ne skuzi) sa formulama i samo pici...ili u strojarski napises to ne moze skuziti nikada samo zapamtis stranice,recimo 100-200-300-400...
ma ima fora...

Emissary 25.10.2005. 23:57

Na zid - definitivno najbolje.

A to ispod papira je u ku*cu.

DrTom 26.10.2005. 00:04

Mene zanima koju veličinu fonta koristite kada printate šalić :D
Da vidimo tko ima oko sokolovo :burn:
Evo, da otkrijem tajnu, ja rabim veličinu fonta 3.5 ili max 4

McG 26.10.2005. 00:22

Citiraj:

Originally posted by DrTom
Mene zanima koju veličinu fonta koristite kada printate šalić
Mi smo u srednjoj uvijek imali neki custom font (stvarno se više ne sjećam koji, ali dalo se čitati....navikneš se), a kopirali smo u knjižari prek puta škole. Ženske su nas već znale i kad smo došli, samo smo rekli format šalabahter i ideš.

4444josip4444 26.10.2005. 07:48

Smanjite knigu, dvije stranice 75 puta i taman stane na dlan

Vuco 26.10.2005. 08:45

Ma za te novce koje dam za smanjivanje radje potrosim na kavu...:D

dobra je i ona sa s kalkulatorom koji moze tekst zapamtit...sam kaj ce profi iz hrv. biti malo cudno kaj joj ucenik ima kalkic na testu

flare 27.10.2005. 09:01

:clap: :clap: :clap: :clap:

...moram reci da je ovo jedna vrlo inspirativna tema...:D

hm, vidis, vidis...svakakve ideje vi imate...a znate da ima profesora tu na forumu :D

inace, kao "ona s druge strane profesorskog stola":D moram reci da u 90% slucajeva ucenici mogu prepisati sa salabahtera jer mi profesori dozvole ( barem je kod mene tako) ...jer klinci su u vecini slucajeva jako ne inovativni i rade takve blesave greske kad prepisuju da ih se moze otkriti s Marsa....:)

i ako netko napravi stvarno dobar salabahter i zna ga upotrijebit tako da ja ne skuzim...svaka cast...:)...jer nije lako napraviti dobar salabahter...ako znas napraviti dobar salabahter onda si vec 70% gradiva naucio i salabahter ti prakticki ne treba...vise ti sluzi kao neki podsjetnik...

:burn:

Bran 27.10.2005. 10:36

Citiraj:

Originally posted by buljo
a kaj s onima koji idu na fax, vas iz srednje boli neš jer ak dobijete sulju možete ispravit, mi baš i ne....:D
Na faksu gadno možeš naj..... zbog toga. Jedan frend je zbog toga morao upisati pad i sad ide po bolonjskom sve iz početka. A ionak poslije ispita moraš ići na usmeni (barem kod nas) tak da svejedno moraš naučiti.

Kaj se tiče snimanja i slušanja na slušalicama. Može se izvesti i tako da si povučete slušalicu kroz rukav i kad vam nešto treba samo se podbočite na tu ruku i poslušajte što vam treba. :D

Bran 27.10.2005. 10:40

Citiraj:

Originally posted by flare

i ako netko napravi stvarno dobar salabahter i zna ga upotrijebit tako da ja ne skuzim...svaka cast...:)...jer nije lako napraviti dobar salabahter...ako znas napraviti dobar salabahter onda si vec 70% gradiva naucio i salabahter ti prakticki ne treba...vise ti sluzi kao neki podsjetnik...

:burn:

Dobro zbori profesorica.

I mi smo u srednjoj imali profesore koji su vidjeli da imaš šalabahter i glumili su da ne vide. Imali smo i jednog tipa koji ti je uzeo šalabahter i normalno si nastavio pisati kao da ništa nije bilo. Riješili smo ga se tako da iskopiraš 4-5 kom. šalabahtera i kad ti uzme 2-3 misli da više nemaš i uopće te ne gnjavi više.

Znali smo i profesorima kupiti novine koje su ih zaokupile, a mi smo mogli nesmetano prepisivati.

SniperWolf 27.10.2005. 11:11

Citiraj:

Originally posted by Bran
Dobro zbori profesorica.

I mi smo u srednjoj imali profesore koji su vidjeli da imaš šalabahter i glumili su da ne vide. Imali smo i jednog tipa koji ti je uzeo šalabahter i normalno si nastavio pisati kao da ništa nije bilo. Riješili smo ga se tako da iskopiraš 4-5 kom. šalabahtera i kad ti uzme 2-3 misli da više nemaš i uopće te ne gnjavi više.

Znali smo i profesorima kupiti novine koje su ih zaokupile, a mi smo mogli nesmetano prepisivati.

Mi imamo jednu iz tehničkog...živi fosil, radi u školi odakad je škola sagrađena...
a) ne vidi
b)nečuje
c)senilna je
:D

buljo 27.10.2005. 11:19

Citiraj:

frend u srednjoj dofurao smokvin list jednom profesoru ak je neko išao u 3. gim zna odma koji je to profesor!:clap:

Vjeko 27.10.2005. 11:52

ma hajde... mi smo izbjegavali test tako da se prije nastave svi, ali bas svi DOBRO isprdimo u razredu, tako da profa padne u trans od...khm...neugonih mirisa i raspusti nas sve...:D

buljo 27.10.2005. 12:01

mi smo imali više stvari, po zimi otvoreni prozori 5 min i vrata tako da je bilo prehladno za neko pisanje testa, jednom smo napravili kratki spoj pa nije bilo struje (nismo imali zadnja 3 sata), pa smo rijetko al smo znali otić na kavu "jer je netko rekao da nema profe" i mi "naivci" povjerovali, ili smo znali nasapunat ploču da se niš nije vidjelo kad se pisalo sa kredom... i ostale gluposti koje se rade u srednjoj!:smoke:

thunderbird 27.10.2005. 13:25

Neznam jel se vama dogodilo da lik preda test skup sa šalabeherom profesoru?!
to se dogodilo jednom liku iz mog razreda na matiši, i što je najtužnije nije dobio 1 zbog toga...
ali tako zmotan stvarno trteba znati biti:D

SniperWolf 27.10.2005. 14:13

Citiraj:

Originally posted by thunderbird
Neznam jel se vama dogodilo da lik preda test skup sa šalabeherom profesoru?!
to se dogodilo jednom liku iz mog razreda na matiši, i što je najtužnije nije dobio 1 zbog toga...
ali tako zmotan stvarno trteba znati biti:D

:clap: :clap: :clap:

GoGzS 27.10.2005. 19:42

Keje jeb.... ideje....najluđa sa slušalicom u rukavu.....jedva čekam sljedeći tjedan, 2 testa, javim rezultate :D

SniperWolf 27.10.2005. 21:11

Citiraj:

Originally posted by GoGzS
Keje jeb.... ideje....najluđa sa slušalicom u rukavu.....jedva čekam sljedeći tjedan, 2 testa, javim rezultate :D
Čekamo čekamo :D

Bran 28.10.2005. 10:29

Citiraj:

Originally posted by SniperWolf
Mi imamo jednu iz tehničkog...živi fosil, radi u školi odakad je škola sagrađena...
a) ne vidi
b)nečuje
c)senilna je
:D

Jeste li sigurno da je živa?

Ja sam samo par puta varao u srednjoj. Na faksu mi ne pada na pamet. Preriskantno je.

flare je nestala. Jao onima koje ona ima u školi. Gotovo je s varanjem na testovima.

SniperWolf 28.10.2005. 10:58

Citiraj:

Jeste li sigurno da je živa?

Ja sam samo par puta varao u srednjoj. Na faksu mi ne pada na pamet. Preriskantno je.

flare je nestala. Jao onima koje ona ima u školi. Gotovo je s varanjem na testovima.

ma živa je, samo se dere ,,djeco, nemojte pričati'' a ovi nabijaju na kazetofonu u zadnjoj klupi.... : lol2 :

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:15.