PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Seasonic X-650 test (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=271508)

krešo 22.07.2015. 20:38

Seasonic X-650 test

Testirali smo Seasonic X-650!

Zahvala servisu računala ITElektronika i Alvinu Lučiću na mjerenjima.

Thermaltake 22.07.2015. 21:22

Super napisano i grafički prikazano.

webstartm 22.07.2015. 21:23

odlično napajanje,čak 900w prije cutoffa :)

i recenzija je super,pogotovo mjerenja,zanimljivo jako

Alvin 22.07.2015. 22:21

Vrlo zanimljivo napajanje. do 820w je strogo unutar ATX specifikacija te i nakon dužeg rada se ne pregrijava niti radi probleme.
Odstupanje napona malo koga bi ostavilo ravnosušno, to je stvarno minimum.

Krešo je već spomenuo da usporedbe s drugim recenzijama što se tiče odstupanja napona na 3v i 5v izvodu bi moglo čitatelje da krivo reinterpretiraju rezultate jer metodologija se ipak u dosta toga razlikuje.
Kvaka je u tome što sam se odlučio u testu ravnomjerno opteretiti sve izvode s time da sam snagu uzeo kao kriterij. Dakle opterećenje na 3,3v izvodu će u testovima dosezati i 20A što nije slučaj u vežini ostalih recenzija. Kod ovog napajanja izlazni napon se drži tjesno bez obzira, ali u buduće bi napajanja lošije kvalitete mogla imati veća odstupanja, barem u odnosu na one recenzije koje će testirati isti izvod s pola deklarirane snage, a koliko sam ja vidio, većina je upravo takvih recenzija.

Ag008 22.07.2015. 22:59

Odlična recenzija, baš mi je drago što je Alvin aktivan i da imam takvog iskusnog čovjeka u blizini.

darkydark 22.07.2015. 23:51

Jako lepo napisano druže Alvine :-)

A napajanje je ubica.

Drvoje 23.07.2015. 09:13

Odlično i same pohvale, Alvin je ipak poznati majstor - čujem da će otvorit poslovnicu i u ZG-u :D

SaleFFS 23.07.2015. 09:57

Baš mi je drago da ste dali pravome stručnjaku napajanja na testirenje. Onih 900W je stvarno impresivno.

srale7 23.07.2015. 11:27

Konačno odličan test napajanja, a nadam se da ce Alvin nabrzinu protestirati neka najuobičajena/najčešća ili napajanja koja se najčešće preporučuju, čisto da vidimo koliko su ona stvarno dobra/loša :D

markecSMB 24.07.2015. 17:52

Komentar, napon u našoj mreži nje 220V već 230 V +/- 10% (tako bi bar trebao biti).
Sviđa mi se test, zanimaju me podaci u tablici.
Kakve su to vrijednosti (trenutne, srednje, maksimalne, minimalne).

Volio je da je test izveden da se baš vidi napon kad se uključi otpor, da se vidi koliko dugo traje propad i eventualni prenapn dok se ne ispegla.

Pohvale na testu,

lp
Marko

lobo64 24.07.2015. 18:41

Kapa dolje Krešo, napokon test sa osci mjerenjima. Nadam se da će se suradnja sa G-dinom Alvinom nastaviti te će u budućnosti svi testovi napajanja biti takvi.

Pupo 24.07.2015. 19:42

Citiraj:

Autor webstartm (Post 2806276)
odlično napajanje,čak 900w prije cutoffa :)

i recenzija je super,pogotovo mjerenja,zanimljivo jako

Nije to nikakvu čudo, ja sam sa svojim x 560 testirao SLI, uredno gazio 800W iz utičnice :D

Špica uglavnom, bila i ostala.

@Krešo

Daj nešto na stol iz kolekcije 2015, neki Superflower. Seasonic nije in ove sezone.

Alvin 25.07.2015. 02:51

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2806490)
Odlično i same pohvale, Alvin je ipak poznati majstor - čujem da će otvorit poslovnicu i u ZG-u :D

Neznam od kuda si već doznao, da, otvaram poslovnicu 01.04.:D
Citiraj:

Autor srale7 (Post 2806557)
Konačno odličan test napajanja, a nadam se da ce Alvin nabrzinu protestirati neka najuobičajena/najčešća ili napajanja koja se najčešće preporučuju, čisto da vidimo koliko su ona stvarno dobra/loša :D

Pa, da. Kod ovih skupljih napajanja neće biti nekih većih iznenađenja svi su oni tu, samo nijanse. Kod jeftinijih i treženijih napajanja bi moglo biti interesantnih rezultata. S obzirom da su poznati brendovi ponudili poprilično jeftina napajanja nekakv round up do 400kn bi bio sigurno zanimljiv test.
Citiraj:

Autor markecSMB (Post 2807205)
Komentar, napon u našoj mreži nje 220V već 230 V +/- 10% (tako bi bar trebao biti).
Sviđa mi se test, zanimaju me podaci u tablici.
Kakve su to vrijednosti (trenutne, srednje, maksimalne, minimalne).
Volio je da je test izveden da se baš vidi napon kad se uključi otpor, da se vidi koliko dugo traje propad i eventualni prenapn dok se ne ispegla.
Pohvale na testu,
lp
Marko

Ovo je prvi test pa se potkralo par pogrešaka, malo smo se u nekim pojmovima krivo izrazili ali ispeglati ćemo to...
Što se tiče tablice moram priznati da mi nije jasno pitanje.
To su vrijednosti koje su mjerene u različitim opterećenjima te u tim opterećenjima izmjerene vrijednosti su upravo one koje su u tablici.
Test i je izveden da se uključi otpor te je pri tome mjereno vrijeme potrebno da se izlaz vrati u nominalne vrijednosti te odstupanje napona. Odstupanje napona u tim uvjetima je 281mV. U tom testu je bitno da se to odstupanje napona uslijed nagle promjene opterećenja zadrži unutar max dopuštenog odstupanja ATX specifikacija.
Citiraj:

Autor Pupo (Post 2807242)
Nije to nikakvu čudo, ja sam sa svojim x 560 testirao SLI, uredno gazio 800W iz utičnice :D....
...Daj nešto na stol iz kolekcije 2015, neki Superflower. Seasonic nije in ove sezone.

Da ali nije isto isporučiti tu snagu i povući je iz utičnice.U ovom slučaju Seasonic je isporučio tu snagu i to uglavnom na 12V railu. Unutar ATX specifikacija se zadržava ipak na nešto manjoj snazi.
Danas sam napravio test jednog cvjetića kojeg mi je ustupio frend, doduše nisam ga smio rasstaviti radi jamstva pa neće biti slika.
usporediti ćemo ga s ovim....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:21.