![]() |
Monitor bez slike na 2 sekunde
Pozdrav, imam samsung P2450 i desava mi se gore navedeni problem. Naime, svakih otprilike sat vremena monitor se zacrni na sekundu-dvije. Grafa je nova, isto se desavalo i na prethodnoj.
EDIT Zaboravio sam napomenuti da kada se monitor zacrni, i dalje se vidi da je upaljen...Znaci ne ugasi se vec samo nestane slike. Inace spojen je sa "plavim" konektorom =). |
Probaj drugi kabel. Najvjerovatnije te on zeza.
|
Spojio sam preko HDMI-a ali mi ikone izlaze iz ekrana haha...sad pokusavam nac kak to rjesit
|
Uzmi manual monitora i pročitaj kako iniciraš auto podešavanje slike, a tek ako to ne odradi sam kako treba onda imaš custom podešavanje visine, širine i ostalog.
|
Taj problem (da se slika zacrni na sekundu-dvije a monitor radi) imam ja s Dell monitorom i ne znam tko je krivac, spojen je Display Portom :kafa:
|
Citiraj:
|
Da bila je fora sa fit screen...e sad i dalje se desava, znaci nije do kabla.
|
Jesi probao skinuti dosta stariju verziju drivera? Da eliminiraš i drivere.
|
I dalje se desava.
|
ako je to isto bilo i sa starom grafom onda nemre biti do grafe i drivera
ili je do samog monitora ili je do ploče, vidi da li ploča ima noviji bios pa updetaj...probaj isključiti u windowsima u power opcijama, sleep i ostalo |
Probaj bit kraj monitora sa nekom baterijskom lampom kad se "zacrni" a na monitoru polreni nesto sto konstatno i brzo mjenja boje. Ako pod baterijom vidis sliku iako nema svjetla krepao je inverter za lampe. Ako ne vidis sliku uopce najvjerojatnije je do elektronike ( ploca napajanja ili driver board). U tom slucaju bi trebalo otvoriti monitor i pregledati kondice.
|
Davno mi je 2032bw to radio, ista stvar, krepalo napajanje. Ali tek nakon kakvih par mjeseci je kompletno krepao
|
Stvar je u tome sto mi se to desavalo sa starim napajanjem i grafom, tako da mislim da je do monitora...
|
Ma i mislio sam na napajanje monitora, ne kompa.
|
I još Samsung koji je poznat po "kvaliteti" elektrolita, čak i da nije "to" problem isplati se promjeniti ih,
usput očisti kontakte gdje se spajaju lampe, izgleda da zna biti loš spoj (pazi gdje je bilo šta spojeno), po slikama sa neta kao ova > http://www.dhresource.com/albu_32641...3lw-2443bw.jpg ova 3 elektrolita uz inverter livo su prvi sumljivi, sveukupno 10 kom bez ovog velikog kojeg rijetko treba mijenjati. Ako nisi "tu" doma onda odnesi u dobar RTV servis, nebi smjelo biti skupo. |
Prestalo samo od sebe, moze lock. :lol2:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:31. |