![]() |
Preporuka za Backup/Restore program
Pozdrav,
Trebam preporuku za program s kojim mogu napraviti backup cijelog diska ili samo sistemske particije. Uvjeti su da taj program radi na starijim OS-evima, Windows 2000 i Windows XP. Također želim da je povrat (Restore) što jednostavniji, npr. ako se Windowsi ne mogu podići radi neke greške, da ja samo ubacim nekakav boot disk i povučem image particije sa USB sticka. Do sada sam koristio stariju verziju Easeus Todo Backup 3.0 koja to sve ima ali sada sam shvatio da neki backupi koje sam napravio s tim softverom nisu ispravni. Tako da ga križam. Izguglao sam ovo: http://www.drivesnapshot.de/en/ Ako može potvrda jel program ok ili možda preporuka nekog drugog. Hvala |
Acronis?
|
acronis true image home. mozes backupirat i lokalno na lan pa zatim restorat sa mreze.
|
Acronis je možda najbolji izbor, eventualno možeš probat i Norton Ghost koji i dalje solidno služi iako ima 100 godina već :P
|
ghost je malo zajeban jer se teze nosi sa diskovima u ahci modu (citaj ne vidi ih) tako da je moj glas i dalje za acronis.
|
Koliko vidim, taj Acronis True Image ne radi na Windowsima 2000.
O kojoj točno verziji pričate? Može link. |
Zasto ne skines Hiren CD i koristis neki od softvera tamo?
Dignes MiniXP, fino napravis bekap i sve sto ti treba i bas te briga koji OS je u pitanju. |
Nije loša ideja, imam baš jedan Hirens CD pri ruci pa ću ga probat bootat i vidjet što se nudi.
|
Citiraj:
Imas na nekom sticku i mirna Bosna. |
"Backup drive/partition to an image file, for Seagate owners (Powered by Acronis TrueImage)" :D
|
Evo da dignem malo temu :)
Trebao bih preporuku za komercijalni backup program. Naime imam NAS i htio bi neki program koji bi instalirao po računalima i korisncima radili backup na dnevnoj/tjednoj bazi. Backupirao bi desktop/my documents/outlook (važno!)/thunderbird i još koja 2-3 foldera. Volio bih da je bez interakcije korisnika jer bi se tu mogli samo problemi pojaviti. NAravno volio bih da bude pay&forget rješenje, da nije na mjesečnoj/godišnjoj bazi licenca. |
Imaš Windowse ? Ako da imaš u control panelu opciju sigurnosna kopija i vraćanje koja radi jako pristojno.
A mi znamo koristiti i FreeFileSync, za tvoje potrebe i previše |
Ja koristim vec 7/8 godina AllwaySync na 30 racunala i radi bez greske
|
Od besplatnih bih ti preporucio da pogledas Veeam Endpoint backup free - zasto platiti nesto kad moze biti dobro i besplatno, instalirao osobno na preko 50 racunala i starijih servera (2008/r2), backup ili lokalno ili preko mreze na neki od strorage sustava nikada nekih problema
|
Meni se korisnim pokazao Paragon Backup and Recovery. Ne radi najbrze, ali je zato besplatan i mozes birati tocno kaj zelis backupirati.
|
Koristim SyncBack nekoliko godina i sve stima za sad.
|
Cobian je isto dobar
|
Jedan on najboljih koje sam koristio je Veeam, imaš besplatnu verziju https://www.veeam.com/endpoint-backu...=menu-products
|
+1 za Veeam.
|
Pitanjce - imam stari laptop [(HP650 sa 2GB memorije) od curine sestre] i sad preko vikenda sam instalirao svježe Windowse (64bitna sedmica) i nakon što sam sve podesio (instalacija drivera i programa) napravio sam backup sa Acronis True Image 2017 i ta backup datoteka je spremljena na drugu particiju.
Ono što me zanima, npr za godinu dana kad se Windowsi zblesiraju, a sigurno hoće, jel onda znači mogu napravit recover iz tog backup-a i opet će sve biti kako je sada? Po meni bi baš tako trebalo biti, uz uvjet da da Winsi rade. Ne znam kak napravit isto - u slučaju da se sustav ne može podić? Taj dio nisam skužio... |
Trebas bootabilni CD/USB sa Acornisom i onda mozes sve vratiti nazad kako je bilo na dan pravljenja backupa iz toga *.tib filea.
|
Citiraj:
|
Moci ces AKO se windowsi budu uopce dali bootati :).
|
Citiraj:
Ma bit će OK, no za godinu dana tom laptopu treba po par min da otvori nešt, a za sada je to u sekundi-dvije što je ok... |
probaj sa Aomei OneKeyRecovery, napravi sliku diska na drugoj particiji i doda boot opciju prije pokretanja windowsa za recovey. Lenovo laptopi imaju sličnu stvar koja se pokreće posebnom tipkom a ovo je skoro ista stvar.
http://www.backup-utility.com/onekey-recovery.html |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39. |