![]() |
A64 3500+ ultra loš stepping ili šta?!?!
Pa da čovjek ne povjeruje. Treba mu 1.5 volti samo da se boota na 2.6Ghz, no ne želi pokrenut ni super pi a o prime95 da i ne pričam. Onda mu dam 1.55 volti, odvrti superpi 1 MB, ali za torture test neće ni da čuje!! U prvoj sekundi odmah error. Ok, dam mu ja 1.6 V, opet ista stvar, torture test, prva sekunda odmah error.
I usput još uGuru očitava brzinu proca 0 Mhz Baš sam se skrumpo... :fuming: :fuming: :grrr: :smoke: A što je najbolje na 1.65V sam ga clocknuo na 2.8 ghz...a već na 2.6 neće ni pokrenut prime. |
vjerujem da mema ne voli mucenje. mozda da posudis od nkeoga dva druga sticka nekog corsaira ili slicno pa da probash ponovno? tesko da je proc kriv za "slabi" oc.
|
: lol2 : : lol2 :
nikako se skrumpat!!! znaš da proizvođaći procesora gledaju profit...i po tome, one procesore koji se najviše prodaju (npr venice 3000+), najviše ih i proizvode...a pošto kvaliteta wafera varira i onda proizvođaći nemogu prizvesti dovoljno procesora (u našem slućaju venicea 3000+) uzimaju "bolje" procesore (tj one koji rade i na većim taktovima) i deklarira ih kao 3000+...i zato neki 3000+ idu bolje od tvoga.... |
probaj neki bios drugi metnut da eliminiramo to...
|
A joj, neda mi se probavat s drugim biosima...imam sad zadnji gore, 18. Probo sam i sa 17, isto nije htio pokrenut prime.
A što se tiče meme, kako je moguće da ona koči kad sam naštimo da bude taman na 400 (tj 404) mhz? Edit: Mislim ako je netko voljan posudit mi neku dobru memu, ja bi rado isprobo :D Edit2: Mema inače ide bez beda na 480 2.5-3-3-7...vjerovatno i više, to sam samo usput probao. |
gledaj bios je gotovo uvijek kocnica ako je sa memom sve uredu...pa tak probaj neki modani bios stavit!nemoj bit pipica i trazit probleme gdje ih nema!
|
Inače 3500+ nije neki clocker.
3000 pa 3200. |
Citiraj:
|
Ja sam isto izgleda upiknuo jednog takvog. Taj nebi prolazio SuperPI na stock ostavakama (i v i sve) ni u ludilu. Dammit:(
|
poznato je da jaci procevi su slabiji clockeri ,i jaci proc se ne kupuje zbog clockanja.Trebao si uzeti obicnog 3000 a razliku u cijeni uloziti u nesto drugo.
|
ma nije da će on komp držat naclockan, nego samo da vidi gdje je granica...a eto, razočaranje...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:17. |